|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Czy jechać do chłopaka w Angli? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 21,43% |
Nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 78,57% |
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Chłopak w Anglii, jechać czy nie? Dylemat
Witam, otóż mam (dla mnie) poważny dylemat i bardzo bym chciała abyście mi doradziły
![]() ps. dodam że słabo znam angielski Podrawiam elle elle
Edytowane przez elle elle Czas edycji: 2012-04-14 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopak w Anglii, jechać czy nie? Dylemat
Cytat:
Jak się poznaliście, jak dobrze go znasz? Co przemawia do Ciebie za a co przeciw temu wyjazdowi? Tanie linie latające do Anglii, które w sumie już nie są takie tanie ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Co to za chłopak? Jak dużo o nim wiesz? Jak się poznaliście?
Ja latałam z Wizzair, ale to było parę lat temu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
nie, nie jechać. Słabo go znasz (gwarantuje Ci,że w internecie co drugi facet jest cudowny), koszt wyjazdu Cię przerasta, nie masz doświadczenia w samotnym podróżowaniu, nie znasz angielskiego-gdyby przytrafiło Ci się cokolwiek nieprzyjemnego nie poradzisz sobie.
Z Anglii do Polski i z Polski do Anglii taka sama droga, zaproś go do Polski i zobacz czy przyjedzie. Założę się,że raczej nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=MissChievousTess;33 534879]nie, nie jechać. Słabo go znasz (gwarantuje Ci,że w internecie co drugi facet jest cudowny), koszt wyjazdu Cię przerasta, nie masz doświadczenia w samotnym podróżowaniu, nie znasz angielskiego-gdyby przytrafiło Ci się cokolwiek nieprzyjemnego nie poradzisz sobie.
Z Anglii do Polski i z Polski do Anglii taka sama droga, zaproś go do Polski i zobacz czy przyjedzie. Założę się,że raczej nie.[/QUOT] ![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ceny są teraz wysokie, bo w tym roku mamy Euro i Olimpiadę i przewoźnicy chcą zarobić.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
nie jedz, malo to sie slyszy pozniej o zagnieciach :/ ??? , jak dobrze znasz tego chlopaka ? widzialas go kiedys na zywo ? , fakt w necie kazdy moze byc brad pittem itd..., zadaj sobie kilka pytan
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze dodam od siebie, że ja pojechałam w ciemno do mojego chłopaka, który już rok pracował w Anglii. Taka różnica, że ja jestem z nim w związku 7 lat i wspólnie zdecydowaliśmy o jego wyjeździe, a moje jechanie w ciemno polegało na tym, że pierwszy raz sama leciałam samolotem i musiałam sama dotrzeć pociągiem tam gdzie mieszkał. Była to dla mnie wielka przygoda mimo, że podróżuję dużo, a język angielski znam na poziomie komunikatywnym. Dlatego na twoim miejscu nie zdecydowałabym się na wyjazd
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Nikt nie powiedział, że ona zna go tylko przez internet. Może poznała go w Polsce ale mieszka on w Anglii? Tak czy siak, zastanów się własnie jak dobrze go znasz i jak on Cię traktuje. To mogło być takie zaproszenie od czapy, np. zaprosił żebyś przyjechała, co nie znaczy że zamierza się Tobą opiekować przez cały wyjazd, że zapewni Ci nocleg, że odbierze z lotniska... Może to tylko takie zaproszenie typu: Ty sobie przyjedziesz do Anglii i sama sobie organizujesz podróż i sama spędzasz czas a przy okazji na godzinkę możecie się też zobaczyć któregoś dnia.
PS: Nawet jeśli w rzeczywistości jest cudowny to co dalej? Przeprowadzisz się do niego do Anglii żeby stworzyć z nim związek? Chyba nie... Więc po co się nakręcać na coś bez przyszłości? I czy opłaca Ci się płacić tak dużo kasy za samolot tylko dla kaprysu żeby spotkać się z chłopakiem tysiące kilomatrów od domu? No i jak na pierwszą samotną podróż za granicę, to chyba zbyt duże przedsięwzięcie... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Skoro facet, a raczej cudowny facet, zaprasza cię na urlop do siebie i to nie do Ciechocinka tylko dużo dalej wychodzę z założenia że powinien ci kupić bilet... Bo odległość jest wielka, koszty są duże a to on zarabia w funtach. Ot, taka ze mnie materialistka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Proszę Was
![]() Ja podejrzewam, że ten chłopak zaprosił ją tak od czapy do UK, tak jak się z uprzejmości zaprasza mówiąc "wpadnij do mnie kiedyś może na kawę" .... Ale to tylko przeczucie, bo za mało o nim autorka napisała, żeby oceniać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;33568135]Proszę Was
![]() Ja podejrzewam, że ten chłopak zaprosił ją tak od czapy do UK, tak jak się z uprzejmości zaprasza mówiąc "wpadnij do mnie kiedyś może na kawę" .... Ale to tylko przeczucie, bo za mało o nim autorka napisała, żeby oceniać.[/QUOTE] Znam go 1,5 miesiąca czasu. Facet ma 25 lat, fizjoterapeuta, pracuje. Oferuje mi nocleg, wyżywienie, odebranie mnie z lotniska oraz kupno biletów (na co ja się nie zgadzam) Fakt, mało o nim napisałam, dlatego teraz piszę więcej. Jest możliwość, że mój wujek (w razie czego) zaoferuje mi nocleg i w drodze powrotnej pokaże ''paluchem'' gdzie mam iść na samolot. Druga opcja jest taka, iż moja mama poleci ze mną.
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wiem, młodość, idealizm i takie tam różowe okulary i pisanie romansów, więc co tam stare próchna mogą rozumieć - ale serio, elle elle, jedyne rozsądne opcje to ( w niemożności rezygnacji z chęci spotkania się) albo jego klika wizyt w Polsce, albo rzeczywiście polecieć z mamą. Z tym, że nawet wówczas powinnaś odwiedzać go właśnie z towarzyszeniem Twojej mamy ( a i wuj by nie był od parady) - poważnie, zaginięcia/porwania/handel dziewcząt i kobiet to spory problem również w UK. Nie byłabym sobą (wiem,wiem,), gdybym mimo wszystko nie napisała kilku słów ostrzeżenia. Taki wzór pt: przyleć, zapłacę, nocleg też masz u mnie i tym podobne czarowanko to najczęstszy ponoć sposób na zwabienie naiwnych kobiet. Potem albo prosto z lotniska/dworca wywózka do "przyuczenia do zawodu", albo jeszcze chwila na małe piti-grili i podanie narkotyków w napoju/jedzeniu, koniec ten sam. Więc poważnie elle elle weź pod uwagę, że takie rzeczy zdarzają się bardzo często. A słaba znajomość języka też nie jest pomocna w trudnych sytuacjach. Może warto by najpierw podszkolić się w angielskim, przez dajmy na to, rok czasu? Konwersacje przez skypa umożliwiłyby Ci nie tylko naukę języka ale i poznanie lepsze tego Twojego nowego znajomego. I jeszcze takie pytanko mam : Twoja mama wie o tej Twojej znajomości półtoramiesięcznej i zna charakter zaproszenia? Jak się na to zapatruje?
Edytowane przez eloi Czas edycji: 2012-04-16 o 18:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
No trzeba przyznać, że to podejrzane. Ale nie napisałaś czy znasz faceta tylko z internetu czy też poznałaś go w jakiś okolicznościach świadczących o tym, że można mieć do niego trochę zaufania, np gdyby to był znajomy Twoich przyjaciół albo rodziny. Jeśli znasz go tylko z internetu i takie propozycje od razu rzuca to rzeczywiście radziłabym nie jechać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
1,5 miesiaca ? , szczerze....nawet kolegi z klasy ne poznasz dobrze w tak krotkim czasie, dobrze mówią dziewczyny powyzej, jak juz tak bardzo chcesz jechac, to wez sobie kogos ze soba, a najlepiej kilka osob, nie daj sobie zalozyc rózowych okularow, idealni faceci nie istnieja, a zwalszcza poznani na necie.....przeciez to moze byc jakis zboczony dziadek w wieku 70 lat....
wez Ty go zapros do Polski, i zobacyzmy jak sie wykaze, ale bron Cie boze , neidawaj domowego adresu, niech sobie gdzies koles w hotelu zostanie
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.