Mam 28lat i zazdrosnego faceta prosze o rade - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2025-05-22, 09:55   #1
111Werka86
Przyczajenie

Mam 28lat i zazdrosnego faceta prosze o rade

Czesc mam strasznie zazdrosnego faceta i dam tutaj jeden z przykładów o co tym razem zrobił mi awanture patrzac na moje wiadomosci z koleżanki chłopakiem, zrobił scrina rozmowy i pozniej mi wysłał:

Wysłałam mu smieszny filmik odnoszacy sie do alkoholu i pisze:

On:Świr

Ja:To nasze życie z Patrycja

On:Weźcie wy we dwie to wybuchowy mix
Jak heavy metal i feta

Ja:Mnie to jeszcze w pełni sprawnej nie widziałeś .. 😝😅😅😅😆😆

On:Hahaha no nie .. jeszcze 😁

Ja:To sobie kiedys zobaczysz!!!!🫣

On:No nie watpie 😁
On:Bedzie wesoło

Zapytał mnie co ja pisze to mu powiedzialam ze zawsze widzi mnie taka pogarbiona zmeczona i chcialam zeby mnie zobaczył normalna a on stwierdził, że sie zapowiadam, że mnie zobaczy umalowana wystrojona na☠☠☠ana i ze bede mu robiła pokaz swoich umiejętności jak tylko urodze dziecko bo jestem w 8miesiacu, mowi ze nie powinnam tak do niego pisac.

Chodziło mi w tym wszystkim o to, że on mowi Patrycji ze ciagle imprezuje, czy by nie mogla byc taka grzeczna jak ja, staralam sie ja troche ratowac i mu pokazac ze wcale nie jestem taka grzeczna i czasami tez lubie sie napic i to normalne, teraz napisał mi taka wiadomość:

Mowisz że jesteś w stanie poświęcic swój związek, dla Patrycji że jesteś w stanie sie dla niej poswiecic i jak by nawet trzeba bylo to sie na☠☠☠ac tak że na kolanach chodzic jak by to mialo jej pomudz. Czyli naprawiać kogoś życie jednoczesnie rujnujac swoje i moje (czyli taki brak szacunku do mnie, do zwiazku, do dziecka). Zamiast powiedzieć: nie chciałam Cie urazić, nie wiedziałam że ci sie to nie spodoba, wiecej tak z nim nie bede pisała chodzilo mi o cos innego i naprawic to co jest!! To ty mowisz: zaraz do nich pojade i sobie bede tam z nimi siedziała!! a ty wynos sie z mojego życia!! hahaha tak to już jest z Toba 100% jestes osobą ktora musi ponizac i pokazac ze nic nie znacze (a czemu nigdy nie pokazesz ze Ci zalezy na nas? Nigdy tez nie chcesz dobrze, to bardzo przykre, kiedy jedna osoba nie liczy sie z druga i nie dba o jej uczucia do tego zmyśla bo jej się coś wydaje, fochy na zawołanie, polityka rządaniowa, nagłe zmiany decyzji, manipulacje przedewszystkim bez umiaru i zasad z igły widły a błachostka do załatwiena na raz w 5minut jestes niedojrzala i masz trudnosci z zarzadzaniem emocjami i budowaniem zdrowej relacji ja naprawde duzo nie wymagam

Wiem że to dziecinne, ale bardzo interesuje mnie wasze zdanie bo kłutnia jest juz 3dzień i nie ma konca pierwszy raz zakładam temat na forum, powiedział załóż temat zobaczysz co Ci powiedza
111Werka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-05-22, 10:03   #2
Aelora
Wtajemniczenie

Dot.: Mam 28lat i zazdrosnego faceta prosze o rade

Ogólnie mało z tego rozumiem, jakiś on, jakieś dziwne wiadomości, nie po polsku to napisane.
Z całym szacunkiem ale Ty naprawdę masz 28 lat i jesteś w 8. miesiącu ciąży? Jasne, że jesteś młoda, normalne że cieszysz się życiem, ale jakieś dyskusje o pokazach możliwości (w piciu?) czy przechwałki kto jest bardziej niegrzeczny to bardziej kojarzę z wieku nastoletniego i jakichś gówniarskich zabaw.
Nie układa się Wam, bo macie mózgi nastolatków i nastoletnie gównoburze w związku. Czas mentalnie dorosnąć.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-05-22, 10:04   #3
skara
Zakorzenienie

