|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Nieprzyjemny "zapach" z buzi dziewczyny
Cześć. Mam problem z dziewczyną, którą niedawno poznałem, i kompletnie nie wiem, jak go rozwiązać. Jest naprawdę wartościowa, ale pojawił się temat, który bardzo mnie zniechęca – chodzi o zapach z jej buzi.
Kiedy leżymy razem czy oglądamy film, staram się nie zbliżać nosa w okolice jej ust, żeby tego nie czuć. Lubię się całować i ona też, ale niestety przez ten "zapach" całkowicie tracę ochotę na bliskość. Teraz rozumiem, dlaczego tak często sięga po gumy do żucia. Problem w tym, że one działają tylko chwilowo, podobnie jak mycie zębów. Ostatnio przed snem powiedziałem jej: „chodź, pójdziemy umyć ząbki”, ale dosłownie kilka minut później i tak czułem ten sam zapach. Zęby ma zadbane, równe i ładne, więc raczej nie w tym rzecz. Wydaje mi się, że przyczyna tkwi w migdałkach i tym, co się w nich zbiera, czyli tzw. kamieniach migdałkowych. Szczerze mówiąc, jest mi cholernie smutno, bo coraz bardziej tracę zainteresowanie i obawiam się, że ona to widzi. Jest wrażliwa. Nie chcę jej zranić ani wprost powiedzieć, że śmierdzi jej z buzi, bo to byłoby okrutne. Z drugiej strony nie umiem tego po prostu zaakceptować. Na dłuższą metę to niemożliwe, ponieważ spontaniczne buziaki czy długie namiętne pocałunki to dla mnie coś bardzo ważnego. Sam bardzo dbam o higienę, pilnuję oddechu, rozumiem, że czasem po kawie, jedzeniu czy papierosach może być gorzej, ale to chwilowe i naturalne. Kiedyś spotykałem się z dziewczyną, która paliła, i jej oddech mi nie przeszkadzał. A ten zapach jest nie do zniesienia. Jak podejść do tej sprawy, żeby jej nie zranić, a jednocześnie nie męczyć się w relacji? |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nieprzyjemny "zapach" z buzi dziewczyny
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Albo z nią delikatnie, ale wprost porozmawiasz i przejdziesz z nią diagnostykę, dobór sposobu leczenia, co może trwać długo albo po prostu się ulotnisz. Ta druga opcja, choć mało elegancka, jest również zrozumiała, to jest delikatna sprawa, nie każdy ma chęć na takie wyzwania na początku znajomości.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedzieć jej co jest przyczyna zerwania I oczywiście to ja zaboli ale moze zajmie sie odkryciem przyczyny tego stanu rzeczy co jej raczej wyjdzie na dobre -niestety to jest opcja extremalna napewno bedzie czula sie ponizona Druga opcja to stadard:nie pasujemy do siebie ,nie czuje tego czegos czyli tzw puste gadki - trudna opcja dla ciebie jeśli zacznie ciebie blagac ze sie zmieni itp ozesz nie dac rady odejsc za pierwszym razem Trzecia :uciac znajomosc bez tlumaczenia - najlatwiejsza dla zrywajacego ale dosyc szokujaca dla osoby zostawianej z uwagi na nie zrozumienie co sie wlasciwie stalo ale oszczedzajaca jej ponizajacej gadki o smierdzacym oddechu
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-09-07 o 22:58 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Może wyjdę na nieczułego brutala, ale powiedziałabym wprost, że jest jakiś problem i może warto wybrać się do lekarza, skoro ogólnie dba o higienę. Może to migdałki, refluks, kwestia diety itd.
Naturalnie nie mów wprost "ej wiesz, śmierdzi Ci z ust", ale wspomnij o sytuacji i zapytaj, czy wszystko w porządku, że może warto się temu przyjrzeć. Ogólnie powiedziałabym, bo jeśli faktycznie ma taki problem to inni też to wyczuwają, a ona nawet nie będzie wiedzieć dlaczego jej unikają. |
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Skoro często sięga po gumy do żucia, to może jednak zdaje sobie sprawę z tego zapachu ?
Powiedzialabym w delikatny sposób w czym problem. Jak tego nie powiesz to wyniknie w końcu dziwna sytuacja i może sama zapyta Cię wprost dlaczego unikasz bliskości. |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Najbardziej prawdopodobne przyczyny: problem z migdałkami (zapalenie, zatrzymujące się w jamach migdałków kawałki jedzenia - do leczenia, regularnego czyszczenia lub usunięcia) lub zakażenie helicobacter pylori - specjalista gastrolog, 2-3 tygodnie leczenia antybiotykiem i po sprawie. Można kupić test w aptece.
Jeżeli nie zamierza dociekać przyczyn i czegoś z tym robić, to zerwać. I tak związek w końcu zdechnie, jeżeli bliskość obrzydza.
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Porozmawiaj z nia o tym wprost, ale delikatnie, zwróć uwagę że to może byc symptom czegos co warto przebadać.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.