|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Co zrobić z głupią nieodpowiedzialną babą?
Mieszkam sobie na ulicy, które idzie "pod górkę" i mieszkam mniej więcej po środku. Na dole jest głupia baba, która ma 4 psy (głupia nie dlatego, że ma 4 psy, zaraz napiszę konkretniej czemu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co zrobić z głupią nieodpowiedzialną babą?
ja widze ratunek tylko w tych dwóch instytucjach, o których piszesz, że zawiodły:/
właściciel ma obowiązek utrzymac swoje psy na swoim podwórku. Nie mam pojęcia, jak to załatwić, żeby baba sie uspokoiła, a psom się krzywda nie stała (bo nasyłanie na nia dresa z agresywnym psem to pewnie by poskutkowało, ale psów szkoda) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
szkoda.myslalam ze straz miejska by pomogla.moj sasiad dostal 200 zl za swoja "agresywna"grubiutka spanielke bez smyczy i kaganca
swego czasu latali po osiedlu i łapali babcie z psami bez smyczy heh dobrze ze sasiadka sobie nie sprawila rodwailerkow i dobermanków:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
masz szczeniaka spaniela
![]() ![]() angielski???:->
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
zadzwoń na polije może akurat coś zrobią. Choiaż wątpię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Angielski złoty potworek
![]() Nie zrobią, chyba, że zadzwonię na policję, która nie ma obowiązku zajmowania się tym rejonem :/, chociaż i tak wątpię, żeby coś zrobili. Esfira, dresów na tą babę (ale tylko na babę, jak będzie sama gdzieś łaziła bez psiaków) to z chęcią, ale nie znam żadnych dresów ![]() Bess, mają dużego psa jednego (coś ONkowatego), ale on jest staruszek taki, że nawet mu się szczekać nie chce jak kiedyś, tylko cały czas leży. I na szczęście akurat ten im nigdy nie zwiał, bo nie był zbyt przyjaźnie nastawiony do ludzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Psy nie lubią zapachów, więc jak im psikniesz dezodorantem koło pyska, to póżniej wystarczy, że zobaczą pojemnik. A co do "baby", to jeśli taka wredna i głupia jak piszesz, to nawet żebyś ją "opluła" i tak nic nie pomoże. Więc tak jak radzą dziewczyny idz na policję, może jednak będzie jej wstyd przed byłymi kumplami męża. A może trafisz na takiego co ich nie lubi, albo na praworządnego normalnego policjanta (naiwna jestem???).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Fafix, powoli faktycznie zaczynam się z tą policja zastanawiać, tylko kurde wiem, że w moim "mieście" jak usłyszą, o co się rozchodzi będą sikać ze śmiechu zamiast coś zrobić. Oni potrafią tylko zaczepiać ludzi z psiakami rozmiarów yorka jak idzie bez kagańca, bo to przecież morderca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie, czy któryś z psów wszedł kiedykolwiek na twoją posesję ? I czy próbowałaś interweniować w gminie, bo chyba można by to było "podciągnąć" jako wałęsanie się psów.
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na moim podjeździe pod samochodami notorycznie chowało się jakieś 7 psów, z tego 3 tej baby. Reszta nie wiem czyja. Z tych wszystkich tylko te 3 nadal się szwędają, reszte gdzieś wcięło, pewnie przyszły pogryzione do domu (a gryzły się notorycznie, zazwyczaj 6 na jednego, kilka razy narażałam własne nogi żeby ofiarę wybronić) i teraz sa pilnowane. Ale babsko oczywiście nie potrafi :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.