|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Kobiety mnie nie lubią. Jaka może być przyczyna?
Już prawie nie mam z kim gadać, bo kolejna znajomość mi się rozpadła. Dowiedziałam się, że się wywyższam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kobiety mnie nie lubią. Jaka może być przyczyna?
z tego co piszesz to raczej nikt cie nie lubi
kobiety,rodzice,brat ,bratowa nawet twoj facet cie nie lubi,przyjaciel tez cie nie lubil bo cie szantazowal poprostu masz przykry charakter,klamiesz,wydaje ci sie ze jestes kims specjalnym ,lepszym niz inni ,nie oddajesz dlugow itp itd to wszystko pracuje na twoja niekorzysc
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
faktycznie nawet on mnie nie lubi. ojciec mnie bardzo kocha i widać, że mimo tego gadania na mnie (a mówił nieraz rzeczy wyolbrzmione i przedstawiał mnie w fałszywym świetle). jestem teraz chora, to kupił mi leki, dopytywał, interesował się, aż się rozpłakałam, że go okłamuję. no ale dobra, zaraz znajdę jakąś robotę i wszystko wyprostuję. to ja krzywdziłam rodziców, a nie oni mnie. jedna laska dzwoniła do mnie przez 2 lata i trajkotała o swoich problemach i nie doceniła tego, tylko też powiedziała, że super słucham i doradzam, ale nikogo nie szanuję, co jest absurdem bo nie widzę u siebie jakiegoś szczególnego nieszanowania ludzi, po prostu jest dużo toksyków i trzeba umieć im odpowiadać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Brzmi jak osobowość narcystyczna. Pewnie dużo specjalistów od tego w Polsce nie ma, ale to bym ci radziła - poszukanie dobrego terapeuty. Niektórym narcyzom to pomaga.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Słyszałam wielokrotnie obgadywanie mnie przez rodzinę. Znajomi też mieli różne zarzuty wobec mnie. Spiszę je tu i się zastanowię, czy są słuszne, czy urojone.
- Leniwa (jakim cudem, skoro się uczę szwedzkiego kilka godzin dziennie i szukam aktywnie pracy, mimo, że często rezygnuję z nich), - Narcyz (mam dużo kompleksów i złe zdanie o sobie, więc nie zgadzam się), - Oszukuje (ok, muszę), - Mam urojenie, że mam faceta (to dziwna znajomość) i że kiedyś z nim zamieszkam (może tak, może nie), - "Wydaje jej się, że jak z kimś rozmawia przez telefon, to ma znajomego" (dziwny zarzut), - Nigdy nie będzie miała dzieci ani męża, - Szuka wymówek, żeby nie pracować (nieprawda!), ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Lol, nie musisz oszukiwać, tylko CHCESZ. Jesteś leniwa, nie pracujesz. I tak, szukasz wymówek, cały drugi wątek jest o tym. Na Boga, masz 32 lata… Wywyższasz się, masz przykry charakter. I jak widać zakłamujesz rzeczywistość. Przedstawiasz to tak, jakby od Ciebie nic nie zależało i że jesteś tylko ofiarą, a to tylko od Ciebie to wszystko zależy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ludzie, że Wam się ten trolling nie nudzi.
![]()
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Haha mam to samo
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Nie trolluję i nienawidzę trollowania.
