|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Ile L-karnityny jak dla mnie?
Nie bijcie, jesli takie pytanie juz sie pojawilo!
![]() ![]() ![]() Edytowane przez martusienka Czas edycji: 2006-07-16 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile L-karnityny jak dla mnie?
A po co chcesz ją zażywać? I jaki rodzaj sportu uprawiasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
No przeciez zazywa sie ja po to, by spalic tluszcz i wyrobic miesnie. I ja wlasnie tego chce... Bede biegac, jezdzic na rowerze i skakac na skakance + inne cwiczenia, jak brzuszki itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Co do mięśni, to L-carnityna nie ma żadnego udowodnionego działania w tym kierunku - gdzie czytałaś o jej wpływie na mięśnie?
![]() Ogólnie przyjmuje się, że minimalna skuteczna jest dawka ok. 1 g karnityny (przyjmowana przed treningiem aerobowym w dni tren., a przed snem w dni nietren.) - czyli musisz sobie przeliczyć, sprawdzając, jaka jest zawartość czystej L-karn. w płynie, który posiadasz. Spytałam, bo trochę nie rozumiem - ile wynosi Twój poziom tłuszczu w organizmie? Bo jeśli przy wzroście 163 cm ważysz 45 kg, to chyba niezbyt dużo, a wtedy efekty można raczej osiągnąć nie za pomocą aerobów, ale bardziej ćwiczeń siłowych, przy których zażywanie L-karnityny nie odgrywa żadnej roli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Uznajmy, ze watku w ogole nie ma, bo chyba trafilam na kogos kto nie ma humoru i odnosze wrazenie, jakbys pisal(a) do mnie z wielka pretensja...
A ze wyrabiaja sie miesnie to slyszalam. Jesli to nie prawda to nic nie szkodzi, wazne, ze spala tluszcz. Nie wiem ile ja "mam go w sobie", ale widze, ze jednak jest, skoro sie odklada. I mam nadzieje, ze l-karnityna pomoze mi sie go pozbyc. Poza tym czytalam, ze praktycznie nie mozna jej przedawkowac, wiec nie ma problemu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I może dodam, że humor mi dopisuje ![]() martusienka, może słyszałaś o kreatynie?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chodzi mi wlasciwie o spalanie tluszczu, a l-karnityna chyba na to ma wplyw. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się po prostu, że bez wyjaśnienia sobie tego, o czym pisałam, nie ma po co brać suplementów, bo nie odniosą zauważalnego skutku. Konkretnie chodzi mi np. o to, że jeśli Twoim problemem jest cellulit, to niekoniecznie jest on objawem za wysokiej zawartości tłuszczu w organizmie (norma u kobiet waha się od 20% do 24% - cellulit mają często te, u których tłuszcz jest w dolnej granicy normy). Są środki bardziej skuteczne w walce z cellulitem, niż L-karnityna, podobno np. CLA działa u ćwiczących osób cuda w tym kierunku. Jeśli natomiast chodzi Ci o wyrobienie mięśni, to zamiast aerobów należy stosować ćwiczenia siłowe, przy których zażywanie L-karnityny nie ma sensu. Co do zażywania L-karnityny przed aerobami, to - jak pisałam - musisz wyliczyć taką ilość płynu, żeby zawartość czystej L-karnityny wynosiła 1 g - chyba o to właśnie pytałaś w pierwszym poście...? Chyba się powtarzam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.