|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Decoupage poznałam, ale....
No właśnie, poznałam już tą technikę czytając wasze wątki i przeglądając strony www na ten temat. Ale ma pytanie...
Jak niektórzy z was robią techniką serwetkową, np. deskę do krojenia to jak to jest z tą farbą, po prostu jej nie widać a można dalej użytkować, polećcie mi jakąś stronkę przy okazji taką z, której wy się zapoznaliście z decoupage bardziej,.
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Decoupage poznałam, ale....
Wega bo można zrobić decu na surowym drewnie, nie zawsze trzeba maloać przedmiot farbą to zależy od Ciebie czego uzywasz. a co do tego ze potem można uzywac to różnie z tym jest. jak zalakierujesz lakierem deskę to przy krojeniu nożem po niej lakier tez sie odcina i prawdopodoienstwo ze go zjesz jest duze (więc nie polecam).
ale np. do porcelany mozna kupic specjalne medium i potem mozna uzywac. butelki ktore pomalowane są na zewnątrz mogą mieć w środku płyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z krufka80. A o decu poza wizazem i portalem gazety dowiesz się np. stąd:
http://www.creativehobby.pl/faqdesk_...35eb801b763234 lub stąd: http://www.decoupage.kdu.pl/ A tu możesz nabyć drogą kupna ![]() Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
http://www.decoupage.art.pl/
Ta strona to sklep internetowy decoupage, ale jest na niej tez kurs decoupage, zastosowanie preparatów, a na zdjeciach pokazany efekt ich uzycia. Są tez odpowiedzi na najczesciej zadawane pytania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Witam
ja równiez od niedawna bawię sie z decou i ozdobiłam nim jak narazie: starą drewnianą łyżkę, która byłaaa baardzo brzydka, teraz nie nadaje sie do gotowania, ale do powieszenia na scianie w kuchni owszem super ![]() ![]() Co do deski do krojenia to jednak bym sie nie odważyła, bo to jest jednak lakier i napewno przy cieciu nozem moglby zostac uszkodzony. Aktualnie mam zamiar zabrac sie za zdobienie komdki na biżuterię tylko farbę w odpowiednim kolorze musze kupic. pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
aaa, jeszcze w kwestii spożywczej
![]() Strasznie jestem zmęczona, chyba nie najjaśniej opisałam te rozmowę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.