|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() Pyszne, zdrowe ciacha z ziarnami...
Witam,
Poszukuję pszepisów na ciasetczka z ziarnami np. sezamem, słonecznikiem, orzechami czy dynią. Mam już przepis na owsiane ciasteczka, ale chciałabym jeszcze taką wersje spróbować! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pyszne, zdrowe ciacha z ziarnami...
hmmm momencik zaraz wkleje przepis podany przez jedną wizażanke gdzieś chyba na Fitnessie. Musze tylko znaleźć
![]() znalazłam ![]() przepis podała Agusia ( tu ukłony w jej strone ![]() podam link do wątku ( przepis znajdziesz na pierwszej stronie) http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=99093 SKŁADNIKI: 1 i 1/3 szklanki mąki 1 szklanka płatków owsianych 1 kostka masła 1 szklanka cukru(może być mniej) 1 opakowanie cukru waniliowgo 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka ziaren słonecznika Ziarna uprażyć na suchej patelni, aż będą jasnozłote. Masło wymieszać mikserem w misce z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Dodać ostudzone ziarna,płatki,szczyptę soli.Wymieszać. Wsypać mąkę i zagnieść ciasto-ma być miękkie i tłuste. Ulepić kulki, nieco spłaszczyć,piec w temp. 175* Edytowane przez rob4cz3q Czas edycji: 2006-02-21 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
aha i dodam jeszcze, że watek z ciasteczkami z ziarnami założyła sylwia 18
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Dzięki babki!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Znalazłaś już jakiś przepis na ciasteczka owisiane? Ja też szukam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.