|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Doradźcie! Jaki makijaż do mnie pasuje? Jak się malować?
Proszę o poradę w sprawie mojego makijażu... Jak mam się malować? Jestem blondynką o niebiesko-szarych oczach. Mam jasną karnację i problem mam z doborem odpowiedniego podkładu, bo jasne podkłady szybko różowieją i nie wygląda to za ciekawie :/ Jakich cieni mam używać?
Poradzcie mi cos! ![]() Załączyłam kilka fotek... Edytowane przez tajka87 Czas edycji: 2009-02-23 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Doradźcie! Jaki makijaż do mnie pasuje? Jak się malować?
ja do jasnej cery znalazłam dla mnie idealny podkład Soraya matująco-nawilżający odcień "jasny beż"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
ostatnio zaczęłam używać podkładu LOREAL TRUE MATCH natural ivory, ale troszkę wysusza on moja skórę i muszę pomysleć nad zmianą na inny... a jakie cienie będą mi pasowaly?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
moze to coś pomoze
![]() http://www.wirtualnakosmetyczka.com/makijaz.html
UŚMIECH jest najprostszą drogą do ludzkich serc ![]() Edytowane przez Izi9975 Czas edycji: 2009-02-13 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Sądząc po zdjęciach jesteś typem "wiosny", więc zdecydowanie kolory chłodne, ale nie ostre, a więc: pudrowe róże, brązy z domieszką szarości (nie rude, bez domieszek złota), oczywiście szarości, możesz poeksperymentować z turkusami i seledynami, fioletami...
Przy Twojej delikatnej cerze spróbuj proszę z chłodnymi odcieniami beżu, ale bez dodatku różu (to może podkreślać drobne popękane naczynka - jeżeli takie posiadasz ![]() Jeśli nie masz tendencji do rumieńców, spróbuj róż w odcieniu "brudny róż", cieniutką warstewkę, nie za ciemny. Jeżeli miewasz rumieńce - raczej w odcieniu brzoskwiniowym. Twarz możesz tez modelować za pomocą pudru brązującego. Na wieczorne wyjście proponuje pudry rozświetlające - to doda cerze blasku ![]() ![]() Na dzień myślę, że możesz - oprócz czarnego tuszu do rzęs - poeksperymentować również z tuszem brązowym, a nawet grafitowym. Polecam też włoski w klorze platyny bez żółtawych refleksów ![]() Miłej zabawy przy eksperymentowaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja przy takiej ładnej cerze nie urzywała bym podkładu tylko jak już to sam puder
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
właśnie mi nie pasowała ta wiosna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.