![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Błagam pomóżcie - serce mi się kroi
Do dziś moje życie było sielanką, choć chyba nie zdawałam sobie z tego sprawy. Było sielanką bo żyłam w niewiedzy
![]() Pracuję z moim TZ w jednej firmie choc w róznych biurach. Odwiedzamy czesto siebie w pracy, tzn. ja go glownie odwiedzam. dzis jadlam sobie sniadanko przy jego komputerze i zobaczylam wyskakujacą wiadomosc na komunikatorze. Taki dymek... ale jego tresc byla taka, ze zesztywnialam na krzesle. Szybko otworzylam archiwum tego kontaktu (to byla dziewczyna). Preczytalam kilka zdan i wiedzialam juz, ze on z nia romansuje. Potem, jak trafila sie kolejna okazja, że on wyszedl z pokoju, to szybciutko przegralam na pena historie rozmow z ta dziewczyna i jeszcze z paroma innymi dziewczynami. Jak otworzylam to w domu, to sie poplakalam. Z ta pierwsza on wyraznie romansowal. w styczniu i lutym pytal sie jej, kiedy sie umowia. Ale do spotkania nie doszlo. tak przynajmniej wynika. za to na poczatku maja wymienili sie telefonami i umowili sie na 5 maja (ja bylam wtedy w dlugi weekend u rodzicow). Umowili sie na konkretna godzina, nie napisali sobie miejsca spotkania. Od tego czasu ona wysyla mu jakies zarciki, dowcipy. wypowiedzi tz'a jakos nie widze od tego czasu. Ale moze przerzucili sie na inny sposob komunikacji: gadulec w domu, telefony??? a teraz najgorsze: on ja wyraznie podrywal!!! I to co pisal jej mialo wyrazny podtekst seksualny, jak np. "ale może jak się pogoda poprawi i głowa cię przestanie boleć to fikołki porobimy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem po prostu zalamana!!! On spotyka sie z inna za moimi plecami. I to po co!! A mi powtarza, że mnie kocha. Naprawda mi tak mowi. Spotykamy sie czesto, on czesto nocuje u mnie. Jestesmy ze soba od listopada zeszlego roku, czyli ponad pol roku. I najgorsze w tym wszystkim jest to, ze zaczal ja podrywac na pare dni przed moimi imieninami w styczniu! W prezencie dostalam wtedy on niego sesje u profesjonalnej wizazystki, a potem pojechalismy na impreze i swietnie sie bawilismy ![]() ![]() Nie weim co robic, nigdy mnie cos takiego nie spotkalo. Ja caly czas do dzis myslalam, ze jemu na mnie zalezy, ze mysli powaznie o mnie. nidgdy w zyciu jeszcze czegos takiego nie przezylam i nikomu nie zycze. Blagam dordzcie mi cos, pocieszcie mnie, bo juz nie moge ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Błagam pomóżcie - serce mi się kroi
Moj Boże, fakty mówią za siebie
![]() Tu nie jest potrzebne pocieszenie, tylko działanie jednokierunkowe... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Niewyobrażam sobie jak sie teraz czujesz
![]() Nieiwele można zrobić. Jeżeli się przyznasz, że szperałaś w jego gg, to bedzie jego linia obrony. Wszystkie te babska pójda w odstawkę, a on - tak podejrzewam - poczuje się urażony brakiem zaufania. A czy on ma kontakty waszych wspólnych znajomych? Może kiedyś poproś go o udostepnienie na kilka minut gg, bo musisz coś napisać koleżance czy koledze X. Ciekawe jak zareaguje. Jeśli się zgodzi, zacznij zadawać pytania " co to za pani ?" itd. Jezeli się bedzie wypierał, albo coś w ten deseń, to znaczy, że chop nie jest ciebie wart. Wtedy kawe na ławę. To będzie ważna rozmowa i być może ostatnia ![]() Niewarto dla takiego mężczyzny marnować czasu. Może być też kolorowo, że będzie chciał się poprawić itd., ale ja bym niepotrafiła być z człowiekiem, któremu nie ufam.
