Chłopak w Anglii, jechać czy nie? Dylemat - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy jechać do chłopaka w Angli?
Tak 6 21,43%
Nie 22 78,57%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-14, 12:08   #1
elle elle
Rozeznanie

Chłopak w Anglii, jechać czy nie? Dylemat

Witam, otóż mam (dla mnie) poważny dylemat i bardzo bym chciała abyście mi doradziły Poznałam cudownego chłopaka, mieszka w Anglii i zaprasza mnie do siebie na weekend majowy. Jeszcze nigdy nie byłam za granicą i moje pytanie jest takie, czy jechać do niego? Czy poradzę sobie w obcym mieście? Mam mętlik w głowie... I teraz druga sprawa, szukałam biletów do Londynu ale wyszły mi przeogromne ceny, nawet 1tys zł! Czy znacie tanie linie lotnicze? Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Bardzo Was proszę o pomoc.

ps.
dodam że słabo znam angielski

Podrawiam

elle elle

Wymiana kosmetyczna

Klik!
Wybieram grupę Color!

Edytowane przez elle elle
Czas edycji: 2012-04-14 o 12:10
elle elle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-14, 12:11   #2
wenedka
Zakorzenienie

Dot.: Chłopak w Anglii, jechać czy nie? Dylemat

Cytat:
Napisane przez elle elle Pokaż wiadomość
Witam, otóż mam (dla mnie) poważny dylemat i bardzo bym chciała abyście mi doradziły Poznałam cudownego chłopaka, mieszka w Anglii i zaprasza mnie do siebie na weekend majowy. Jeszcze nigdy nie byłam za granicą i moje pytanie jest takie, czy jechać do niego? Czy poradzę sobie w obcym mieście? Mam mętlik w głowie... I teraz druga sprawa, szukałam biletów do Londynu ale wyszły mi przeogromne ceny, nawet 1tys zł! Czy znacie tanie linie lotnicze? Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Bardzo Was proszę o pomoc.

Podrawiam

elle elle

Jak się poznaliście, jak dobrze go znasz?
Co przemawia do Ciebie za a co przeciw temu wyjazdowi?

Tanie linie latające do Anglii, które w sumie już nie są takie tanie to Wizzair, Ryanair, Easyjet.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-14, 12:14   #3
Mileva_
Zakorzenienie

Co to za chłopak? Jak dużo o nim wiesz? Jak się poznaliście?

Ja latałam z Wizzair, ale to było parę lat temu.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-14, 12:32   #4
MissChievousTess
Zakorzenienie

nie, nie jechać. Słabo go znasz (gwarantuje Ci,że w internecie co drugi facet jest cudowny), koszt wyjazdu Cię przerasta, nie masz doświadczenia w samotnym podróżowaniu, nie znasz angielskiego-gdyby przytrafiło Ci się cokolwiek nieprzyjemnego nie poradzisz sobie.
Z Anglii do Polski i z Polski do Anglii taka sama droga, zaproś go do Polski i zobacz czy przyjedzie. Założę się,że raczej nie.
MissChievousTess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-14, 12:41   #5
beatiska
Zakorzenienie

[QUOTE=MissChievousTess;33 534879]nie, nie jechać. Słabo go znasz (gwarantuje Ci,że w internecie co drugi facet jest cudowny), koszt wyjazdu Cię przerasta, nie masz doświadczenia w samotnym podróżowaniu, nie znasz angielskiego-gdyby przytrafiło Ci się cokolwiek nieprzyjemnego nie poradzisz sobie.
Z Anglii do Polski i z Polski do Anglii taka sama droga, zaproś go do Polski i zobacz czy przyjedzie. Założę się,że raczej nie.[/QUOT]
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-14, 12:44   #6
Meitsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
nie, nie jechać. Słabo go znasz (gwarantuje Ci,że w internecie co drugi facet jest cudowny), koszt wyjazdu Cię przerasta, nie masz doświadczenia w samotnym podróżowaniu, nie znasz angielskiego-gdyby przytrafiło Ci się cokolwiek nieprzyjemnego nie poradzisz sobie.
Z Anglii do Polski i z Polski do Anglii taka sama droga, zaproś go do Polski i zobacz czy przyjedzie. Założę się,że raczej nie.
Popieram ten pomysł Ogólnie odradzam. W ten sposób łatwo możesz stać się ofiarą. Praktycznie pojechałabyś w ciemno, a ściemniać każdy może. Lepiej nie ryzykować.
A ceny są teraz wysokie, bo w tym roku mamy Euro i Olimpiadę i przewoźnicy chcą zarobić.

