|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Perełki z Allegro - wyposażenie
Mam pytanie-czy kupujecie/kupowałyście może na allegro jakies sprzęty do wyposażenia i urządzenia domu?
Szukam paru rzeczy do domu (jak na razie-to lamp i halogenków) - byłam w Leroy i sprzwdziłam ceny a teraz patrzę na allegro- i na Allegro są dwa razy tańsze ![]() Już niejednokrotnie robiłam na allegro zakupy-ale przeważnie jakies drobiazgi to były-typu: kosmetyki, telefony, jakiś sprzęt elektroniczny. Moze macie jakieś doświadczenie w kupowaniu rzeczy do wyposażenia domu na allegro? (chodzi mi o typowe przedmioty do urządzenia-wanny, kabiny prysznicowe, lampy, meble itd). Dla mnie to poważne zakupy i wydatki- i tak trochę się waham, mimo tej niższej ceny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Allegro-sprzęty wyposażenia domu
Podzielam twoj problem bo sama cos bym kupiła "wiekszego" ale zawsze mam jakies "ale"
Z reszta tylke ludzi kupuje rozne przedmioty...
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
przy okazji Witam
![]() na allegro kupowałam już dużo rzeczy, ale to były raczej rzeczy od producentów, a nie używane, tak więc rzaczej o ich jakość, czy jakies problemy nie musiałam się obawiać, z większysz rzeczy to kupowałam akwarium itp.... (dużo by wymieniać :p bo ja praktycznie robie zakupy przez internet, ale raczej z takich stron, a nie allegro, ale allegro tez) a równiez kupowałam lampe (z allegro)... i bez większych kłopotów, tylko kurier nie umiał znaleź naszego domu, i z tym wiązało się opóźnienie, ale ogólnie było ok. Naprawde nie ma się czym martwić ![]() ale zawszej pamiętaj o sprawdzeniu komentarzy sprzadającego ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Witam serdecznie
![]() Moja koleżanka kupowała lampę na allegro (zdaje się że bezpośrednio od producenta). Po odbiorze przesyłki okazało się, że jest cała powyginana. Zadzwoniła do sprzedawcy i co sie okazało? Przesyłka była ubezpieczona i niczym nie musiała się martwić. Bez problemu dostałaby kolejna lampę gdyby sama wcześniej sobie tej nie naprostowała ![]() Tak więc wystarczy wybrać odpowiedniego sprzedawcę i cieszyć się niskimi cenami ![]() Pozdrawiam, Magda |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() Honey-witamy ![]() Sprzęty planuję kupić oczywiście nowe; sprzedają je producenci i sklepy. Tylko tak.. właśnie jakoś się waham; niby już kupowałam przez allegro, sprawdzam sprzedawców - ale tak trochę obawam się kupować takie "poważne" ![]() Ale nic to-lampy zakupiłam; teraz będe czekać na przesyłkę. Jeśli będą w porzadku-to może i resztę rzeczy tak kupię...ale by miał minę listonosz, gdyby mi wanna przyszła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny może zamieszczajmy tu ciekawe linki do przedmiotów i pochwalmy się kupionymi.
Co wy na to?
Połam język ![]() Spadł bąk na strąk, a strąk na pąk. Pękł pąk, pękł strąk, a bąk się zląkł. ![]() ![]() Edytowane przez Sathi Czas edycji: 2006-07-30 o 07:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oto moje najświeższe nabytki (wiem, że pewie niezbyt ciekawe, ale do fajniejszych sprzętów na razie mi jeszcze daleeeko ![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=117287280 lampki do salonu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=117661285 lampa do kuchni (taką lampę o kuchni-w sklepach widziałam za 250-400zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie szukam jakiejś fajnej lampy.
I tak oto wpadł mi w oko ten świecący żółw ![]() http://www.allegro.pl/item117433116_...cny.html#photo I szukam lampy na sufit. Kupiłam czerwoną kanapę a ściany będą w kolorze pastelowego wrzosu ![]() Nie wiem jaki kolor tej lampy wybrać :|
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Fajna ta lampa
![]() Moje lampy juz doszły przedwczoraj-więc tamtych allegrowiczów polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Podbijam wątek, bo ciekawy, coś jak "Perełki z Allegro" na Perfumach
![]() Przyjazne ceny, okazje, albo coś super ciekawego lub ładnego - kupujecie na Allegro - wklejajcie linki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja siłaą rzeczy często kupuje na allegro. Do ikea mam daleko a na allegro jest wszystko i tanio...
Narazie kupiłam lampe ale to już dawno i jestem zadowolona. Co do innych zakupów jak narazie nie byłow wpadki ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perełki z Allegro - wyposażenie
Kupiłam już wiele rzeczy na allegro, mam jedna zasadę kupuję tylko od osób które mają status super sprzedawcy lub mieszkają w moim mieście i mogę odebrać osobiści. Nigdy sienie nacięłam, nawet jeżeli coś się stało z przesyłką to zawsze towar wymieniają , ale to się zdarzyło może 2 razy a kupowałam już prawie 250 razy.
Status super sprzedawcy oznacza że osoba przez ostatnie 3 miesiące sprzedawała towary za minimum 1000 zł, ma ponad 98 % pozytywnych komentarzy, ma minimum 75 komentarzy. Oznacza to że sprzedawca działa od minimum 3 miesięcy oraz że został sprawdzony przez serwis aukcyjny.
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Witam
Ja na allegro kupuję duzo i roznych rzeczy. Ceny sa niższe i najlepiej kupowac u np producenta. Ostatnio kupilam zestaw kanap i 2 fotele.. i super... choć wiem ze w Poznaniu było by wiecej kasy za taki zestaw. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
up
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Asia81 - dlaczego podbijasz ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Nie kupowałam co prawda wyposażenia do domu ale kupowałam, aparat foto, zegarek, zabawki, a tkże naczynia AMC i jestem zadowolona dostawa była zawsze terminowa i towar taki jak reklamowany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Przyznam szczerze, że jakna dzień dziesiejszy - czyli już praktycznie ukończony dom, to na allegro sprzętów czy elementów wyposażenia kupiłam wyjątkowo mało. Tak jak innych rzeczy kupiłam na allegro sporo (zwłaszcza z wyprawki dla dziecka, niedługo rodzę) to jednak sprzęty wyszły nas taniej w supermarketach budowlanych na promocjach. na allegro kupowałam "drobiazgi" typu lampy czy jakieś elementy dekoracyjne, natomiast całe "cięższe" wyposażenie nabywałam sposobem tradycyjnym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Chi~
|
Do allegro nie mam nic, ale nie wiem, czy nie taniej jest kupować w supermarketach budowlanych, sklepach z wykończeniówkami, lampami itd... Zawsze można dotknąć, popatrzeć obejrzeć z każdej strony... a tak to w zasadzie kupuje się kota w worku. Bo moe okazać sie że "mięciutki dywan z owcy" będzie "szorstkim dywanem z wyprzedaży" W końcu dlaczegoś ludzie te rzeczy wystawiają...
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
na allegro kupiłam stół z ławą do kuchni z litego drewna od producenta, więc wyszło taniej, bo nie było pośredników. Panowie byli z Kutna, przyjechali, zmontowali, a my byliśmy i jesteśmy bardzo zadowoleni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio kupiłam karnisze linkowe. Zakup bardzo udany. Polecam!
http://www.allegro.pl/item249707465_...kowe_ring.html
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.