Doradźcie! Jaki makijaż do mnie pasuje? Jak się malować? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Makijaż - pytania do wizażystki

Notka

Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-12, 14:42   #1
tajka87
Przyczajenie

Question

Doradźcie! Jaki makijaż do mnie pasuje? Jak się malować?

Proszę o poradę w sprawie mojego makijażu... Jak mam się malować? Jestem blondynką o niebiesko-szarych oczach. Mam jasną karnację i problem mam z doborem odpowiedniego podkładu, bo jasne podkłady szybko różowieją i nie wygląda to za ciekawie :/ Jakich cieni mam używać?
Poradzcie mi cos!

Załączyłam kilka fotek...

Edytowane przez tajka87
Czas edycji: 2009-02-23 o 10:19
tajka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 16:34   #2
blackrose4u
Wtajemniczenie

Dot.: Doradźcie! Jaki makijaż do mnie pasuje? Jak się malować?

ja do jasnej cery znalazłam dla mnie idealny podkład Soraya matująco-nawilżający odcień "jasny beż"

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-13, 10:42   #3
tajka87
Przyczajenie

ostatnio zaczęłam używać podkładu LOREAL TRUE MATCH natural ivory, ale troszkę wysusza on moja skórę i muszę pomysleć nad zmianą na inny... a jakie cienie będą mi pasowaly?
Stary 2009-02-13, 11:21   #4
Izi9975
Raczkowanie

moze to coś pomoze
http://www.wirtualnakosmetyczka.com/makijaz.html

Edytowane przez Izi9975
Czas edycji: 2009-02-13 o 11:23
Izi9975 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-13, 20:14   #5
madamm
Przyczajenie

Sądząc po zdjęciach jesteś typem "wiosny", więc zdecydowanie kolory chłodne, ale nie ostre, a więc: pudrowe róże, brązy z domieszką szarości (nie rude, bez domieszek złota), oczywiście szarości, możesz poeksperymentować z turkusami i seledynami, fioletami...
Przy Twojej delikatnej cerze spróbuj proszę z chłodnymi odcieniami beżu, ale bez dodatku różu (to może podkreślać drobne popękane naczynka - jeżeli takie posiadasz ) Podkłady raczej lekko lub średnio kryjące, przy "niespodziankach" dobry będzie korektor. W każdym razie podkreślaj delikatność cery nie ukrywając jej pod mocno kryjącym podkładem (może podkład mineralny? albo puder mineralny 2w1?).
Jeśli nie masz tendencji do rumieńców, spróbuj róż w odcieniu "brudny róż", cieniutką warstewkę, nie za ciemny. Jeżeli miewasz rumieńce - raczej w odcieniu brzoskwiniowym. Twarz możesz tez modelować za pomocą pudru brązującego. Na wieczorne wyjście proponuje pudry rozświetlające - to doda cerze blasku Możesz tez wtedy śmiało podkreslic oczy czarna kredką i "przydymionym" makijażem
Na dzień myślę, że możesz - oprócz czarnego tuszu do rzęs - poeksperymentować również z tuszem brązowym, a nawet grafitowym.
Polecam też włoski w klorze platyny bez żółtawych refleksów
Miłej zabawy przy eksperymentowaniu
madamm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 13:53   #6
Maruszka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez madamm Pokaż wiadomość
Sądząc po zdjęciach jesteś typem "wiosny", więc zdecydowanie kolory chłodne, ale nie ostre, a więc: pudrowe róże, brązy z domieszką szarości (nie rude, bez domieszek złota), oczywiście szarości, możesz poeksperymentować z turkusami i seledynami, fioletami...
Przy Twojej delikatnej cerze spróbuj proszę z chłodnymi odcieniami beżu, ale bez dodatku różu (to może podkreślać drobne popękane naczynka - jeżeli takie posiadasz ) Podkłady raczej lekko lub średnio kryjące, przy "niespodziankach" dobry będzie korektor. W każdym razie podkreślaj delikatność cery nie ukrywając jej pod mocno kryjącym podkładem (może podkład mineralny? albo puder mineralny 2w1?).
Jeśli nie masz tendencji do rumieńców, spróbuj róż w odcieniu "brudny róż", cieniutką warstewkę, nie za ciemny. Jeżeli miewasz rumieńce - raczej w odcieniu brzoskwiniowym. Twarz możesz tez modelować za pomocą pudru brązującego. Na wieczorne wyjście proponuje pudry rozświetlające - to doda cerze blasku Możesz tez wtedy śmiało podkreslic oczy czarna kredką i "przydymionym" makijażem
Na dzień myślę, że możesz - oprócz czarnego tuszu do rzęs - poeksperymentować również z tuszem brązowym, a nawet grafitowym.
Polecam też włoski w klorze platyny bez żółtawych refleksów
Miłej zabawy przy eksperymentowaniu
Jedna mała sugestia ;P jesli jest typem wiosny to będą jej pasować kolory ciepłe ;P a z resztą się zgadzam ;D
Maruszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 13:55   #7
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Ja przy takiej ładnej cerze nie urzywała bym podkładu tylko jak już to sam puder
gsk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-14, 17:48   #8
madamm
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Maruszka Pokaż wiadomość
Jedna mała sugestia ;P jesli jest typem wiosny to będą jej pasować kolory ciepłe ;P a z resztą się zgadzam ;D
rzeczywiście, mój błąd powinno być lato
madamm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-16, 13:04   #9
tajka87
Przyczajenie

właśnie mi nie pasowała ta wiosna ) Próbowałam używać pudru, ale chyba miałam źle dobrany, bo wyglądałam sztucznie i moja twarz była cała w "plamach" :/
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości