Jak odzyskac ? :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-31, 10:47   #1
xxxsabciaxxx1
Raczkowanie

Jak odzyskac ? :(

Odzyskane ;D

Edytowane przez xxxsabciaxxx1
Czas edycji: 2010-06-10 o 18:02
xxxsabciaxxx1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-31, 10:54   #2
eyo
Zakorzenienie

Dot.: Jak odzyskac ? :(

jak cie zostawił to znaczy, że nie chce już z tobą być

bolesne ale i jasne, proste. musisz to przezyc i tyle

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-31, 11:06   #3
morelle_
Zakorzenienie

Każde rozstanie jest bolesne bo dzielisz się swoją osobą z kimś innym.

Ale pamiętaj, że skoro teraz Cie zostawił to miał jakis powód ku temu. I niema sensu płakac po nim. Wiem, że to ciężko i stale myślisz o nim.

Teraz musisz zająć się sobą. Zainwestuj w siebie, znajdz sobie dodatkowe zajęcie. Zajmiesz się czymś i nie będziesz tyle myśleć. Faceci lubią silne kobiety, które radzą sobie w takich sytuacjach. Uwierz mi on przyjdzie wcześniej czy później do Ciebie. Pytanie tylko czy będziesz chciała z nim być? Bo ja osobiście bym takiemu Panu już podziękowała. Niech żaluje do końca dni co stracił.

Nie martw się, widocznie to nie było to. Na każdego przyjdzie pora
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-31, 11:21   #4
cremova
Zasiedzenie

Takie zycie, mysle ze wiekszosc z nas takie cos przezylo najlepiej zajac sie czyms, co pochlania duzo czasu, wychodzic na imprezy, spotykac sie z przyjaciolmi i nie rozpamietywac.. i moim zdaniem nic na sile nie robic, chlopak musial miec jakis powod i to dosc powazny jesli tyle byliscie.. wiec moze tez powinnas sie zastanowic co bylo nie tak i w nastepnym zwiazku nie popelniac tego samego bledu?
Banalne, ale czas leczy rany serio.
cremova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-31, 11:50   #5
apollinka
Rozeznanie

GG do apollinka

nie walcz pokazuj mu że radzisz sobie bez niego i to całkiem nieźle mnie facet zostawił stosunkowo niedawno [w sumie po 3 latach związku] i to on do mnie 'wraca' w sensie-pyta się co u mnie, ja nie zaczynam takich rozmów z nim teraz radzę sobie lepiej bez niego niż z nim wyglądam, czuje się lepiej ale jak mam problem/źle mi to nie lecę z tym do niego, nie pokazuję tego jemu tak jak nie pokazuję innym "obcym" mi osobom zajmij się czymś, teraz ładna pogoda to może rower imprezy jakieś po tygodniu od zerwania już jest lepiej najgorszy jest 1wszy tydzień

Edytowane przez apollinka
Czas edycji: 2010-03-31 o 11:51
apollinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-31, 12:08   #6
xxxsabciaxxx1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez apollinka Pokaż wiadomość
nie walcz pokazuj mu że radzisz sobie bez niego i to całkiem nieźle mnie facet zostawił stosunkowo niedawno [w sumie po 3 latach związku] i to on do mnie 'wraca' w sensie-pyta się co u mnie, ja nie zaczynam takich rozmów z nim teraz radzę sobie lepiej bez niego niż z nim wyglądam, czuje się lepiej ale jak mam problem/źle mi to nie lecę z tym do niego, nie pokazuję tego jemu tak jak nie pokazuję innym "obcym" mi osobom zajmij się czymś, teraz ładna pogoda to może rower imprezy jakieś po tygodniu od zerwania już jest lepiej najgorszy jest 1wszy tydzień
Właśnie ja dzisiaj mam tydzien od zerwania
Ale nie jest mi wcale łatwiej .. Coraz gorzej wyglądam i sie czuje.. Staram sie ale cieżko mi to wychodzi.
Stary 2010-03-31, 12:14   #7
lilijkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxxsabciaxxx1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Ostatnio zostawil mnie chłopak. Bylismy razem ze soba prawie 2 lata.. Nie umiem sie pogodzić z tym ze go juz nie ma ;( Ciągle o nim myslę .. Mam nadzieje że przemysli wszystko i wróci.. Ale to tylko nadzieja . Tesknie za tymi wspólnymi chwilami , ciepłem którym mnie dażył . . Powiedzcie mi co mam zrobić . Zapomnieć ? Walczyć o niego ? ;(
Ostatnio nawet pisal do mnie sms co u mnie słychać itp .. ;/ Mam mieć nadzieje ?
z góry thx ;*
Dlaczego chcesz byc z chlopakiem ktory Cie nie chce ?
Stary 2010-03-31, 12:27   #8
bezpaniki
Zadomowienie

tydzień to strasznie mało, w przypadku rozstań czas to miesiące. niektórzy terapeuci porównują rozstanie do śmierci, a etapy po rozstaniu do etapów żałoby, ale nie będę o tym pisac

- usiądź na spokojnie, zrób sobie ciepłej herbaty, przemyśl wszystko raz jeszcze. ułóż sobie np scenariusz, w którym go potykasz. i co mu powiesz? jak mu powiesz? Najlepiej weź kartkę i spisz swoje uczucia, tak jakbyś pisała do niego list. Nie wysyłąj go przypadkiem, to ma być dla ciebie samej. Możesz to robić codziennie, dopóki nie nadejszie taki moment, w którym coś okaże się ważniejsze i na takie pisanie nie będzie czasu (a przyjdzie taki dzień, nawet szybciej niż myślisz).

