|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wyliczanie ile wydał
Hej,
Jak uważacie, czy wypominanie i wyliczanie przez faceta ile na mnie wydał przez okres paru miesięcy, gdy nie mogłam znaleźć pracy i on za większość rzeczy płacił jest normalne ? Bo już nie wiem czy to ze mną jest coś nie tak... Ja przez ten czas codziennie robiłam obiady i kupowałam produkty na obiad za pieniądze które miałam odłożone i zajmowałam się domem. On od jakiegoś czasu mi to non stop wypomina ile to on dla mnie nie zrobił i wylicza co do złotówki ile przez ten czas na mnie wydał, a ostatnio nawet mi powiedział że gdyby mnie nie poznał to by teraz nie był w długach... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wyliczanie ile wydał
Zależy jak się dogadaliście. Chociaż dosyć wyraźnie brzmi jak skłonność do przemocy ekonomicznej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zależy ile to czasu trwało oraz jak macie dogadane finanse. Jeśli miało być po 50% to pewnie chce byś mu zwróciła pieniądze. W dojrzałych związkach raczej taki temat jest mniej istotny, w studenckich normalny.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
co najwyzej kopa w tyłek, bo facet ewidentnie ma skłonności do patologicznych zachowań brzmi jakby nagle zaczął męczyć dupę, bo coś go ugryzlo, a nie od razu to ustalił Cytat:
pomijając darmową obsługę, wydatki na codzienne jedzenie, to u większości osób kluczowa część budżetu |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Gosposia tym bardziej codzienna kosztuje, żarełko też. Podliczyłabym wydatki + ile powinnien zapłacić za prowadzenie domu, rzuciła mu kwotą i się rozstała, zachowanie faceta dla mnie ohydne, nie zdzierżyłabym. Wystarczyłoby żeby powiedział co go boli, miałabyś wybór, np. potraktowałabyś to jako pożyczkę albo/i rozstała się do razu. Wyrzygiwanie po czasie dno i 3m mułu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co znaczy pare miesiecy? na co konkretnie wydal?mieszkalas u niego?zanim stracilas prace jak wygladaly wasze uklady finansowe? kiedy pracujesz kto "zajmuje" sie domem? co dokladnie masz na mysli przez zajmowanie sie domem? ps.zajrzalam na twoj poprzedni topik,w sumie nie potrzebnie zalozylas nowy,trzeba bylo kontynuowac w poprzednim wypominanie ile na ciebie wydal jest najmniejszym problemem w waszym toksycznym ukladzie,nie wiem po co wogole nad tym rozmyslasz juz dawno powinnas sie wyprowadzic i zakonczyc ten zwiazek
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-05-03 o 15:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.