podejrzenia o stronniczość - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne dla katalogu kosmetyków

Notka

Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy się obsługą techniczną katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów".

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-08-17, 14:22   #1
Kamlisa
Zakorzenienie

Question

podejrzenia o stronniczość

witam! Mam pytanie do redakcji. Czy dopuszczalne jest, by w recenzji kosmetyku krytykowano nie sam kosmetyk, a poprzednią recenzentkę...? Dziś ktos o nicku Bob Budowniczy zjechał w recenzji krem do ciała firmy Farmavit, samą firmę i jej dystrybutorów na allegro. Byłoby mi to słodko obojętne, gdyby przy okazji nie napadł na mnie, sugerując, ze jestem związana z firmą ( lub sprzedawcami na allegro), więc moje recenzje są stronnicze i tendencyjne. Wszystko dlatego, ze zgłosiłam parę kosmetyków Farmavitu i 2 nich oceniłam pozytywnie! Czy recenzja bez merytorycznej wartości ( nie wiadomo, dlaczego kosmetyk tak nie przypadł do gustu) i obraźliwa wobec kogos innego - jest dopuszczalna? Czytam naprawdę sporo recenzji - i z takimi uwagami się jak dotąd nie spotkałam! pozdrawiam
Kamila ( Kamlisa)
Stary 2006-08-17, 14:37   #2
natii4
Zakorzenienie

Dot.: podejrzenia o stronniczość

Trzeba zacząć od tego,że ta recenzja nadaje się do wykasowania,bo nie jest to recenzja produktu,a raczej lista dlaczego ta firma jest beeee

http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...ecenzja=114048

W ogóle jakaś dziwna osoba

Kamila nie przejmuj się niczym

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-17, 16:49   #3
Tapcia
Zadomowienie

GG do Tapcia

Musieli sie gdzies ludziska wykrzyczeć po tym jak wyrzucili kase w błoto tzn w krem, który miał zdziałac cuda. W prawdzie jedna z tych osób wybrała złe miejsce by oczerniać firme w koncu mogła załozyc własny wątek

Kamlisa zastanawia mnie jedno...Czemu im kosmetyki tej firmy tak bardzo nieodpowiadały a Ty jesteś nimi zachwycona?
Ale faktem jest iż nie mieli prawa napadać na Ciebie i bez żadnych dowodów zarzucac Ci to że współpracujesz z tą firmą.

Tapcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-17, 16:58   #4
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tapcia
Kamlisa zastanawia mnie jedno...Czemu im kosmetyki tej firmy tak bardzo nieodpowiadały a Ty jesteś nimi zachwycona?
Co to za pytanie w ogóle? Każdy kosmetyk ma swoich zwolenników i przeciwników-to,że jednemu coś służy,a drugiemu nie to norma. Pewna Wizażanka ma również ten krem o którym mowa i jest bardzo z niego zadowolona. Kamila nie jest jedyną osobą zadowoloną z tego produktu

Tapcia-nie przyszło Ci do głowy,że Bob Budowniczy to może być konkurencja firmy Farmavit?

Kamlisa-najlepiej będzie jak wyedytujesz to co dziś napisałaś,bo pseudo recenzja Boba Budowniczego i tak będzie wykasowana.

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2006-08-17, 16:59   #5
Noor
Żandarm na emeryturze

Cytat:
Napisane przez natii4
Trzeba zacząć od tego,że ta recenzja nadaje się do wykasowania,bo nie jest to recenzja produktu,a raczej lista dlaczego ta firma jest beeee
Mnie w tej recenzji najbardziej się podoba:
"Używam tego produktu od: nigdy"
Być może to jest częściowa odpowiedź na Twoje pytanie, Tapciu

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda
Noor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-17, 17:05   #6
Tapcia
Zadomowienie

GG do Tapcia

Ale ale... nie zarzucając nic nikomu scenariusz tej historii moze być zupełnie inny niz to Natii napisałaś. Może Kamlisa reklamuje tą firme a Bob Budowniczy to dziewczyna, która nie jest zadowolona z tego produktu i z firmy, która ja okłamała. Kamlisa założyła ten wątek bo nie chce złej recenzji oczerniajacy jej firme i kosmetyk...Wszystko jest możliwe.

Stary 2006-08-17, 17:08   #7
Tapcia
Zadomowienie

GG do Tapcia

Okey okey...może rzeczywiście tak jest
A ja tu wypisuje jakieś fantasty. Do W11 sie nie nadaje
Kamlisa jest niewinna a Bob'a skazuje na 5 lat wiezienia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-17, 17:26   #8
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tapcia
Ale ale... nie zarzucając nic nikomu scenariusz tej historii moze być zupełnie inny niz to Natii napisałaś. Może Kamlisa reklamuje tą firme a Bob Budowniczy to dziewczyna, która nie jest zadowolona z tego produktu i z firmy, która ja okłamała. Kamlisa założyła ten wątek bo nie chce złej recenzji oczerniajacy jej firme i kosmetyk...Wszystko jest możliwe.
W takim razie jak ona reklamuje Farmavit to ja reklamuję Ziaję-powiedziałam to ja-osoba bezrobotna

Tak jak już Noor napisała i ja wcześniej to nie jest recenzja, to co napisał Bob Budowniczy nie powinno się tam znaleźć. Różne są chwyty,by wyrolować konkurencję,a Kamili wcale się nie dziwię,że się zdenerwowała,bo ja na jej miejscu zrobiłambym to samo.

