|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Do kiedy uzywałyscie ....?
Pytanie chyba do mam starszych dzieciaczków.
Do kiedy używałyscie: - mleka dla dzieci (a od kiedy zwykłe mleko) ? - jak długo używałyscie kosmetyków, proszku dla dzieci ? - jak długo wasze maluchy nosiły pampersy ?
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Do kiedy uzywałyscie ....?
No to ja odpowiem ale nie na wszystkie
![]() 1. Mleka dla dzieci - gdzieś do 15 miesiąca, ale z przyczyn odgórnych (tazn mój mały dostał zakażenia jamy ustnej i od tamtej pory nie pił mleka ![]() 2. Porszku dla dzieci - do ok. 19 miesięcy, wypróbowaliśmy Bryzę jakąś tam i się przyjęła (tzn nie ma uczulenia). 3. Pieluch używa nadal (synek ma 22 miesiące - czyli prawie 2 latka) Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Cytat:
- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
1. mleka dla dzieci - zaczęłam podawać, gdy synek skończył rok i 3 miesiące i podawałam do 2,5 roku i jeszcze przez następne pół wprowadzając jednocześnie zwykłe mleko,
2. proszek - jakieś pół roku, potem przez jakiś czas powtórne płukanie, kosmetyki - kremy, szampony itd - nadal (synek ma ponad 3 lata) - ostatnio kosmetyki z Rossmanowskiej serii babydream - polecam, 3. papmersy - 2 lata. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
mleka nie podawalam bo karmilam piersia 2 lata, potem od razu pil krowie
proszek dla dzieci do 1,5 roku pampersy dokladnie 19 miesiecy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Krowie mleko mniej wiecej od 14 -15 miesiąca ż.
W Loveli piorę nadal, jest to proszek rodzinny tylko mężowe skarpety ![]() Pożegnanie z pieluchą nastąpiło ok 2 r ż u obydwojga, czyli jak widzę, standard ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
mój mały ma dwa lat i dwa miesiące.
1. mleka nie dostał jeszcze nigdy, bo jest na nie bardzo silnie uczulony - poza tym nigdy nie chciał nawet spróbować. jedziemy na bebiku sojowym i chyba długo jeszcze tak zostanie. ![]() 2. proszku jelpa używałam 3-4 miesiące, bo mnie wnerwiało, że wszystko jest niedoprane. ![]() ![]() kosmetyki - mydło bobas, oliwka bambino, szampon johnsona - jedyne nieuczulające. ![]() 3. nadal używamy pieluch - z początku ze względów ekologicznych jednorazowe na zmianę z tetrowymi.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Kuba ma 18 miesięcy:
-mleko pije i modyfikowane i krowie, myślę,że po tym opakowaniu z modyfikowanym pożegnamy się całkim ![]() -piorę w loveli i wstawiam podwójne płukanie, też w płynie dla dzieci, kremy i żel do kąpania dziecięcy i chyba jeszcze kilka lat nie zmienię -pampersy mały nosi jak idziemy na spacer i na noc ![]() ![]() Edytowane przez Impersona Czas edycji: 2006-07-17 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
mój mały do trzynastego miesiąca pił mleko bebilon pepti bo był uczulony na zwyke mleko w proszku, później zaczęłam powoli wprowadzać mleko krowie. Proszku też używałam krótko do 5 m-ca, nie ma do tej pory uczulenia na zwykły proszek, jeśli chodzi o pieluchy( a przeważnie używałam tetrowych, chyba że gdzieś się wychodziło na dłużej to zakaładam pampersa) to nosił je do 17 miesiąca
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
1) mleko krowie Martynka pije od 14 miesiaca - uparal sie i nie chciala modyfikowanego
2)proszek do prania odstawialm niedawno, MArtynia miala 21 miesiacu, szmponiki, oliwki, mydelka nadal dzieciece, chociaz przy kilkukrotnym myciu rak w dzien uzywamy noramlnego - luksji jakiejs 3)pamapersy - strama sie usilnie od kwietnia ja dozwyczaic ale idzie mi to jak po gruzie. teraz ma prawie 2 latka (za 15 dni!!!!!!) i wola tylko kupke, siku jej nie obchodzi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.