Nic z tej ściany tekstu nie zrozumiałam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-05-22, 10:23   #4
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Wygenerowane przez AI czy co?
Stary 2025-05-22, 10:32   #5
111Werka86
Przyczajenie

Pierwszy dialog jest miedzy mna a chlopakiem koleżanki a na dole wiadomosc do mnie od mojeho chlopaka z ktorym jestem juz dwa lata.
Myslałam ze bedzie to troche bardziej czytelne i zrozumiałe
Stary 2025-05-22, 10:38   #6
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

A Wy to przepraszam jakiś związek na odległość, że się musicie wiadomościami przerzucać, zamiast jak normalni ludzie porozmawiać na żywo?

Plus o co niby 3 dzień, czy tydzień (mam nadzieję, że dzień) jest kłótnia?

Generalnie radziłabym psychologa, oboje, szczególnie, że za moment będzie dziecko na świecie i ucierpi na Waszych brakach komunikacyjnych.

Edytowane przez Ellen_Ripley
Czas edycji: 2025-05-22 o 13:44
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-05-22, 10:49   #7
Aelora
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 111Werka86 Pokaż wiadomość
Pierwszy dialog jest miedzy mna a chlopakiem koleżanki a na dole wiadomosc do mnie od mojeho chlopaka z ktorym jestem juz dwa lata.
Myslałam ze bedzie to troche bardziej czytelne i zrozumiałe
Jak 1 osoba mówi Ci że niezrozumiałe to może ona się myli.
Jak 3 osoby pod rząd piszą że jakieś to nieczytelne to raczej Ty się mylisz.

Szczerze skoro jesteście dopiero 2 lata i facet napisał Ci tyle przykrych rzeczy o Waszej relacji, manipulacjach, krzywych akcjach to zazdrość o śmieszne filmiki z alkoholem jest tam chyba najmniejszym problemem.
Stary 2025-05-22, 10:56   #8
havarti
Raczkowanie

Wszyscy się wypowiadacie jakbyście byli pod wpływem, bardzo dziwne rozmowy, przeczytałam ale właściwie nie rozumiem o co komu poszło.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
havarti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-05-22, 11:03   #9
111Werka86
Przyczajenie

Przeciez jemu nie chodzi o smieszny filmik, napisalam jasno

stwierdził, że sie zapowiadam, że mnie zobaczy umalowana wystrojona naâ˜☠â˜☠â˜☠ana i ze bede mu robiła pokaz swoich umiejętności
Stary 2025-05-22, 12:06   #10
Camillie32
Rozeznanie

Nic nie rozumiem. Ogarnij polskie znaki, interpunkcję, podziel na zdania nie złożone, proste. Rozumiem tylko tyle, że szkoda dziecka przy takiej komunikacji.
Camillie32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-05-22, 12:08   #11
Aelora
Wtajemniczenie

Jakiś kosmos kiedy czytam to wszystko. Szczerze doradziłabym Wam powrót do szkoły zamiast picia i imprezowania, bo nie idzie tego wszystkiego zrozumieć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2025-05-22, 12:38   #12
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Czesc mam strasznie zazdrosnego faceta i dam tutaj jeden z przykładów o co tym razem zrobił mi awanture patrzac na moje wiadomosci z koleżanki chłopakiem, zrobił scrina rozmowy i pozniej mi wysłał:

Wysłałam mu smieszny filmik odnoszacy sie do alkoholu i pisze:

On:Świr

Ja:To nasze życie z Patrycja

On:Weźcie wy we dwie to wybuchowy mix
Jak heavy metal i feta

Ja:Mnie to jeszcze w pełni sprawnej nie widziałeś .. 😝😅😅😅😆😆

On:Hahaha no nie .. jeszcze 😁

Ja:To sobie kiedys zobaczysz!!!!🫣

On:No nie watpie 😁
On:Bedzie wesoło

Zapytał mnie co ja pisze to mu powiedzialam ze zawsze widzi mnie taka pogarbiona zmeczona i chcialam zeby mnie zobaczył normalna a on stwierdził, że sie zapowiadam, że mnie zobaczy umalowana wystrojona na☠☠☠ana i ze bede mu robiła pokaz swoich umiejętności jak tylko urodze dziecko bo jestem w 8miesiacu, mowi ze nie powinnam tak do niego pisac.