meitsa-no-sekai.blogspot.com
Blog o lakierach, zielonej herbacie, koreańsko-japońskich i eko kosmetykach
25.06 Kanebo wycofuje niebezpieczne dla zdrowia kosmetyki wybielające
Meitsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-14, 13:08   #7
tarji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Również zgadzam się.

“I know what I have to do, and I’m going to do whatever it takes. If I do it, I’ll come out a winner, and it doesn’t matter what anyone else does.”
-Florence Griffith Joyner-
tarji jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-14, 17:06   #8
eternitymoment
Zadomowienie

nie jedz, malo to sie slyszy pozniej o zagnieciach :/ ??? , jak dobrze znasz tego chlopaka ? widzialas go kiedys na zywo ? , fakt w necie kazdy moze byc brad pittem itd..., zadaj sobie kilka pytan
eternitymoment jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-14, 18:06   #9
Meitsa
Zakorzenienie

Ja jeszcze dodam od siebie, że ja pojechałam w ciemno do mojego chłopaka, który już rok pracował w Anglii. Taka różnica, że ja jestem z nim w związku 7 lat i wspólnie zdecydowaliśmy o jego wyjeździe, a moje jechanie w ciemno polegało na tym, że pierwszy raz sama leciałam samolotem i musiałam sama dotrzeć pociągiem tam gdzie mieszkał. Była to dla mnie wielka przygoda mimo, że podróżuję dużo, a język angielski znam na poziomie komunikatywnym. Dlatego na twoim miejscu nie zdecydowałabym się na wyjazd

meitsa-no-sekai.blogspot.com
Blog o lakierach, zielonej herbacie, koreańsko-japońskich i eko kosmetykach
25.06 Kanebo wycofuje niebezpieczne dla zdrowia kosmetyki wybielające
Meitsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-14, 18:19   #10
201605021613
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Meitsa Pokaż wiadomość
Ja jeszcze dodam od siebie, że ja pojechałam w ciemno do mojego chłopaka, który już rok pracował w Anglii. Taka różnica, że ja jestem z nim w związku 7 lat i wspólnie zdecydowaliśmy o jego wyjeździe, a moje jechanie w ciemno polegało na tym, że pierwszy raz sama leciałam samolotem i musiałam sama dotrzeć pociągiem tam gdzie mieszkał. Była to dla mnie wielka przygoda mimo, że podróżuję dużo, a język angielski znam na poziomie komunikatywnym. Dlatego na twoim miejscu nie zdecydowałabym się na wyjazd
No właśnie to inna sytuacjaDo poznanego w sieci, którego jeszcze na żywo nie wiedziałam i nie znam nie decydowałabym się jechać.
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-14, 23:56   #11
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Nikt nie powiedział, że ona zna go tylko przez internet. Może poznała go w Polsce ale mieszka on w Anglii? Tak czy siak, zastanów się własnie jak dobrze go znasz i jak on Cię traktuje. To mogło być takie zaproszenie od czapy, np. zaprosił żebyś przyjechała, co nie znaczy że zamierza się Tobą opiekować przez cały wyjazd, że zapewni Ci nocleg, że odbierze z lotniska... Może to tylko takie zaproszenie typu: Ty sobie przyjedziesz do Anglii i sama sobie organizujesz podróż i sama spędzasz czas a przy okazji na godzinkę możecie się też zobaczyć któregoś dnia.