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Sylwia.gda ma rację. Tu jest potrzebne zdecydowane działanie, wiem, że to trudne ale pomyśl że lepiej że dowiedziałaś się o tym teraz a nie po kilku latach związku, że oszukiwał Cię od początku. Głowa do góry na pewno spotkasz kogoś kto Cię pokocha i będzie wobec Ciebie uczciwy.
Jeśli chcesz go sprawdzić(choć niekoniecznie jest to dobry pomysł) to możesz sobie założyć nowe konto na jakimś komunikatorze i zacząć udawać jakąś obcą mu dziewczynę zobaczysz jak zareaguje. Potem lepiej chyba przyznać się że go sprawdzałaś niż do tego że grzebałaś w jego archiwum pozdrawiam
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
agniesio_aniu to przykre co cie spotkalo
![]() ![]() a czy zauwazylas, zeby ostatnimi czasy cos sie psulo miedzy wami?! moze cie unikal, nie chcial razem wychodzic albo mowil, zebys zostala w domu, a on wyjdzie z kumplami na piwo?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
nie ma co odkładać, musisz działać...i przygotuj się, że to może być koniec związku...tak to jest z facetami ...niestety
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Agniesia, pomyśl-nawet gdybyś mu wybaczyła, to gdzie będą naokolo Twoje myśli? o czym bedziesz myslała, gdy on bedzie gdziekolwiek sam wychodził? tak mocno nadwyrężył Twoje zaufanie, że chyba będzie Cię zżerać codzień mnostwo watpliwości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Lepiej skończyć to teraz niż za parę lat.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dzięki Sylwio
Poznawalismy sie powoli i wydawalo mi sie, ze trafilam na idealnego dla mnie faceta ![]() On naprawde sie zachowywal wobec mnie w porzadku, tzn. dopóki nie odkrylam jego sekretu. Mysle, ze chyba bylam zbyt ufna. Jak bylam u niego w domu, to nieraz pracowalam na jego kompie. Ale nigdy, przenigdy nie zagladalam do jego dokumnetow, nie sprawdzalam pocztyani komunikatorow. To samo w pracy. A ten jeden jedyny raz dzisiaj musialam akurat jesc tam sniadanie przed jego kompem. Mam i tak wyrzuty sumienia, ze bez jego wiedzy zgralam te rozmowy i je czytalam. Nie ja do teraz nie moge uwierzyc, ze to on napisal ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
ja mysle, ze powinnas jak najszybciej z nim o tym porozmawiac, prosto w oczy powiedzieć ze czytałas te wiadomosci, pewnie sie zdenerwuje ze czytałas mu, ale nie pozwol zebyscie zbaczali z tematu. racja-fakty mowia same za siebie, ale wysłuchaj go, spokojnie porozmawiajcie jak ludzie.
i nie zadreczaj sie tym, ze przeczytałas te wiadomosci, zrobiłas to przypadkiem i nie twoja wina, ze ich tresc byla taka a nie inna.! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
ale wiecie, co ...mi się wydaje, że każdy zasługuje na drugą szansę...mój tata zdradzał mame ze swoją sekretaką przez 4 lata, moi rodzice oddalali się od siebie, miałam wrażenie że to koniec, mama udawała że nic nie widzi...a teraz sielanka
![]()
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
To że przeczytałaś te wiadomości to ochrona Anioła Stróża-naprawdę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj na szczęście się z nim nie umawiałam na spotkanie, bo nie wiem, co bym mu zrobiła...
