|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Mieć, ale nie używać...
Nie, tym razem nie chodzi o ujawnienie list tych nieszczęsnych flakonów, które stoją w naszych szafkach jako nietrafione zakupy
![]() Tutaj chodzi raczej o zapachy, które kochamy, ale nie używamy bo są to zapachy ( jak jedna z Wizażanek napisała) miejsca. Czyli zapach cerkwi, starego kościółka zagubionego we mgle, zapach czystego kadzidła i....inne takie zapachy, które chcemy mieć żeby powąchać kiedy mamy ochotę. Osobiście wymieniam Messe - naszą forumową gwiazdkę. Zimna noc i cmentarz, powiew grozy ale i tajemnicy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mieć, ale nie używać...
Messe czasem użyję, bo kocham ten zapach tak bardzo, że nie straszna mi krytyka czy krzyki przestrachu ze strony otoczenia...
![]() Ale takim zapachem jest bezsprzecznie Le Baiser Du Dragon, Kyoto, Hypnose. Są piękne, ale nie na mojej skórze - na dłuższą metę męczą mnie i nieładnie zmieniają. Pozostaje mi je kochać skrycie...
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Hmmm, nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałam, ale spróbuję... Mam jeden taki zapach, może nie tyle zapach miejsca, co zapach okoliczności
![]() To Cinema YSL. Mam dwie próbki. Jeszcze nigdy go nie "nosiłam", nie licząc dwóch testów. Dlaczego? Bo to chyba zapach na premierę filmu w Cannes ![]() ![]() Uważam, że nie ma chyba perfum o nazwie, która lepiej by oddawała jego charakter, a właściwie wymogi tzw. okoliczności przyrody. Nie wyobrażam sobie pachnieć nimi na czymkolwiek "poniżej" jakiejś gali filmowej ![]() W ogóle, to chyba jakaś dziwna przypadłość perfum YSL - wiele z nich mi się niebywale podoba, ale nie odważam się ich kupić lub używać. Chyba zbyt plebejska jestem ![]()
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ja mam ostatnio tak z Neonaturą, bo sporo ludzi się krzywilo, że cerkiewny, kadziwlany,dziwny. A go lubię, ale chyba troszkę ryzykowny jest na codzień (tzn, na zimę i jesień).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mnie sie to przytrafilo z Innocentem,dzisiaj odkrylam takze ze o wiele bardziej podoba mi sie na mojej przyjaciolce niz na mnie samej i....przywoluje mi miejsca pelne blogiego lenistwa,rozkoszy oraz tajemnicy
![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Jakiś czas temu po długiej przerwie sięgnęłam po Green Tea... i nagle znów znalazłam się nad pięknym jeziorem Vattern, czułam chłodne, wieczorne powietrze na twarzy, fale pod wpływem lekkiego wiatru przeciekały mi przez palce... dokładnie widziałam kamyki na dnie...
Mmmm ![]() Pomyślałam sobie wtedy, że może lepiej już nigdy nie użyć GT, żeby tego wspomnienia nie płoszyć... ale w końcu wymyśliłam coś innego- poczekałam do kolejnego wypadu nad Vattern ![]() ![]() Często wspominam o Szwecji... ale na tym forum to jakoś naturalnie wychodzi ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
I zawsze jak o nim pomyślę to z Wizażanek przypominasz mi sie wlasnie Ty. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Dla mnie takim zapachem jest Blonde Versace, flakon 50, kupiony, dla samego flakonu, jako fanatyczny wielbiciel ich logo (meduza), zbieram wszystko, od przeraźliwie kolorowych, kiczowatych koszulek, po serwety i filiżanki, popielniczki. Blonde kupiłem już ze 3 lata temu, choć zawsze pozwalam się psikać innym, robię próbki, mam jeszcze ok. połowy flakonu, sam praktycznie nie używam, bo zapach jest bardzo przerysowany, przeraźliwie seksowny i kobiecy, choć ma cos w sobie i podoba mi się, wspaniale rozwija się w lenie wieczory i noce, nie mam okazji aby go użyć, bo choć czasami bezwstydnie używam damskich perfum
![]() Dziewczyny, tak cudownie opisujecie to Messe, macie flakony, a ja miałem tylko na dnie 1 ml próbki, tylko mogłem sobie "upaćkać przy nosie", aby poczuć, może jakaś dobra dusza zrobi mi próbkę, będę bardzo szczęśliwy i odwdzięczę się w miarę możliwości ![]()
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() No to już z Messe będziecie mi sie wspólnie kojarzyły ![]() No i E bo to chyba dzięki Niej powstał wątek o traumach zapachowych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.