PS: Nawet jeśli w rzeczywistości jest cudowny to co dalej? Przeprowadzisz się do niego do Anglii żeby stworzyć z nim związek? Chyba nie... Więc po co się nakręcać na coś bez przyszłości? I czy opłaca Ci się płacić tak dużo kasy za samolot tylko dla kaprysu żeby spotkać się z chłopakiem tysiące kilomatrów od domu? No i jak na pierwszą samotną podróż za granicę, to chyba zbyt duże przedsięwzięcie...
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-15, 09:44   #12
201607111050
Konto usunięte

Skoro facet, a raczej cudowny facet, zaprasza cię na urlop do siebie i to nie do Ciechocinka tylko dużo dalej wychodzę z założenia że powinien ci kupić bilet... Bo odległość jest wielka, koszty są duże a to on zarabia w funtach. Ot, taka ze mnie materialistka
201607111050 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-15, 18:34   #13
eternitymoment
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oh! Pokaż wiadomość
Skoro facet, a raczej cudowny facet, zaprasza cię na urlop do siebie i to nie do Ciechocinka tylko dużo dalej wychodzę z założenia że powinien ci kupić bilet... Bo odległość jest wielka, koszty są duże a to on zarabia w funtach. Ot, taka ze mnie materialistka
masz racje , powinien kupic bilet, skoro zaprasza
Stary 2012-04-15, 22:26   #14
Konto usunięte

Proszę Was Napisała: cudowny chłopak a nie cudowny mężczyzna/facet. Co jednak bardziej sugeruje, że to jakiś uczeń czy student w każdym razie młodziak. A nie mężczyzna który normalnie pracuje i zarabia tyle, żeby stać go było na kupno biletu dla jakiejś dziewczyny. Żaden facet nie zainwestuje w dziewczynę (bilet na podróż) bez pewności, że inwestuje w jakąś dłuższą relację czy związek... Dziewczyna nie jest z UK więc na dłuższą relację nie ma raczej szans więc facet (gdybył był facetem a nie chłopakiem) raczej nie wydałby tyle kasy na niezobowiązujące pojedyncze spotkanie...

Ja podejrzewam, że ten chłopak zaprosił ją tak od czapy do UK, tak jak się z uprzejmości zaprasza mówiąc "wpadnij do mnie kiedyś może na kawę" .... Ale to tylko przeczucie, bo za mało o nim autorka napisała, żeby oceniać.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 17:32   #15
elle elle
Rozeznanie

[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;33568135]Proszę Was Napisała: cudowny chłopak a nie cudowny mężczyzna/facet. Co jednak bardziej sugeruje, że to jakiś uczeń czy student w każdym razie młodziak. A nie mężczyzna który normalnie pracuje i zarabia tyle, żeby stać go było na kupno biletu dla jakiejś dziewczyny. Żaden facet nie zainwestuje w dziewczynę (bilet na podróż) bez pewności, że inwestuje w jakąś dłuższą relację czy związek... Dziewczyna nie jest z UK więc na dłuższą relację nie ma raczej szans więc facet (gdybył był facetem a nie chłopakiem) raczej nie wydałby tyle kasy na niezobowiązujące pojedyncze spotkanie...

Ja podejrzewam, że ten chłopak zaprosił ją tak od czapy do UK, tak jak się z uprzejmości zaprasza mówiąc "wpadnij do mnie kiedyś może na kawę" .... Ale to tylko przeczucie, bo za mało o nim autorka napisała, żeby oceniać.[/QUOTE]
Znam go 1,5 miesiąca czasu. Facet ma 25 lat, fizjoterapeuta, pracuje. Oferuje mi nocleg, wyżywienie, odebranie mnie z lotniska oraz kupno biletów (na co ja się nie zgadzam) Fakt, mało o nim napisałam, dlatego teraz piszę więcej. Jest możliwość, że mój wujek (w razie czego) zaoferuje mi nocleg i w drodze powrotnej pokaże ''paluchem'' gdzie mam iść na samolot. Druga opcja jest taka, iż moja mama poleci ze mną.