Chodziło mi w tym wszystkim o to, że on mowi Patrycji ze ciagle imprezuje, czy by nie mogla byc taka grzeczna jak ja, staralam sie ja troche ratowac i mu pokazac ze wcale nie jestem taka grzeczna i czasami tez lubie sie napic i to normalne, teraz napisał mi taka wiadomość:

Mowisz że jesteś w stanie poświęcic swój związek, dla Patrycji że jesteś w stanie sie dla niej poswiecic i jak by nawet trzeba bylo to sie na☠☠☠ac tak że na kolanach chodzic jak by to mialo jej pomudz. Czyli naprawiać kogoś życie jednoczesnie rujnujac swoje i moje (czyli taki brak szacunku do mnie, do zwiazku, do dziecka). Zamiast powiedzieć: nie chciałam Cie urazić, nie wiedziałam że ci sie to nie spodoba, wiecej tak z nim nie bede pisała chodzilo mi o cos innego i naprawic to co jest!! To ty mowisz: zaraz do nich pojade i sobie bede tam z nimi siedziała!! a ty wynos sie z mojego życia!! hahaha tak to już jest z Toba 100% jestes osobą ktora musi ponizac i pokazac ze nic nie znacze (a czemu nigdy nie pokazesz ze Ci zalezy na nas? Nigdy tez nie chcesz dobrze, to bardzo przykre, kiedy jedna osoba nie liczy sie z druga i nie dba o jej uczucia do tego zmyśla bo jej się coś wydaje, fochy na zawołanie, polityka rządaniowa, nagłe zmiany decyzji, manipulacje przedewszystkim bez umiaru i zasad z igły widły a błachostka do załatwiena na raz w 5minut jestes niedojrzala i masz trudnosci z zarzadzaniem emocjami i budowaniem zdrowej relacji ja naprawde duzo nie wymagam

Wiem że to dziecinne, ale bardzo interesuje mnie wasze zdanie bo kłutnia jest juz 3dzień i nie ma konca pierwszy raz zakładam temat na forum, powiedział załóż temat zobaczysz co Ci powiedza
sorry ale nic nie mozna zrozumiec z tego opisu
kto z kim pisze

wasza klotnia trwa 3 dni ty zaraz rodzisz.nie wiem czy jest to dobry pomysl pozostawac w zwiazku z kims z kim nie umiesz sie dogadac

dziwi mnie to ze jestes w 8 miesiacu ciazy i koncentrujesz sie na takich glupotach
jestescie kompletnie niedojrzali nie wiem dlaczego zdecydowalas sie na ciaze z kims z kim ci kompletnie nie po drodze
Stary 2025-05-22, 13:44   #13
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aelora Pokaż wiadomość
Jakiś kosmos kiedy czytam to wszystko. Szczerze doradziłabym Wam powrót do szkoły zamiast picia i imprezowania, bo nie idzie tego wszystkiego zrozumieć.
Serio. Tylko - jak zwykle w takich sytuacjach - dziecku współczuć.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez xfrida Pokaż wiadomość
sorry ale nic nie mozna zrozumiec z tego opisu
kto z kim pisze

wasza klotnia trwa 3 dni ty zaraz rodzisz.nie wiem czy jest to dobry pomysl pozostawac w zwiazku z kims z kim nie umiesz sie dogadac

dziwi mnie to ze jestes w 8 miesiacu ciazy i koncentrujesz sie na takich glupotach
jestescie kompletnie niedojrzali nie wiem dlaczego zdecydowalas sie na ciaze z kims z kim ci kompletnie nie po drodze
Taaa, "zdecydowała". Zapewne się zdarzyło...

Edytowane przez Ellen_Ripley
Czas edycji: 2025-05-22 o 13:45
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-05-22, 14:26   #14
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Serio. Tylko - jak zwykle w takich sytuacjach - dziecku współczuć.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Taaa, "zdecydowała". Zapewne się zdarzyło...
ta "zdarzylo" takim zawsze sie zdarza kiedy chca zatrzymac ksiecia a on nie pali sie do slubu
Stary 2025-05-22, 14:29   #15
Franciskaa
Raczkowanie

Jak widzę takie rzeczy i wpisy to czasami łapię się za głowę jak dużo jest dorosłych osób o mentalności i problemach nastolatków, a do tego okazuje się jeszcze, że oni sami mają dzieci. Niebywałe.