- moim zdaniem, jeśli chłopak nie ma zamiaru do ciebie wrócić, to najlepiej, żeby się z tobą nie kontaktował. Jeśli jesteś w stanie, to spokojnie mu o tym napisz/powiedz, włąśnie takie jego zachowanie daje nadzieje i rani. I zaznacz, że jak będziesz gotowa, to ty się odezwiesz. Jeśli facet jest wporządku - uszanuje to.

- oczywiście najlepiej poświęc się czemuś - pracy, szkole, hobby. Chodź na imprezy, umawiaj się z przyjaciółmi.

- na pewno już rozmawiałaś o tym z najbliższymi, przy najbliższej okazji, poproś przyjaciółkę, aby cię wysłuchała i powiedz, że ostatni raz chcesz się w tej sprawie wygadać - i mów. choćby i dwie godziny, ale mów o tych uczuciach, wszystko. A potem postanów sobie, że z nikim już więcej o tym nie będziesz rozmawiać.

- możesz wyznaczyć sobie czas, na przykład w dniu jego urodzin złożysz mu życzenia. albo za miesiąc napiszę smsa. trzymaj się tego, na początku będziesz to traktować jak "nagrodę", ale po tym miesiącu albo zapomnisz, że miałaś coś zrobić, albo zobaczysz, że nie musisz wcale pisać/odzywać się.

- na pewno nie rób nic na złość, nie wiąż się z kimś przypadkowym, bo ani ci to nie pomoże, a możesz kogoś zranić naprawdę.

mnie to pomagało lub tych rzeczy brakowało po rozstaniach. mam nadzieję, że choć trochę ci to pomoże
bezpaniki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-31, 13:09   #9
xxxsabciaxxx1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilijkowa Pokaż wiadomość
Dlaczego chcesz byc z chlopakiem ktory Cie nie chce ?
Bo tu nie chodzi o to ,ze on mnie nie chce czy nie kocha..
zerwał ze mną ponieważ nie wytrzymał kłótni .. Rozstawalismy sie juz kiedys ale zawsze wracalismy.. Teraz obawiam sie ze to moze nie nastąpić
Stary 2010-03-31, 13:23   #10
andzya
Zakorzenienie

Mnie chłopak też zostawił, chłopak z którym bardzo dużo przeszłam i to bardzo trudnych sytuacji. Było okej, u mnie znowu zaczeły pojawiać się różne problemy i wtedy prysnął. Mogłam się tego spodziewać,już raz tak zrobił a teraz to powtórzył.
Też nie było łatwo,ale mijają już dwa tygodnie i jest pozytywnie.
Ja jestem jednak w gorszej sytuacji, bo ja z nim studiuje a od tego seemestru jestem z nim nawet w jednej grupie bo poszedł na tą samą specjalizację i codziennie muszę go oglądać ...
Fajnie, nie ?
Stary 2010-03-31, 13:31   #11
Rena
Zakorzenienie

Reagujesz zupelnie naturalnie do sytuacji. Kazdy by to tak przezywal.

Nie powiedzial Ci co jest przyczyna? No coz bywa i tak. Chociaz sa tez tacy co potrafia jeszcze "dokopac" slowem na dowidzenia, wiec czasem lepiej juz nic nie uslyszec.

Im mniej czasu bedziesz miec na rozmyslania i im wiecej czasu poswiecisz teraz innym ludziom, tym szybciej bedziesz sie lepiej czuc.

A doraznie to moze dobra komedia?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-31, 20:08   #12
apollinka
Rozeznanie

GG do apollinka

Cytat:
Napisane przez xxxsabciaxxx1 Pokaż wiadomość
Właśnie ja dzisiaj mam tydzien od zerwania
Ale nie jest mi wcale łatwiej .. Coraz gorzej wyglądam i sie czuje.. Staram sie ale cieżko mi to wychodzi.
dla mnie zawsze 1wszy dzień, tydzień był najgorszy bo potem emocje słabły.. wracały w gorszych chwilach ale się to leczyło powoli..oczywiście że tydzień to za mało aby tak na prawdę poczuć się dobrze, pogodzić się z tym ale postaraj się poddać biegowi wydarzeń, staraj się nie rozpamiętywać ani nie kreować przyszłości z nim bo o tak na prawdę Cię najmocniej rani, nie to że jesteś teraz bez niego ale wspomnienia i wykreowane myśli o przyszłości.. nie pozwól sobie na żal za nim, pomyśl, że to on traci a nie Ty skoro zrywa z tak błahego powodu.. jakby szczerze kochał to by tego tak nie załatwił... 3maj się
apollinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości