|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
dwa rodzaje włosów na jednej głowie?
Dziewczyny pomóżcie, nie wiem czemu ale jedna strona moich włosów się buntuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: dwa rodzaje włosów na jednej głowie?
Dziwne, na zdjęciu to wygląda jakby jedna strona była bardzo zniszczona i jest prosta, druga zdrowa- ładnie się faluje??? Nie wiem z czego to wynika, może jakoś je wiążesz że ta jedna strona cierpi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
No właśnie to wygląda na siano, ale obie strony są takie same pod względem stanu włosów... Wiadomo, że każda pielęgnacja dotyczy całej głowy i mnie też dziwi taka reakcja. Na pewno będę starać się wydobyć skręt z tej drugiej części też tylko jeszcze muszę wybrać sposób
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje pytanie może zabrzmieć dziwnie, ale na którym boku zasypiasz? Mi włosy lekko falują jak ich porządnie nie rozczeszę. Jak kładę się spać to całe są falowane, jak wstaję to prawa strona jest praktycznie prosta. Może w tym rzecz. ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
To mógłby być powód, ale nie sypiam w rozpuszczonych, a nawet jak są po umyciu i wyschną to jedna strona się układa tak ładnie a druga nie, więc nie mają czasu żeby się wyprostować
![]() Dzisiaj podcięłam włosy, ten skręt trochę się rozluźnił i po ułożeniu wyglądają mniej więcej tak samo, ale dalej muszę coś kombinować, żeby było idealnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Mam bardzo podobnie, tylko dodatkowo ta bardziej prosta strona jest bardziej zniszczona... Nie wiem co robić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Oj też miałam ten problem,ale zaczęłam wiązać włosy do spania na czubku głowy i jest trochę lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja mam za to tak, że włosy z lewej strony głowy rosną szybciej niż te z prawej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A może niszczą się tak od noszenia torby/torebki na jednym z ramion?
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Zawsze na to uważam, ale może faktycznie...? Torba to by tylko od ramienia w dół zniszczyła, tak mi się wydaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Też tak mam, nawet ostatnio się nad sprawą zastanawiałam. Z jednej strony mam cud miód loczki, jak z okładki, a z drugiej zawsze jakieś takie... niedorobione, i podstawowe pasemko przy twarzy jest niemal proste
![]() Myślę, że wpływ może mieć "ręczność", a dokładniej ręka, w której trzymamy suszarkę. Oraz to, którą ręką częściej bawimy się włosami. ![]()
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tym prostszym może czegoś brakować - czy nawilżenia, czy stylizacji. Jak mi moje nie odpowiadają (ale zwykle nie zwracam na to uwagi), to daję na tą stronę więcej odżywki, czy żelu, czasem podepnę spinką. Edytowane przez szsz Czas edycji: 2012-06-08 o 00:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
mam dokłądnie tak jak Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
ja bym chyba wygoliła ten jeden bok i zapuściła od zera ładne zdrowe włoski. To nie wygląda tak tragicznie, moja koleżanka właśnie dzisiaj po zakończeniu roku, zrobiła sobie ten szalony fryz, i choć ja byłam do tego sceptycznie nastawiona, to jednak zmieni lam zdanie i teraz bardzo mi się to i moim znajomym podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Hej ja mam podobnie włosy od spodu kręcą mi się a te z góry są proste i wgl nie do opanowania. nie wiem co robić , mam ich bardzo dużo. kiedyś kreciły mi sie od czubka glowy ale z czasem straciły skręt.. może ktoś poleci dobre kosmetyki, które przywrócą mi moje loczki...??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
hej, od urodzenia mam proste wlosy (czasem zakreca mi sie koncowki), ale pod spodem robią mi się takie kręciołki. Od urodzenia mam taki mały kręciołek od skóry. Ostatnio zauwazyłam, że ta kręcona częsc powiększa się i więcej mam takich włosów. Jak myslicie czym moze to byc spowodowane? strasznie mnie to irytuje i boję się, że niedługo będę miała całe włosy takie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Oo, mam bardzo podobnie, choć fale z natury dużo mniejsze.
Nigdy nie przyszło mi do głowy, że to może być wynik spania na którymś boku. Ja zresztą śpię różnie, a efekt zawsze taki sam. Zastanawiałam się czy u mnie to nie jest wynik tego, że przedziałek mam dość mocno po lewej stronie. Może gdyby był po środku, to włosy by się równomiernie rozłożyły na obie strony głowy i nie byłoby takiej różnicy - jedna strona prosta, druga falowana. U mnie do tego włosy mocniej falują od spodu, na wierzchu w zasadzie w niewielkim stopniu. ![]() NaataliaA_ i Sylwia16_ - u wielu osób włosy przez wiele lat często zmieniają swoją strukturę, z prostych na fale/loczki czy odwrotnie. Może właśnie to nastąpiło u was? Zanikanie loków zdaje się może być też wynikiem złej pielęgnacji. By poprawić stan włosów, wydobyć ich skręt trzeba zacząć porządnie o nie dbać, w tym stosować oleje. Edytowane przez sheep_zonz Czas edycji: 2012-07-07 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.