|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Hiszpania + Paryż + Monaco
Witam, wybieram się na obóz z BUT-a do Hiszpanii, jednak po drodze zwiedzimy również Paryż i Monaco. Tutaj link do oferty:
http://www.kochamwakacje.pl/obozy/in...ta_opis&id=232 Był ktoś z Was już na takim wyjeździe? Jak wrażenia? Czy jazda autokarem była wyczerpująca? (:
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Hiszpania + Paryż + Monaco
Monaco udało mi się zaliczyć na innym wyjeździe
![]() autokarem ok 24 godzin ![]() hmmm... mnie podróż minęłą wyjątkowo szybko... ale to zalezy od każdego indywidualnie ![]() niektórzy z mała nadpobudliwością mają problem :P Ci z problemem z nogami/kolanami.. też mogą... ale wtedy postoje pomogą ![]() generalnie warto ![]() a 24 h... zawsze można coś porobić ![]() pogadać, poczytać... i poznać nowych ludzi ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No właśnie co do wakacji to nie mam wątpliwości, że będzie fajnie, ale ta jazda autokarem mnie trochę przeraża :O Ale fakt, muszę sobie wziąć stos gazet, jakieś gry, itd. żeby się nie zanudzić. A te 24h jechałaś do samego Monaco, tak? Nie wie ktoś, ile ogólnie jedzie się do Paryża, a ile na Lloret de Mar?
W ogóle to jadę w terminie 29.07-10.08, wybiera się ktoś? (:
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja byłam na tym samym wyjeździe w tamtym roku. Do Paryża jechaliśmy niecałe 24h (jak wyjechaliśmy po 11 z Łodzi to dotarliśmy po 10 do Paryża), potem po spędzeniu nocy i kolejnego dnia w Disneylandzie, dotarliśmy jakoś ok 9 rano chyba. Ale nie pamiętam o której dokładnie wyjechaliśmy.. Jakoś po śniadaniu. (o ile dobrze pamiętam). W autokarze nie było tak źle.. Chociaż nie mogłyśmy się z koleżankami doczekać Hiszpanii!
![]() O wyjeździe powiem tak: Ogólnie było super, bawiłyśmy się wspaniale, ale było kilka problemów. Trafiliśmy na fatalną panią pilot. W Paryżu to zwiedzaliśmy głównie metro, mało zobaczyliśmy, pani miała problemy, żeby nam coś załatwić czy jak się zgubiliśmy.. Nie znała dobrze ani angielskiego ani hiszpańskiego. Przy zwiedzaniu Barcelony było już lepiej, ale nie tak jak powinno. A w Monako to dopiero było xd Dojechaliśmy przed 19, troche pochodziliśmy, mieliśmy długie przerwy na jedzenie i samodzielne zwiedzanie bo nie było co robić. Większość rzeczy pozamykana, a spędziliśmy tam czas do 2 w nocy. Więc generalnie sami się sobą zajmowaliśmy siedząc i oglądając widoki. W Czechach były problemy z pokojami w hotelu ( o ile to był hotel xd), ale w końcu to tylko nocleg xd W Lloret było super, disco też ( ale od 16 lat).. Nie można było wychodzić z hotelu nawet do sklepu.. Ale na szczęście my trafiłyśmy na super opiekunkę i nam pozwalała np w czasie sjesty wyjść sobie na zakupy ^^ To tyle.. Jak masz jakieś pytanie to służę pomocą. ![]()
Odchudzanie: Rozpoczęcie: 4.10.11 Do zrzucenia: duuuuzo Zrzucone: póki co - 6 kg Edytowane przez andzia_94 Czas edycji: 2012-02-23 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dzięki, jak mi wpadną do głowy jakieś pytania, napiszę do ciebie (:
Ktoś się może wybiera też na ten obóz? ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja rozważam w tym roku wyjazd za granicę
![]() Jedziesz sama czy bierzesz ze sobą kogoś znajomego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jadę z koleżanką poznaną na wizażu, ale chętnie zebrałabym większą ekipę (:
Też jestem rocznik 97 ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ja prawdopodobnie wybiorę się na ten obóz z kolegami. Jesteśmy z rocznika 95
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Możliwe, że pojadę z koleżanką w terminie 29.07 - 10.08.2012. Też jesteśmy z '95
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Byłoby świetnie, jakbyście pojechali, ekipa by się fajna zebrała
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ja mimo wszystko radziłabym poczekać do ukończenia lat szesnastu i wtedy wybrać się do Lloret. oczywiście, dyskoteki to nie wszystko, ale nie wyobrażam sobie spędzania każdego wieczoru na plaży, mieście czy też w hotelu. powinnaś wziąć pod uwagę, iż nigdy nie wiadomo na jakich opiekunów się trafi - może się uda, kadra będzie w porządku i będziecie mogli balować do białego rana, ale co jeśli będzie wręcz na odwrót. starsi obozowicze będą bawić się w klubie, a Ty zmuszona będziesz zostać w hotelu z nakazem ciszy nocnej o 22. wizja dość tragiczna, ale nie można mieć stu procentowej pewności ;D
Edytowane przez PopWine Czas edycji: 2012-03-12 o 23:04 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Wybiera się ktoś 11 lipca do Hiszpanii + Paryż? Z obozymłodzieżowe.pl ?
http://www.obozymlodziezowe.pl/ofert...html?label=382 tutaj macie link !! jak cos pisac gg : 10928473 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Jedzie ktos 11.07 z juventura ?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.