|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
LPR chce kary śmierci dla pedofilów-zabójców
http://wiadomosci.onet.pl/1361934,11,item.html
troche zalatuje hipokryzja 96% katolikow, 10 przykazan a tu kara smierci Ja generalnie jestem ZA kara smierci zwlaszcza dla wielokrotnych mordercow, za morderstwa ze szczegolnym okrucienstwem ale zebym sie z LPR zgadzala to cos nietypowego. a co Wy myslicie? jak Wam sie pomysl "podoba"?
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: LPR chce kary śmierci dla pedofilów-zabójców
kara śmierci...ostateczne rozwiązanie
pod jaką postacią ma być wykonana?
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem przeciwna karze śmierci. Mogliby za to spedzić resztę robót na ciężkich robotach, typu kamieniołomy - żeby społeczeństwo nie musiało ich utrzymywać.
Edit: Mogliby ich kastrować, podobnie jak innych gwałcicieli.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólne LPR-u nie znoszę ale pomysł mi się podoba bo jestm za karą śmierci |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem przeciwna karze smierci - uwazam, ze odpowiednie zaostrzenie zwyklych kar (typu dodawanie lat jak to jest w USA tak, ze wychodzi ponad 100 lat wiezienia) i zorganizowanie potrzebnych spolecznie robot byloby lepsza kara. na pewno bardziej dotkliwsza dla delikwenta. smierc mu tylko ulzy - dla mnie to nie jest kara |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
generalnie jestem ZA kara smierci ,ciezkie roboty i tak nie wejda w zycie wiec dlaczego mamy ich utrzymywac.
kastrowanie i leczenei -tez kosztuje ,a sama kastracja nie rozwiazuje problemu. niestety to zapewne tylko haslo LPR ktore nigdy sie nei spelni ale rzucic przeciez mozna ,mozna zdobyc wieksze poparcie:-/ |
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możliwe że śmierć mu ulży, ale powinna byc taka żeby konal w męczarniach utrzymanie więźnia kosztuje średnio 1500 zl. uważam że lepiej te pieniądze przeznaczyć na jakis lepszy cel np. domy dziecka, pomoc najubozszym itp. na co kolwiek tylko nie na tych świrów bo oni funta kłaków nie są warci
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przy orzekaniu kar smierci jest zbyt duzo pomylek... dla wielu ludzi, rodzin sa to bardzo bolesne pomylki. uwazam, ze czlowiek jest zbyt niedoskonaly zeby decydowac o smierci drugiego. ale to tylko moje prywatne odczucie
|
||
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
ooooo, a coz to za odmiana w LPR? Niby maja taie poszanowanie dla zycia a kare smierci chca wprowaddzic? Jesli tak, to od razu niech zalegalizuja aborcje
![]() Zgadzam sie z Jula Do tego wprowadzilabym raki rygor i poziom zycia jaki jestw rosyjskich wiezieniach
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#12 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem za kara smierci ale w przypadkach naprawde okrutnych zabójst np gdy matka zabija swoje malutkie dzieci
pozatym sadze ze wiezienia sa zbyt lulsusowa zeby utrzymywac wieznia za ponad 1000 zl miesiecznie ????? ja bym mu suchy chleb ewentualnie ze smalcem dala a nie jakies wykwintne dania i jeszcze rozrywki siłonia komputer biblioteki czy koncerty PARANOJA !!!!!!!
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Nierealną, ale dobrze by było, gdyby nie tylko "kisili" tyłki w więzieniach za pieniądze podatników, ale w jakis sposób "odpokutowali" za swoje czyny.
Kastrowanie kosztuje, utrzymanie ich kosztuje, zabijanie też pewnie kosztuje. (Przypomina mi się ten porąbaniec z Zielonej mili, który nie namoczył gąbki, brrrr)
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
|
#15 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co w przypadku pomyłki ? życia się nie da zwrócić...
|
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem przeciwna karze smierci. Moze zmienialbym zdanie gdyby pedofil wykorzystal moje nieletnie dziecko...ale na razie jestem za ciezka fizyczna praca i jeszcze raz praca, bez zadnych udogodnien, bez tv w celach i innych tego typu 'bajerach'.
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni powinni w więzieniu mieć taką musztrę, że wszystkiego by im się odechiało. Są tacy co po wyjściu, dokonują kolejnego przestępstwa zeby tylko tam wrócić, bo tam mają za darmo wygodę, jedzenie, tv, ksiązki itp Więzienie to ma być kara a nie 'wczasy'. Pomysł LPRu całkiem słuszny.
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
ale nie widzicie w tym niezgodnosci?
gdyby takie cos zaproponowalo PO, to bylaby afera od razy ale zeby LPR formacja prorodzinna propagowala pozwolenie na mordowanie innychh ludzi? to sie w glowie nie miesci juz pomijajac cale zagadnienie kary smierci, to aspekt polityczny jest przy tym po prostu wstrzasajacy LIGA POLSKICH RODZIN z giertychem na czele
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
Nie jestem za karą śmierci. Moim zdaniem nie można decydować o śmierci drugiego człowieka. Przynajmniej ja nie mogłabym zniżyć się do poziomu danego mordercy zabijając jego, podobnie jak on zamordował swoją ofiarę. To takie zabijanie w imię prawa. Nie wyobrażam sobie, żeby egzekucja mordercy mogła przenieść satysfakcję np. rodzinie ofiary. Podejrzewam, że mi by nie przyniosła. Zresztą cóź to za kara- moment i człowieka nie ma. Uważam, że większą karą byłoby dożywocie, kiedy dany przestępca musi z żyć mając "na sumieniu" to, co zrobił. Tym bardziej, że mowa tu o pedofilach, a tym, jak wiadomo, pośród innych więźniów wcale nie żyje się "lekko".
Słyszałam kiedyś zdanie, że osoby opowiadające się za karą śmierci są za tą karą dlatego, że nigdy na wykonaniu owego wyroku nie były. Myślę, że sporo w tym prawdy. |
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
jak dla mnie to nie musze ich skazywac na kare smierci i jej wykonywac, niech ich wsadzaja z grypsujacymi i niech dokladnie w wiezieniu powiedza za co siedzi
wyrok normalny a efekt kara smierci.dla mnie kara smierci dla takich ludzi jest jak najbardziej na miejscu, naprawde jestem w szoku ze teraz probuje sie tych ludzi leczyc. Taki niby wyleczony wychodzi na wolnosc i co sie okazuje? znow sie zabawia z dzieckiem ![]() A niech im ulza i ich zabija ale przynajmniej jednego degenerata mniej, ktory moglby moje (ewentualne) dziecko skrzywdzic psychicznie do konca zycia.
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
wyobrazcie sobie ze ktos skrzywidzil wasze dziecko nie chcialabys go zabic ,udusic ,powiesic za jaja na moscie?
bo ja owszem i nie mam litosci. sama moglabym wlączyc krzeslo elektryczne lub wstrzyknąc mu trucizne ,przyniosoloby mi to ulge ze ten potwór nie skrzywdzi juz nigdy zadnego dziecka. pedofil ,morderca ,zlodziej nie ma sumienia a w pierdlu siedzialby sobie w ciepelku za moje pieniadze kiedy ja wolalbym te pieniadze oddac zwierzetom niz takich...brak słów. moglabym zabic gdyby ktos skrzywdzil moje dziecko (lub kogos z najbliższej rodziny.) |
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
A ja ich bym "sprzedała" Rosjanom do kopalni uranu na północy. Rok popracują i umierają na chorobę popromienną, ale ja sadystka jestem
![]() A co do LPR i wartości chrześcijańskich to niestety w Biblii mamy wiele przykładów okrutnych kar "nakładanych przez Boga" na ludzi: plagi egipskie, żona Lota, zagłada Sodomy i Gomory i w końcu słynne: oko za oko, ząb za ząb.
|
|
#23 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ci którzy ginęli z ich ręki nie mieli praw bo zostały im one odebrane przez jakichs.... Cytat:
nie ma sumienia, więc to nie jest żadna kara....
|
||
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żadnej litosci dla takich degeneratów |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
sprostowanie do mojej wczesniejszej wypowiedzi, kara smierci moze nie, ale jakas kara ktora zagwarantuje im cierpienie, a takimi napewno nie sa ciezkie roboty, albo wygodna odsiadka w celi, wiec z braku lepszych pomyslow bylbym w stanie zgodzic sie na taka kare.
Chyba ze ktos wymysli cos lepszego.
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale trzeba łożyć na ich utrzymanie wolałabym tą kasę za okno wywalać niż ich utrzymywać...
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kilka lat temu w moim miescie ktos probowal w kosciele zgwalcic dziewczynke ,wskazala na podjerzanego ,mężczyzna siedzial w pierdlu ponad rok ,okazal sie niewinny ,nie wychodzil na spacery ,siedzial w osobnym skrzydle wiezienia ,sam ,nie mial kontaktu z innymi. zniszyli mu zycie,fakt.zniszczono cale jego zycie ,rodzine. czy winni tez to przezywaja?czy maja wyrzuty sumienia? ilu po wyjsciu znowu robi to samo ? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem za karą smierci, a nade wszystko za karami rodem ze średniowiecza - ucinanie rąk złodziejom, siusiaków zboczeńcom itd
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.

pod jaką postacią ma być wykonana?

ja bym mu suchy chleb ewentualnie ze smalcem dala a nie jakies wykwintne dania i jeszcze rozrywki siłonia komputer biblioteki czy koncerty PARANOJA !!!!!!!

klik
wyrok normalny a efekt kara smierci.