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2006-08-17, 18:20   #9
k-n
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tapcia
Może Kamlisa reklamuje tą firme a Bob Budowniczy to dziewczyna, która nie jest zadowolona z tego produktu i z firmy, która ja okłamała. Kamlisa założyła ten wątek bo nie chce złej recenzji oczerniajacy jej firme i kosmetyk...Wszystko jest możliwe.
Tapcia zacznij może pisać kryminały

Co do tej pseudo-recenzji to spotkałam się kilka razy z podobnymi. Jeśli dziewczyna, oprócz oceny kosmetyku, w recenzji zawierała komentarz do innych dziewczyn i to w niezbyt grzecznym tonie, zawsze pisałam do niej PW/maila z prośbą o poprawienie ponieważ ocenianie w KWC nie polega na osobistych komentarzach do innych użytkowniczek. Tu liczy się nasza opinia o danym kosmetyku. Muszę przyznać, że było to skuteczne - dziewczyny usuwały zbędne zdania

Nie rozumiem Boba Budowniczego - skoro nie używała kosmetyków, które recenzuje Kamila dlaczego nie wysłała jej PW/maila ze swoimi oskarżeniamitylko zrobiła to w miejscu gdzie się nie dyskutuje ale ocenia
Stary 2006-08-17, 19:18   #10
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k-n
Nie rozumiem Boba Budowniczego - skoro nie używała kosmetyków, które recenzuje Kamila dlaczego nie wysłała jej PW/maila ze swoimi oskarżeniamitylko zrobiła to w miejscu gdzie się nie dyskutuje ale ocenia
Czasem ludziska mylą KWC z forum

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-17, 19:20   #11
Kamlisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k-n
Tapcia zacznij może pisać kryminały

Co do tej pseudo-recenzji to spotkałam się kilka razy z podobnymi. Jeśli dziewczyna, oprócz oceny kosmetyku, w recenzji zawierała komentarz do innych dziewczyn i to w niezbyt grzecznym tonie, zawsze pisałam do niej PW/maila z prośbą o poprawienie ponieważ ocenianie w KWC nie polega na osobistych komentarzach do innych użytkowniczek. Tu liczy się nasza opinia o danym kosmetyku. Muszę przyznać, że było to skuteczne - dziewczyny usuwały zbędne zdania

Jak miło, że tyle osób przeczytało moje żale... Biję się w piersi, Tapcia - nie reklamuję niczego i nikogo! Oceniam stosy kosmetyków, bo kupuję stosy...A jestem z zupełnie innej branży...Farmavit to jeden z przystanków w szukaniu KWC - obrzydził mi sie zresztą dokładnie Kupiłam kilka produktów, wysoko oceniłam dokładnie 2 - te, które NAPRAWDĘ lubię! Krem do ciała i do twarzy mają przesłodki ( dla mnie!) zapach i dobre właściwości - a zuzyłam po 2 sztuki każdego. Reszta jest taka sobie.
K-n - wysłałam do Boba wiadomośc prywatną, zanim zaczęłam ten wątek. Nadal jednak nie rozumiem, czemu ona miałaby miec do mnie uwagi co do kosmetyków...?! Nie moje i nie ode mnie kupione! Niech pisze do producenta, niech się czepia sprzedawcy! Gdybym chociaz reklamowała ich działanie odchudzające czy odmładzające...a ja chwalę zapach i nawilżenie...!
Dobrze - ulżyło mi! dzięki wszystkim za pocieszenie...i za kryminalne opowieści..i za rady...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-22, 19:12   #12
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia

Ekhm, ekhm, Kama to osoba bez ktorej KWC byloby duzo ubozsze.
Napisala setki recenzji, kupuje tony kosmetykow i wszystkie skrupulatnie ocenia. Dzieki niej kupilam sobie kilka fajnych rzeczy, wymienialysmy swojego czasu spostrzezeniami na temat perfum na PW. To laska, ktorej kosmetyki sa pasja i zawsze z wielka uwaga czytam jej recenzje (na ktore zreszta wpasc nie trudno, tyle ich...). Gdyby pracowala w firmie Farmavit to by juz ja stamtad dawno wywalili za robienie reklamy innym firmom, bo Kama potrafi przekonac i skusic do niejednego zakupu po fajnie napisanej recezji Kam, niczym sie nie przejmuj. A recenzja BB bedzie z pewnoscia usunieta.

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-24, 15:16   #13
Kamlisa
Zakorzenienie

dzięki, Jowisiu, ja też z przyjemnością czytam twoje recenzje i kupuję rózności Ale nie umiem dołączać takich fajnych ikonek
Stary 2006-08-30, 18:46   #14
Jelonek
Zakorzenienie

Już się sprawą zajmuję
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne dla katalogu kosmetyków

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości