|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ! pomóżcie !!
Czytam Was namiętnie od jakiegoś czasu i wiem ze wiedzę macie ogromną. No a ja mam problemik więc prosze o pomoc , zwlaszcza te dziewczyny które widzę ze mają duzo do powiedzenia w tym temacie - Justy , Kate30, ALchemiczka , Sandija / jesli kogoś pominęlam - bardzo przepraszam
![]() Mam prawie 28 latek , cera mi się paskudnie pogorszyła, kupuję tony wszystkiego i chaotycznie stosuję bo sama nie wiem jak się do ładu doprowadzic, pomożecie ? Więc problemy sa takie : rozszerzone pory , na polikach , czole , nosie , wszędzie kropki ![]() wągry - nos, pomiedzy brwiami , broda ostatnio częste wypryski - ropne /byc moze po Lysanel Mat ?/ zmarszczki mimiczne te pod oczami wydają mi sie dość mocne buuuuuu rozszerzone naczynka -skrzydełka nosa głównie A z mojego arsenału kosmetyków prosze o dobranie czegos sensownego do pielegnacji - jednym słowem o jakis program pielegnacyjny .Posiadam lysanel mat, tonik LRP effaclar , pod oczy kremik LRP Active C pod oczy , z filtrów LRP ANTHELIOS SPF 50 + emulsja do twarzy i ciała, mam glinki argiletzu zielona i czerwona , biała glinka maseczka lancome , łykam salfazin, skrzypovite, capivit hydrocontrol/nie wszystko naraz of course/, robię maseczke aspirynową.. Jak radzicie , co i kiedy , a co sobie podarować? Sorki ze tak Was wykorzystuję , no ale widzę ze tu dziewczyny proszą o pomoc i ją otrzymują - z góry dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Wiolek, piszesz iż masz mocno popękane naczynka a uzywasz Lysanela, który zawiera kwasy AHA. Na noc mogłabys wprowadzić z LRP Effaclar krem, pod oczy na noc cos z ratinalem, najtaniej wyjdzie Diroseal. Na dzieć activ c pod filtr. Jako tonik mogłabyś uzywać Benzacne (do kupienia w aptece). Maseczki starczą dwa razy w tygodniu.
Do łykania na odtłuszczenie skóry polecam MSM forte (firma Olimp). W jesień lub zimę mogłabyś wprowadzić Retin A raz w tygodniu (jeśli cię nie zapcha) lub Zorac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dziewczyny ! pomóżcie !!
Spokojnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Witam i dziękuję pięknie za odpowiedzi
![]() EDIT ; aha a filtry to z La Rocha - Anthelios XL SPF 50 + - raczje nei zapychają mnie . podkładów uzywam - raczej tych z górnej półki Kanebo , Estee Lauder czy Divinorka , choc osobiscie u mnie jakiegoś porażającego wrazenia nie zrobily w zestawieniu z tanszymi , po EL wrecz dostałam okropnego wysypu . Po powrocie do domku zaraz wszystko zmywam , zel ręczniczki jednorazowe itd . Pudry nie . Hormony ? hmm no niby wszytsko funkcjonuje na oko jak trza , więc chyba nie . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
To dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
diroseal zawiera retinaldehydy , jest wolny od kwasów aha (które przecież odrażaniają naczynka!) i jest właśnie na słabe żyłki , więc jak najbardziej ten specyfik możesz. effeaclar jest jak najbardziej dla Ciebie , jednak lysanal ma w swoim składzie własnie AHA, ale jeśli tylko w strefie t używasz to tak możesz przy tym pozostać. oczywiście nie zapominaj o wit C , czy to w postaci serum czy w kremie, jednak ukierunkowuj się na kosmetyki apteczne, tak jak robiłaś to dotychczas, tylko niektóre nie do swojej skóry dobrane miałaś, ale jeśli stosowałaś tylko na partie zmienione to ok. a jeśłi chodzi o toniki to w aptece jest duży wybór. również polecam acnederm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Wiolek Diroseal jest to kosmetyk i nie jest na receptę:
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=1782 Na recepte jest Zorac i Retin A, ale możesz spróbować kupić bez recepty ![]() Co do toniku Effaclar to w nim jest prawie sam alkohol, więc jak skończysz ten tonik to nie kupuj go ponownie tylko np: Benzacne(także tylko w aptekach). Oprócz Effaclar (kremu) możez tak jak dziewczyny wczesniej radziły wprowadzić Acne Derm (w aptece) i używać go na zmiane z Effaclar (krem) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.