Wymiana kosmetyczna

Klik!
Wybieram grupę Color!

elle elle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 18:23   #16
eloi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elle elle Pokaż wiadomość
Znam go 1,5 miesiąca czasu. Facet ma 25 lat, fizjoterapeuta, pracuje. Oferuje mi nocleg, wyżywienie, odebranie mnie z lotniska oraz kupno biletów (na co ja się nie zgadzam) Fakt, mało o nim napisałam, dlatego teraz piszę więcej. Jest możliwość, że mój wujek (w razie czego) zaoferuje mi nocleg i w drodze powrotnej pokaże ''paluchem'' gdzie mam iść na samolot. Druga opcja jest taka, iż moja mama poleci ze mną.
Znaczy się, nie znasz go. W sumie, wiesz o nim tylko tyle, ile chciał Ci o sobie powiedzieć. Niekoniecznie prawdę.
Ja wiem, młodość, idealizm i takie tam różowe okulary i pisanie romansów, więc co tam stare próchna mogą rozumieć - ale serio, elle elle, jedyne rozsądne opcje to ( w niemożności rezygnacji z chęci spotkania się) albo jego klika wizyt w Polsce, albo rzeczywiście polecieć z mamą. Z tym, że nawet wówczas powinnaś odwiedzać go właśnie z towarzyszeniem Twojej mamy ( a i wuj by nie był od parady) - poważnie, zaginięcia/porwania/handel dziewcząt i kobiet to spory problem również w UK.
Nie byłabym sobą (wiem,wiem,), gdybym mimo wszystko nie napisała kilku słów ostrzeżenia.
Taki wzór pt: przyleć, zapłacę, nocleg też masz u mnie i tym podobne czarowanko to najczęstszy ponoć sposób na zwabienie naiwnych kobiet. Potem albo prosto z lotniska/dworca wywózka do "przyuczenia do zawodu", albo jeszcze chwila na małe piti-grili i podanie narkotyków w napoju/jedzeniu, koniec ten sam.
Więc poważnie elle elle weź pod uwagę, że takie rzeczy zdarzają się bardzo często. A słaba znajomość języka też nie jest pomocna w trudnych sytuacjach.
Może warto by najpierw podszkolić się w angielskim, przez dajmy na to, rok czasu? Konwersacje przez skypa umożliwiłyby Ci nie tylko naukę języka ale i poznanie lepsze tego Twojego nowego znajomego.
I jeszcze takie pytanko mam : Twoja mama wie o tej Twojej znajomości półtoramiesięcznej i zna charakter zaproszenia? Jak się na to zapatruje?

Edytowane przez eloi
Czas edycji: 2012-04-16 o 18:25
eloi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 20:19   #17
Konto usunięte

No trzeba przyznać, że to podejrzane. Ale nie napisałaś czy znasz faceta tylko z internetu czy też poznałaś go w jakiś okolicznościach świadczących o tym, że można mieć do niego trochę zaufania, np gdyby to był znajomy Twoich przyjaciół albo rodziny. Jeśli znasz go tylko z internetu i takie propozycje od razu rzuca to rzeczywiście radziłabym nie jechać.
Stary 2012-04-17, 13:14   #18
eternitymoment
Zadomowienie

1,5 miesiaca ? , szczerze....nawet kolegi z klasy ne poznasz dobrze w tak krotkim czasie, dobrze mówią dziewczyny powyzej, jak juz tak bardzo chcesz jechac, to wez sobie kogos ze soba, a najlepiej kilka osob, nie daj sobie zalozyc rózowych okularow, idealni faceci nie istnieja, a zwalszcza poznani na necie.....przeciez to moze byc jakis zboczony dziadek w wieku 70 lat....

wez Ty go zapros do Polski, i zobacyzmy jak sie wykaze, ale bron Cie boze , neidawaj domowego adresu, niech sobie gdzies koles w hotelu zostanie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości