|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
wsparcie finansowe dla studiujacych za granica
czesc Dziewczyny ,
chodzi mi o to czy ktoras z Was studiuje lub studiowala za granica? Czy istnieje jakies wsparcie finansowe z kraju albo z Uni Europejskiej. Ja rozpoczelam studia za granica w styczniu tego roku, niestety zadnej pomocy nie otrzymuje i sama musze sie utrzymywac. Jesli wiecie cos o tym prosze o pomoc. Pozdrawiam goraco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: wsparcie finansowe dla studiujacych za granica
Gdy studiujesz za granica, ale tylko w przypadku gdy uczestniczysz w wymianie studentow skorates/erasmus, przysluguje cos w rodzaju stypendium. Niestety tylko przez jeden semestr, reszte studiow trzeba pokryc samemu.
Wybierz sie do urzedu miejskiego w Twoim miescie tam gdzie mieszkasz / studiujesz, lub do jakiejs instytucji zajmujacej sie wspolpraca z UE, tam napewno udziela Ci informacji, gdzie i czy idzie takie dofinansowanie dostac.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wsparcie finansowe dla studiujacych za granica
moja siostra studiuje we Francji i dostaje jakies tam symboliczne stypendium bodajze naukowe. ale na inne wieksze nie ma szans jako francuska 'nieobywatelka' (a obywatelstwo dostanie najwczesniej w sierpniu przyszelgo roku, wiec juz bedzie po studiach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Re: wsparcie finansowe dla studiujacych za granica
Wlasnie dzwonilam i pytalam w ambasadzie jak rowniez w urzedzie miasta powiedziano mi ze sama musze sie martwic o siebie. Dlatego interesuje mnie jak inne osoby studiujace za granica radza sobie ale nie na zasadzie wymiany tylko jako normalny student.
Dziekuje Wam za informaje pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.