|
Notka |
|
Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy się obsługą techniczną katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów". |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() podejrzenia o stronniczość
witam! Mam pytanie do redakcji. Czy dopuszczalne jest, by w recenzji kosmetyku krytykowano nie sam kosmetyk, a poprzednią recenzentkę...? Dziś ktos o nicku Bob Budowniczy zjechał w recenzji krem do ciała firmy Farmavit, samą firmę i jej dystrybutorów na allegro. Byłoby mi to słodko obojętne, gdyby przy okazji nie napadł na mnie, sugerując, ze jestem związana z firmą ( lub sprzedawcami na allegro), więc moje recenzje są stronnicze i tendencyjne. Wszystko dlatego, ze zgłosiłam parę kosmetyków Farmavitu i 2 nich oceniłam pozytywnie! Czy recenzja bez merytorycznej wartości ( nie wiadomo, dlaczego kosmetyk tak nie przypadł do gustu) i obraźliwa wobec kogos innego - jest dopuszczalna? Czytam naprawdę sporo recenzji - i z takimi uwagami się jak dotąd nie spotkałam! pozdrawiam
Kamila ( Kamlisa)
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: podejrzenia o stronniczość
Trzeba zacząć od tego,że ta recenzja nadaje się do wykasowania,bo nie jest to recenzja produktu,a raczej lista dlaczego ta firma jest beeee
![]() http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...ecenzja=114048 W ogóle jakaś dziwna osoba ![]() Kamila nie przejmuj się niczym ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Musieli sie gdzies ludziska wykrzyczeć po tym jak wyrzucili kase w błoto tzn w krem, który miał zdziałac cuda. W prawdzie jedna z tych osób wybrała złe miejsce by oczerniać firme w koncu mogła załozyc własny wątek
![]() Kamlisa zastanawia mnie jedno...Czemu im kosmetyki tej firmy tak bardzo nieodpowiadały a Ty jesteś nimi zachwycona? ![]() Ale faktem jest iż nie mieli prawa napadać na Ciebie i bez żadnych dowodów zarzucac Ci to że współpracujesz z tą firmą.
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tapcia-nie przyszło Ci do głowy,że Bob Budowniczy to może być konkurencja firmy Farmavit? Kamlisa-najlepiej będzie jak wyedytujesz to co dziś napisałaś,bo pseudo recenzja Boba Budowniczego i tak będzie wykasowana.
![]() |
![]() |
#5 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Mnie w tej recenzji najbardziej się podoba:
"Używam tego produktu od: nigdy" ![]() Być może to jest częściowa odpowiedź na Twoje pytanie, Tapciu ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ale ale... nie zarzucając nic nikomu scenariusz tej historii moze być zupełnie inny niz to Natii napisałaś. Może Kamlisa reklamuje tą firme a Bob Budowniczy to dziewczyna, która nie jest zadowolona z tego produktu i z firmy, która ja okłamała. Kamlisa założyła ten wątek bo nie chce złej recenzji oczerniajacy jej firme i kosmetyk...Wszystko jest możliwe.
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Okey okey...może rzeczywiście tak jest
![]() A ja tu wypisuje jakieś fantasty. Do W11 sie nie nadaje ![]() Kamlisa jest niewinna a Bob'a skazuje na 5 lat wiezienia ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jak już Noor napisała i ja wcześniej to nie jest recenzja, to co napisał Bob Budowniczy nie powinno się tam znaleźć. Różne są chwyty,by wyrolować konkurencję,a Kamili wcale się nie dziwię,że się zdenerwowała,bo ja na jej miejscu zrobiłambym to samo.
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do tej pseudo-recenzji to spotkałam się kilka razy z podobnymi. Jeśli dziewczyna, oprócz oceny kosmetyku, w recenzji zawierała komentarz do innych dziewczyn i to w niezbyt grzecznym tonie, zawsze pisałam do niej PW/maila z prośbą o poprawienie ponieważ ocenianie w KWC nie polega na osobistych komentarzach do innych użytkowniczek. Tu liczy się nasza opinia o danym kosmetyku. Muszę przyznać, że było to skuteczne - dziewczyny usuwały zbędne zdania ![]() Nie rozumiem Boba Budowniczego - skoro nie używała kosmetyków, które recenzuje Kamila dlaczego nie wysłała jej PW/maila ze swoimi oskarżeniamitylko zrobiła to w miejscu gdzie się nie dyskutuje ale ocenia ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() K-n - wysłałam do Boba wiadomośc prywatną, zanim zaczęłam ten wątek. Nadal jednak nie rozumiem, czemu ona miałaby miec do mnie uwagi co do kosmetyków...?! Nie moje i nie ode mnie kupione! Niech pisze do producenta, niech się czepia sprzedawcy! Gdybym chociaz reklamowała ich działanie odchudzające czy odmładzające...a ja chwalę zapach i nawilżenie...! Dobrze - ulżyło mi! dzięki wszystkim za pocieszenie...i za kryminalne opowieści..i za rady...
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Ekhm, ekhm, Kama to osoba bez ktorej KWC byloby duzo ubozsze.
Napisala setki recenzji, kupuje tony kosmetykow i wszystkie skrupulatnie ocenia. Dzieki niej kupilam sobie kilka fajnych rzeczy, wymienialysmy swojego czasu spostrzezeniami na temat perfum na PW. To laska, ktorej kosmetyki sa pasja i zawsze z wielka uwaga czytam jej recenzje (na ktore zreszta wpasc nie trudno, tyle ich... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
dzięki, Jowisiu, ja też z przyjemnością czytam twoje recenzje i kupuję rózności
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Już się sprawą zajmuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.