Wasze odpowiedzi w różnych wątkach mi naprawdę pomagają i dużo w głowie układają. Bardzo otrzeźwiające to jest i na pewno przyczynia się do moich działań. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Pójdz na wizytę z terapeutą omówić to. Dużo Tobie to pomoże
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No to pora zacząć wprowadzać zmiany, np powiedzieć w końcu rodzicom prawdę i przestać tych biednych ludzi okłamywać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
To wcale nie musi być troll, ludzi z nieleczonymi zaburzeniami nie brakuje. I jeśli nie trolluje, to kiepsko dla niej, bo przecież nikt tu już nie wierzy w to co ona pisze.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To co my tu widzimy na forum to tylko maly procent tego z czym jej rodzina musi sie zmagac na codzien
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego mi rodziny najbardziej szkoda - muszą ją utrzymywać, ojciec chory, brat pewnie też już widzi wizję, że jak rodzice odejdą, to co on będzie miał z nią zrobić. A ona ich okłamuje, szuka pracy tak by nie znaleźć i do tego na początku wątku przedstawiała ich jako problem, że ją gnębią i nienawidzą… no po prostu mi ich szkoda, bo co mają teraz zrobić… |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nauka jezyka nie jest jakims nie wiadomo jakim wysilkiem ktory uniemozliwia wykonywanie innych zajec Dobra organizacja pozwoli z latwoscia ogarnac nauke i prace zawodowa wiec tak zaslanianie sie nauka jezyka w celu nie podejmowania pracy jest przejawem lenistwa Pracy nie szukasz aktywie, wymyslasz coraz to glupsze wymowki zeby nie pracowac,jest takie powiedzienie mierz sily na zamiary , ty "szukajac pracy"w zawodach/profesjach w ktorych nie masz wyksztalcenia, doswiadczenia wiesz z gory ze tam pracy nie dostaniesz wiec poprostu marnujesz czas udajac ze szukasz znajac z gory rezultat tych "staran" Odrzucasz oferty pracy w ktorych moglabys sie czegos nauczyc bo to "gownopraca" tu wjezdza twoj narcyzm -wydaje ci sie ze jestes lepsza zaslugujesz na wiecej nie majac ku temu zadnych podstaw (nie masz nic do zaoferowania pracodawcy co mogloby byc nagrdzone poprzez lepsze zarobki) -twoja relacja na odleglosc (internetowa ) z zonatym facetem ktory jest na utrzymaniu zony a ktory cie poniza i opluwa -jak wogole mozna to nazwac zwiazkiem nie wiem? Tu znowu powiedzieli prawde w takim burdelu nie widze szans na zalozenie rodziny (dwoje bezrobotnych chorych umyslowo ludzi ) Dzieci sie nie robi przez internet wiec tu tez prawda i w sumie cale szczescie bo jeszcze tego brakuje zeby osoba tak skrajnie niezaradna zyciowo i zaburzona sprowadzala na ten swiat dzieci Wszystkie zarzuty twoich rodzicow/znajomych sa wuec uzasadnione i prawdziwe Masz prawie 32 lata i nic do tej pory nie zrobilas ze swoim zyciem ,nie pokazalas do tej pory ze jestes doroslym czlowiekiem bioracym odpowiedzialnosc za swoje zcie wybory i akcje Wedlug mnie twoj rozwoj umyslowy jest na poziomie 14latka bo 14latki marza o pracy w ktorej placa za nic nie robienie,mieszkaja u rodziow na ich koszt i "chodza z kims "przez internet
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-04-26 o 08:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ale to jest forma trollowania (nawet jeżeli to gdzieś tam jest prawda), jeżeli ktoś zakłada enty, naprawdę enty wątek na w sumie ten sam temat, inaczej co najwyżej nazwany. I przede wszystkim udaje, że chce rad i ich posłucha. Przecież ona doskonale wie czemu rodzina i otoczenie ma jej dosyć. Oni już się może aż tak nie dają sobą manipulować, więc teraz manipuluje ludźmi na forum.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2025-04-27 o 07:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Bruma przypomina mi Lisnov pamietam ze dostalam wjej watku czerwona kartke I chyba nawet mnie zbanowali ale pozniej przywrocili ku rozzaleniu wielu uzytkownikow
Lisnov musi miec dzis okolo 36lat ciwkawa jestem czy kiedykolwiek znalazla prace i schudla;-)
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Przeglądajac wątki autorki nie będę oryginalna - przyczyn jest tu prawdopodobnie jakieś niezdiagnozowane zaburzenie, jak i brak jakichkolwiek prób zrobienia czegoś sensownego ze swoim życiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To nie jest tak, że narcyzi nie mają kompleksów, wręcz przeciwnie. Często to wygląda tak, że osoba o usposobieniu narcystycznym ma niskie poczucie własnej wartości, ale to kompensują w jakiś sposób - arogancją, wywyższaniem się, postawą, że ktoś tam jest nieznośny bo mi czegoś zazdrości (tu mi się wątek o bratowej przypomniał), wyolbrzymianiem swoich działań, osiągnięć, swoich pozytywnych cech. I tak się jakoś składa, że z całym światem masz kosę, bo to z tymi wszystkimi ludźmi jest coś nie tak. Tu jest ciekawe spojrzenie na kryteria diagnostyczne, takie "po ludzkiemu" ![]() https://www.instagram.com/s/aGlnaGxp...yMjc0NDA4OTg3/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.