Mialam sie uczyc do angielskiego, ale nic z tego, nie dam rady... jeszcze raz przegladam te jego rozmowy z ta dziewczyna. nic w nich nie pisze, ze ma juz dziewczyne. A z jej odpowiedzi wynika, ze to jakas calkiem inteligentna dziewczyna i ze dosc slugo mui\sial ja kusic.. Ale sie w koncu skusila na spotkanie.. akurat gdy ja bylam na dlugi weekend u rodzicow.......... ja juz nie wyrabiam to za duzo na jeden dzien ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tutaj jest mloda wolna dziewczyna, bez zobowiązań, przed nią całe życie i dziesiątki bardzo wartosciowych wolnych i uczciwych mężczyzn. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tym bardziej, że wasz związek nie jest długi więc jeszcze powinien płonąć wielkimi emocjami a nie zahaczać o flirty, kłamstwa itd. Przebaczenie? W tym przypadku chyba nie ma na nie miejsca. Bo to nie jedna sytuacja, jakaś pomyłka, błąd do którego ktoś się przyznał ale cała seria rozmów, powtarzające się propozycje w stosunku do innej kobiety i akceptowanie tego w stosunku do siebie. Nie sądzę, by można było to przebaczyć i iść po prostu dalej w tym samym związku bez bagażu zniechęcenia, nieufności, nieustannych podejrzeń i szacunku do siebie i do niego. Cóż, pytanie jak to zrobić... Prawdopodobnie on odbierze to jako atak na swoją prywatność ale w tej sytuacji chyba wszystko jedno co o tym pomyśli... Głowa do góry, mam nadzieję, że wszystko się ułoży z kimś bardziej lojalnym ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
czytajac to wszystko przypomina mi sie swieza historia mojej znajomej. jej byly zdradzal ja na lewo i prawo, a ona nie miala o tym zielonego pojecia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pod koniec kwietnia bylismy razem ze znajomymi na mazurach na rowerach. fantastyczny wyjazd. Duzo czasu wtedy ze soba spedzalismy praktycznie cale dnie, nie pamietam zeby dzwonil gdzies i chowal sie przede mna w czasie rozmowy. no i jeszcze wesele.... bylismy w ostatni weekend na weselu jego kolezanki. I ja glupia sobie wyobrazalam, ze moze ja tez stane niedlugo w takiej sukni i on zalozy mi obraczke...,
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
|
ej ej ej!
najszczesliwsza? zyjąc w niewiedzy? nie. nie wolno ci tak myslec. wiesz co ja mysle? powinnas isc sie połozyc. połoz sie wypłacz, jutro obudzisz sie i bedziesz miała wiecej siły, przedde wszystkim ochłoniesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ide do lozka. trzymaj sie kochana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Jutro przeczytaj ten wątek na świeżo od nowa-teraz masz milion myśli w głowie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Znam sytuację z autodestrukcji.
Wiem jak strasznie musi Cię to boleć. Ale bądź silna. Ten chłopak nie jest Ciebie wart... Spróbuj o nim zapomnieć - nie ma rady... Zaufanie prysło z Twojej strony i uwierz, że bez zaufania nie ma związku... A odbudować go? Jest niemal rzeczą nierealną po taim ciosie... Trzymaj się jesteśmy z Tobą ![]()
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem to dobrze, że sieo tym teraz dowiedziałaś a nie za kilka lat. W momencie kiedy tak naprawdę jeszcze się poznajecie, docieracie i nie macie zobowiązań typu wspólne mieszkanie czy dzieci. Widać po prostu że on sam nie wie czego chce. Nie chcę siezasmucać ale jeden z moich kolegów podobnie się zachowuje. Kiedy ma jakąś dziewczynę mówi jej , że ją kocha, że jest najważniejsza itp a w międzyczasie (czasem 30 minut po spotkaniu z jego "miłością" ) spotyka się z inną.
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak bardzo chcialabym mu wybaczyc, zeby uslyszec, ze on juz nigcy wiecej nie bedzie, ze to bylo tylko taka zabawa nic powaznego. Ja naprawde chce z nim byc.
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#29 |
lipiec na maksa!!! :)
|
kochana, nie wiem czy warto. zjedzą Cię podejrzenia, lęki, strachy..
![]() to wszystko jest strasznie przygnębiające i napewno trudne do przyjecia. ale w zwiazku dwojga ludzi najwazniejsze jest poczucie bezpieczenstwa, zwlaszcza dla nas kobiet. skoro zawiodl teraz moze to zrobic i pozniej. zmieni tylko forme. jestesmy z Toba wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
I w ogole dziekuje wam wszystkim za wsparcie i rady.
po prostu jestescie kochane ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.