|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Cindacne czy Isotrexin?
Jak w temacie. Chciałabym dowiedzieć się jakie są opinie dziewczyn, które spotkały się z tymi żelami ( najlepiej obydwoma ) Który według Was jest lepszy? Mniej podrażnia skórę itp. itd.?
Ps. Rąbnęłam się w nazwie tematu, chodzi oczywiście o Clindacne. Nie wiecie jak to zmienić?
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cindacne czy Isotrexin?
Ja mam Clindacne w swojej apteczce juz od niepamietnych czasow. Mnie nie podraznia, nie szczypie choc przy dluzszym stosowaniu moze troche wysuszyc skore. zazwyczaj nakladam go wieczorem na pojedyncze "niespodzianki".
Tego drugiego nie znam.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
ja natomist clindacne nigdy nie uzywałam, a isoterxin znam i jak dla mnie jest do kitu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
No...dostałam dziś te dwa żele u dermatologa i zobaczymy jak działają
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
clindacne mniej wysusza niz isotrexin jest silniejszy isotrexin dla mlodej buzi nie polecam wyszusza strasznie
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
za to ja polecam izotrex - dla mnie jak na razie sie sprawdza.
polecam zajrzec na biochemie kosmetyczna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
może mi ktoś powiedzieć jaka jest róznica między isotretinoina i tretinoiną jeśli np są w tym samym stężeniu? jakie są ich działnia i właściwości?
Narazie używam Isotrexinu ale potem dermatolog ma im przepisać Zorac niby.
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Hej!
Mi jakiś czas temu moja Pani drmatolog też przepisała te obydwa żele (Clindacne do stosowania na noc, Isotrexin na noc). U mnie Clindacne nic a nic się nie sprawdził - nie zauważyłam żadnej poprawy wygladu mojej cery. Po prostu u mnie nie działał, co zaobserwowałam dopiero po jego wykończeniu (malutka tubeczka 15 ml) i używaniu samego Isotrexinu. Jego plus to na pewno to, że właściwie w ogóle nie podrażnia. Ma konsystencję przezroczystego żelu. A że mi nic nie pomógł, to miałam wrażenie, jakbym smarowała się żelem do włosów ![]() Co do Isotrexinu to muszę powiedzieć, że jest to chyba najlepszy lek na trądzik jaki do tej pory używałam. A było tego całkiem sporo: Dalacin T, Differin, Brevoxyl, Clindacne no i Isotrexin właśnie. Ładnie podsusza wszystkie niedoskonałości cery - no właśnie, tyle że dla tych delikatniejszych cer to podsuszanie może nie być korzystne. Wyprysków po nim jest znacznie mniej. Spośród preparatów, których do tej pory używałam jest zdecydowanie najsilniejszy (ale przez to najskuteczniejszy). Jego nakładanie nie należy do przyjemności (no chyba, że ktoś lubi podrażnienie spojówek przez jego "opary" - jak ja to nazywam ![]() Generalnie skuteczność działania tych preparatów jest uzależniona od rodzaju i stanu Twojej cery (nasilenia objawów trądziku itd.). Zobacz, który Ci najbardziej odpowiada i służy Twojej skórze. Pzdr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.