|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Aktualne ceny z PRIMARKU - UK
Hej dziewczyny
![]() Pytanie skierowane glownie do osob ktore jakos niedawno byly w primarku ![]() Pod koniec czerwca wyjezdzam w okolice Londynu i juz teraz zbieram infa na temat cen. Prosze podajcie mi ile aktuyalnie kosztuja te rzeczy. Co do "workowatej" torby tej zwyklej to chodzi mi w ogole o takie worki a co do japonek- o kkazdy fason. Jesli znajdziecie jeszcze cos na allegro czy macie zdjecia swoich rzeczy to prosze wklejcie foty i podajcie aktualna cene ![]() bylabym ogromnie wdzieczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aktualne ceny z PRIMARKU - UK
Witam,dokładnie to nie powiem ale każda z tych rzeczy(klapiszony i torebki) nie powinna Cie kosztować więcej niż 10 funcików a maksymalnie 12-15 funcików.Pozdrowionka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
hehe właśnie chciałam to napisać....każda z tych rzeczy to koszt nie więcej niż 10 funcików. Co do butków to obstawiam 6 albo 8. A tak w ogóle to mam zamiar się tam wybrać w tygodniu bo wczoraj koleżanka pokazywała mi prześliczną sukienke - niebieską w białe grochy, cała zapinana na guzoczki z przodu za 8f i białe haftowane baletki za 6f
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo to prosze popatrz na wszystkie ceny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
spoko, spoko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() prosze zobacz ile kosztuja najtansze torebki i jakbys mogla luknac gdzies na netku za ichg fotami:P kurcze tyle mialabym pytan ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
BAN stały
|
nie ma problemu, tylko wiesz, w sumie tak ja Ci pisałyśmy wcześniej daje Ci gwarant, że za takie buty zapłacisz nie więcej niż 8,10funtów a za torebki od 5 też do 10, zależy od rozmiaru. A te japonki złote które wkleiłaś obstawiam na nie więcej niż 3,4 funciaki. Tak więc ja moge Ci napisać co i jak, ale na dzień dzisiejszy moja granica błedu to na bank nie więcej niż 2,3 funty. Tak więc plus minus możesz przyjąć podane wyżej ceny. A tak w ogóle to wybierasz się do UK na wielkie polowanie i badasz grunt?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() zalezy mi wlasnie szczegolnie na cenach torebek atmpsphere bo wie ze w irlandi wachaja seie od 1,5 e nawet ale wiadomo w Ł drozej. Choc mialam przez chwilke nadzieje ze cos za 1 Ł tez znajde;P ![]() A co do wyjazdu to jade bo zaprosila mnie kolezanka ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to juz na stałe wracasz? ja to bym sobie pojechala na 2-3 lata wlasnie i wrocila. Bardzoo bym tak chciala ![]() A co do Londynu to mozliwe ze nie uda mi sie w ogole goodwiedzic mimo ze bede dosyc blisko (felixstowe obok ipswich) ;( ja to sie w sumie troszke zalamalam jak przeczytalamna forum ze jednak wizazanka miala tam do "rozwalenia" 300 funtów ![]() chetnie bym sie na rajd po sklepach wybrala ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
nie no, wracam w okolicach końca czerwca a wybieram się z okazji dwóch wesel :0 szkoda, że Londyn Cie ominie, alel jak będziesz miała tylko okazje to przynajmiej zrób sobie jednodniową wycieczke
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do kaski to posstaram sie cos zdobyc tam dorywczego na pare godzin co kilka dni (kolezanka powiedziala ze jest to mozliwe tam u nich). Co sadzisz o tym? I jak myslisz ile tak mozna zarobic? Bo dla przecietnego polaka 300Ł to przeciez majątek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
hmmm.....nie wiem jaka jest aktualnie najniższa stawka, ale 5.50 na godzine powinnaś wyciągnąc spokojnie. Fakt 300f to na polskie realia majątek...Sama pamiętam jak na jeszcze studiując zarabiałam 1000, w porywach do 1200zł, cały dzień ślęczałam przy kompie, milion stresów i stracone nerwy, nie mówiąc już o odpowiedzialności jaka na mnie ciążyła a i tak uważałam się za szczęściare, bo jak na studentke to nie było to najmniej, odprowadzali mi wszystkie świadczenia, praca w dobrej firmie itp...Pamietam jak przyjechałam pierwszy raz do Uk, w pierwszej pracy zarabiałam ok 250f tygodniowo, 7h dziennie, przeżyłam szok jak zorientowałam się, że praktycznie stać mnie na wszystkie moje potrzeby - mieszkanie, ciuchy, kosmetyki, jedzenie i jeszcze mogłam odłożyć. Ale sie rozpisałam nie na temat
![]() co do Primarku - dzisiaj przebiegałam przez Ealing a tam nie ma tego sklepu, ale w piątek bede na bank. buźka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czekam jutro na wiesci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ,a co do tych zarobkow to masz racje. Tutaj kazdy wie jak jest ![]() ![]() no ale postaram sie cos tam znalezc- w sumie bede tam przeciez 3 tygodnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Całą cenówke wysłałam Ci na priv-a. Z ołówkiem w ręku starałam się być jak najbardziej dokładna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Tyle slyszalam o Primarku, ze tanio, ze fajne sa ciuchy. Zgodze sie tylko z tym ze jest tanio i nic wiecej. Jestem zawiedziona tym co tam zobaczylam. 50% rzeczy to sa koszmarne szmaty, ktore malo kto by zalozyl,jakosc tez nie jest najlepsza. Kupilam sabie fajna pizamke, z ktorej po wypraniu zrobila sie szmata.A moze ja po prostu nie potrafie szukac tych fajniejszych ciuszkow
![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
bylam i nie moglam wyjsc
![]() ![]() szkoda ze nie ma go gdzies w polsce;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Mi się też na początku Promark podobał, fajne , tanie ciuchy. Mam stamtąd pare ubrań i tylko z jedej bluzki jestem zadowlona, a reszta po paru zalozeniach i po praniu straciła swój urok. Primarka raczej omijam z daleka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Dobrze, ze posciel po paru praniach wyglada jeszcze fajnie. Biustonosze tez jeszcze sie nie rozlecialy
![]()
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
u mnie primarka otwieraja w sierpniu, iwec niedlugo sie przekonoma jak to jest z ta jakoscia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
hmm nie iwiem w sumie jak z bluzkami. Nie kupilam zadnej. Ale mam okularki, apaszki torebek mnostwo, buciki i szorty i narazie jest ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Hej! Ja lece do Londynu w piatek rano i bede tam do niedzieli wieczorem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S.Czy to prawda ze perfumy sa sporo tansze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.