Z tego co zrozumiałam to cały dramat jest o tą rozmowę z facetem koleżanki i twój facet jest zazdrosny. To polecam po prostu porozmawiać ze sobą - może spróbuj go zrozumieć. Bo może on się czuje jak w jakiejś relacji pt "to tylko koleżanka" (w tym wypadku kolega). Z drugiej strony skoro ten kolega ma kobietę to może on rzeczywiście przesadza. Z trzeciej strony już nie takie dziwne relacje międzyludzkie i połączenia bywają. No myślę, że najlepiej porozmawiać ze sobą o problemach i starać się wzajemnie zrozumieć, a nie czatować ze sobą bo mało to dojrzałe.
Franciskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2025-05-22, 19:47   #16
magdalenaCat
Raczkowanie

Nie wiem. Trochę jesteście siebie warci.Po co wysyłasz temu koledze jakieś głupie filmiki i starasz się udowodnić ile potrafisz wypić? Nie ma się czym chwalić. Zwłaszcza że zaraz zostaniesz matką i upijanie się na jakiś czas powinno wywietrzeć ci z głowy. Poza tym czemu się przejmujesz jak cię widzi cudzy facet? Martw się czy swojemu się podobasz, bo to ojciec twojego dziecka a tamten jest w twoim życiu nieważny. Chłopak jest zazdrosny i chyba przesadza ale ty też nie myślisz tylko mówisz głupoty, dolewasz oliwy do ognia. Zgadzam się z nim że mogłaś mu powiedzieć “przepraszam, nie pomyślałam że zaboli Cię moje zachowanie, nie miałam nic złego na myśli”. Na tym polega dorosłość żeby się dogadać a nie iść w zaparte. Gdybys tak zrobiła to pewnie byłoby po sprawie ale wy wolicie przez 3 dni drzeć koty o byle gówno i stresować wasze nienarodzone dziecko. Dorośnijcie bo dziecka szkoda.
magdalenaCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-05-22, 20:10   #17
111Werka86
Przyczajenie

Rozmawiałam na ten temat z pania psycholog, od jakiegos czasu dzwoni raz w tygodniu i rozmawiamy godzine, powiedziała że Szuka powodu do picia i szykujesz się do zdrady a nie na dziecko .. Taki wniosek
Stary 2025-05-22, 20:21   #18
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Rozmawiałam na ten temat z pania psycholog, od jakiegos czasu dzwoni raz w tygodniu i rozmawiamy godzine, powiedziała że Szuka powodu do picia i szykujesz się do zdrady a nie na dziecko .. Taki wniosek
no to super partner i wybor na ojca byl strzalem w 10tke!
a tak poza tym to chyba lepiej ze sie obrazil nie sadzisz?
po co ci jakis klotliwy pijaczyna w zyciu ,zajmij sie swoja ciaza a jego podaj o alimenty
Stary 2025-05-23, 08:14   #19
111Werka86
Przyczajenie

Jedyna z osob ktora wszystko zrozumiała i wypowiedziała sie na temat ze zrozumieniem i wyrazajac swoja opinie to magdalenaCat, reszta i ta ostatnia wypowiedz (Pani nic nie zrozumiała przyznała racje Pani psycholog i dodała jeszcze coś od siebie) to jakies totalnie bledne interpretacje niezrozumienia tekstu, kontekstu, czy subiektywnych skłonności.

Edytowane przez 111Werka86
Czas edycji: 2025-05-23 o 08:20
Stary 2025-05-23, 12:31   #20
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Jedyna z osob ktora wszystko zrozumiała i wypowiedziała sie na temat ze zrozumieniem i wyrazajac swoja opinie to magdalenaCat, reszta i ta ostatnia wypowiedz (Pani nic nie zrozumiała przyznała racje Pani psycholog i dodała jeszcze coś od siebie) to jakies totalnie bledne interpretacje niezrozumienia tekstu, kontekstu, czy subiektywnych skłonności.
Tak wszyscy na okolo wlacznie z psychologiem sie myla
Przepros go i zyj dalej w tym piekiełku
Jedyna osoba ktorej szkoda jest to dziecko ktore sie w tej patoli będzie wychowywac
Stary 2025-05-27, 10:21   #21
rose97
Raczkowanie

Dołączam się w takim wypadku do loży szyderców, bo nic nie rozumiem z pierwszego posta.
rose97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-05-27, 11:06   #22
Hiromi_Ise
Raczkowanie

Cytat:
Zacznij pisać po polsku, to może zrozumiemy o co Ci w ogóle chodzi.
Hiromi_Ise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości