wspolzycie po porodzie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-21, 18:42   #1
zaneta01
Przyczajenie

GG do zaneta01
Smile

wspolzycie po porodzie

9 lutego urodzilam wspanialego synka 3.790 i 52 cm w wodzie -po porodzie bylam szywana gdyz mnie troche "rozerwalo".moje pytanie jest nastepujace ile czasu po porodzie mozna zaczac wspolzyc i ile czasu musi minac jezeli bysmy chcieli sie starac o nastepne dziecko.bardzo dziekuje zaa odpowiedz
zaneta01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-21, 21:07   #2
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: wspolzycie po porodzie

Cytat:
Napisane przez zaneta01 Pokaż wiadomość
9 lutego urodzilam wspanialego synka 3.790 i 52 cm w wodzie -po porodzie bylam szywana gdyz mnie troche "rozerwalo".moje pytanie jest nastepujace ile czasu po porodzie mozna zaczac wspolzyc i ile czasu musi minac jezeli bysmy chcieli sie starac o nastepne dziecko.bardzo dziekuje zaa odpowiedz
Najlepiej zapytaj sie lekarza on po badaniu lekarskim powie czy mozecie zacząć współrzyć, trzeba uwarzac na rane az sie zagoi zeby ciebie nie uszkodzic , a ze starankami o dzidzie to chyba nie ma jakiegos konkretnego terminy jelsi chodzi o naturalny poród, ja byłam po cesarskim cięciu wiec ja usłyszałam zeby 3 lata poczekać zeby nic tam nie pekło czy jakoś tak, ale najlepiej ze swoim ginemporozmawiaj on ciebie zna wiec najlepiej ci powie.
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-21, 21:24   #3
paula78
Zakorzenienie

11 dni po porodzie a ty juz o sexie i kolejnym dziecku myslisz ,wow ;-)

okres pologu to 6 tygodni, tyle ksiazkowo sie przyjmuje ,po tym czasie idziesz do lekarza na kontrol .
a potem hulaj dusza

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-22, 17:28   #4
Weronisia
Zakorzenienie

Paula połóg nie oznacza przecież, że nie wolno współżyć. Jeśli kobieta już nie krwawi, a rana ją nie boli, to po co się powstrzymywać?
Ja współżyłam jakieś 4 tygodnie po porodzie.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-22, 17:45   #5
zaneta01
Przyczajenie

GG do zaneta01

PAULA pytam z ciekawosci jak na razie jakos nie mam ochoty na wspolzycie-co zeszta chyba jest normalne ale wlasnie pytalam lekarza ile czasu po porodzie musze czekac jezeli bym sie zdecydowala na nastepne dziecko wiec dostalam odpowiedz ze 6 miesiecy i ze powinnam barc przez ten okres mini pigulki-dodam ze karmie malego piersia
zaneta01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 21:48   #6
Sofrozyna
Przyczajenie

Mam takie pytanie. Współżyłam w okresie połogu, jak już lepiej się poczułam i zapragneliśmy z mężem zbliżenia. Po każdym współżyciu nadal mam krwawienie. Zastanawiam się czy mimo tego krwawienia mogę być w ciąży. Od porodu minęło 4,5 tygodnia. Czy jest to możliwe, że mogę być znowu w ciąży? Chcę zaznaczyć jeszcze tylko, że nie używaliśmy zabezpieczenia. Dzidzię karmię piersią, ale to ponoć żadna antykoncepcja. Proszę o wasze opinie
Sofrozyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 21:57   #7
natalial
Przyczajenie

czesc moim zdaniem bezpiecznie jest zaczac współżyc po 6 tygodniach kiedy rana sie zagoi ja czekałam tylko 4 tygodnie ale mnie rozcinali a juz myslisz o drugim dziecku według mnie organizm powinien sie zregenerowac po porodzie a jesli nie ma zadnych przeciwskazan to juz od ciebie zalezy kiedy bedziesz chciala miec drugie dziecko
natalial jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 22:07   #8
Sofrozyna
Przyczajenie

Dziękuje Tobie za Twoja odpowiedź. Chcielibyśmy drugiego dzieciaczka. No może jeszcze nie teraz, bo chcę jak najdłużej się da karmić moje obecne maleństwo piersią, a jeśli zajdę teraz w ciążę to chyba będzie problem z tym zamiarem Aczkolwiek chciałabym, żeby miedzy dziećmi nie było zbyt dużej różnicy wieku. I po ostatnim stosunku mam podejrzenia. A na testy za wcześnie, a wizyta u g. za jakieś 2 tyg. Z tym, że wolałabym wiedzieć przed wizytą czego się mogę spodziewać
Sofrozyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 11:04   #9
natalial
Przyczajenie

po pierwsze mozna karmic piersia kiedy jest sie w ciazy to nie przeszkadza a po drugie moim zdaniem jest to niemozliwe zeby w tak krotkim czasie zajsc w ciaze ale o tym powinnas porozmawiac z lekarzem
Stary 2010-01-02, 17:31   #10
natalial
Przyczajenie

czesc mam pytanie zażywam microgynon pare miesiecy a moja miesiaczki sa coraz BARDZIEJ skape czy to normalne????chce przestac zazywac tabletki bo chcemy miec drugie dziecko po jakim czasie bedzie to mozliwe i najbardziej prawdopodobne?????
Stary 2025-04-28, 14:56   #11
Majka123456
Przyczajenie

Na 3 dzień

Edytowane przez Majka123456
Czas edycji: 2025-04-28 o 15:11
Majka123456 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości