|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() wspolzycie po porodzie
9 lutego urodzilam wspanialego synka 3.790 i 52 cm w wodzie -po porodzie bylam szywana gdyz mnie troche "rozerwalo".moje pytanie jest nastepujace ile czasu po porodzie mozna zaczac wspolzyc i ile czasu musi minac jezeli bysmy chcieli sie starac o nastepne dziecko.bardzo dziekuje zaa odpowiedz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: wspolzycie po porodzie
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
11 dni po porodzie a ty juz o sexie i kolejnym dziecku myslisz ,wow ;-)
okres pologu to 6 tygodni, tyle ksiazkowo sie przyjmuje ,po tym czasie idziesz do lekarza na kontrol . a potem hulaj dusza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Paula połóg nie oznacza przecież, że nie wolno współżyć. Jeśli kobieta już nie krwawi, a rana ją nie boli, to po co się powstrzymywać?
Ja współżyłam jakieś 4 tygodnie po porodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
PAULA pytam z ciekawosci jak na razie jakos nie mam ochoty na wspolzycie-co zeszta chyba jest normalne ale wlasnie pytalam lekarza ile czasu po porodzie musze czekac jezeli bym sie zdecydowala na nastepne dziecko wiec dostalam odpowiedz ze 6 miesiecy i ze powinnam barc przez ten okres mini pigulki-dodam ze karmie malego piersia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Mam takie pytanie. Współżyłam w okresie połogu, jak już lepiej się poczułam i zapragneliśmy z mężem zbliżenia. Po każdym współżyciu nadal mam krwawienie. Zastanawiam się czy mimo tego krwawienia mogę być w ciąży. Od porodu minęło 4,5 tygodnia. Czy jest to możliwe, że mogę być znowu w ciąży? Chcę zaznaczyć jeszcze tylko, że nie używaliśmy zabezpieczenia. Dzidzię karmię piersią, ale to ponoć żadna antykoncepcja. Proszę o wasze opinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
czesc moim zdaniem bezpiecznie jest zaczac współżyc po 6 tygodniach kiedy rana sie zagoi ja czekałam tylko 4 tygodnie ale mnie rozcinali a juz myslisz o drugim dziecku według mnie organizm powinien sie zregenerowac po porodzie a jesli nie ma zadnych przeciwskazan to juz od ciebie zalezy kiedy bedziesz chciala miec drugie dziecko
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dziękuje Tobie za Twoja odpowiedź. Chcielibyśmy drugiego dzieciaczka. No może jeszcze nie teraz, bo chcę jak najdłużej się da karmić moje obecne maleństwo piersią, a jeśli zajdę teraz w ciążę to chyba będzie problem z tym zamiarem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
po pierwsze mozna karmic piersia kiedy jest sie w ciazy to nie przeszkadza a po drugie moim zdaniem jest to niemozliwe zeby w tak krotkim czasie zajsc w ciaze ale o tym powinnas porozmawiac z lekarzem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
czesc mam pytanie zażywam microgynon pare miesiecy a moja miesiaczki sa coraz BARDZIEJ skape czy to normalne????chce przestac zazywac tabletki bo chcemy miec drugie dziecko po jakim czasie bedzie to mozliwe i najbardziej prawdopodobne?????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Na 3 dzień
Edytowane przez Majka123456 Czas edycji: 2025-04-28 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.