|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Co z czeresni?
Wczoraj przyjechal moj wujek i przywiozl ze swojego sadu czeresnie (piekne, slodkie dojrzale) Mam tego dosyc sporo, a nie mam zamiaru tego wszystkiego zjesc. Pomyslalam sobie, ze moze zrobie z tego ciasto albo deser lub cokolwiek innego. Macie moze jakies przepisy? Nie proponujcie mi robic kompoty czy konfitury, bo mam tego w piwnicy bardzo duzo
![]()
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co z czeresni?
ja robię czereśnie w rumie i nalewkę czeresniową, polecam to pierwsze tylko trzeba mieć dobry rum
Wkładam wydrylowane czereśnie do słoika, przesypuję cukrem, dodaję laskę wanilii(albo cukier z prawdziwą wanilią), kilka goździków, zalewam to rumem i odstawiam w ciemne miejsce na 4 miesiace-PYCHA!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Może takie ciasto? Na fotce wygląda dość zachęcająco:
http://www.sys21.de/viewtopic.php?t=15009
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
dżemik
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Na obiad moga być pierogi z czereśniami tylko nie z tymi ciemnymi a żółtymi.Do tego śmietanka z cukrem do polania. Pycha !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dżemy z czereśni sa przepyszne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Zrobilam dzemiki z czeresni. No po prostu w smaku sa wspaniale
![]()
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.