|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Rozmowa o pracę, jak się ubrać ...
Witajcie!
We wtorek idę na rozmowę w sprawie pracy, no i oczywiście pojawił się problem w co się ubrac, by wyglądać ładnie elegancko i wiarygodnie. Czy wypada iśc w czarnej welurowej bluzce(prosty, zwykły krój) do tego czarne spodnie eleganckie? Czy może zestaw 2: te same spodnie, czarna jedwabna koszula i biały krawat, czy zestaw nr 3 biała bluzka, czarne spodnie i jakaś apaszka ( niebieska, czerwona?) ? Do każdego pomysłu : buty czarne na płaskim obcasie + czarna torebka ![]() (Staram się o stanowsko biurowe. ) Jeśli to sie przyda, to mam włosy kasztanowe z wieloma jasnymi pasemkami (tak,że myslę, że ten czarny strój rozjaśniłyby włosy własnie). Dziekuję z góry i pozdrawiam
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Rozmowa o pracę, jak się ubrać ...
Jak dla mnie to zestaw nr. 2
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Postawilabym raczej na biala bluske i czarne spodnie, wlosy tak jak radzila poprzedniczka upiete, makijarz lekki, staranny. Moj szef ostatnio przyznal sie ze zrobilam na nim wrazenie pojawaiajac sie na rozmowie kwalifikacyjnej. Ubralam sie zwyczajnie: czarny, przylegajacy garnitur, popielata obcisla bluzka, czarne buty i torebka, wlosy upiete. Moze to cos pomoze
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
sorry ,ze nie na temat ale blagam co to za słowo bluZka ?tu moge zrozumies na klawiaturzez "s" i "z" sa blisko siebie ale ten nieszczęsny makijaRZ -siedzimy na forum gdzie słowo powtarza sie 1000 razy i taki błąd !!!
paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja na ten temat mam bardzo tradycyjne podejście. Oczywiscie to sporo zalezy od firmy do jakiej sie starasz, ale z mojego punktu widzenia zaden z tych strojów sie nie nadaje.
Strój powinien być zarówno skromny jak i elegancki. Niezaleznie od pogody, pory dnia, pory roku powinien być to kostium - koniecznie bluzka z kołnierzykiem, zakiet najlepiej w klasycznym kroju, spodnie lub spódnica. Jezeli spodnie to o klasycznym kroju, jezeli spódnica to najlepiej o długości do kolan - na pewno nie może być za krótka. Rajstopy niezależnie od tego czy jest upał. Buty pełne, ew. odsłonięta może być pięta. Kolory stonowane - najbezpieczniejszy jest szary, zgaszona zieleń, granat, spokojny niebieski, brąz, beż. Raczej należy unikać białego i czarnego - gdyż te kolory są zarezerwowane na wieczór lub specjalne okazje. Właściwie to wszystkie spokojne i niekrzykliwe kolory mogą być. Fryzura bardzo starannie ułożona, jezeli masz długie włosy to spięte, jeżeli krótkie to wymodelowane. Jakakolwiek estrawagancje zostaw na weekend. Makijaz delikatny w stonowanych kolorach - taki, ktory podkresla urode, ale go raczej nie widac. Paznokcie starannie wypielegnowane, jezeli pomalowane to na naturalny kolor, raczej niezbyt długie - dosc niezlym pomyslem jest tu french. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za rady! Wiedziałam, że zawsze mogę na Wizażanki liczyć
![]() Paulo, dlaczego masz zastrzeżenia do słowa bluzka ?
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Powodzonka Jadja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Nie dziękuję, bo podobno się nie dziękuje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Szczęściara
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Na pewno Cię zaproszą !! Zobaczysz. Trzeba tylko mocno wierzyć, że ta praca idelana, gdzieś tam na nas czeka. I nie poddawać się! Dwa lata jestem bezrobotna, bez prawa do zaisłku (już) i róznie bywało. Ale wierzyc trzeba, że będzie lepiej. Powodzenia!!
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Na pewno Cię zaproszą !! Zobaczysz. Trzeba tylko mocno wierzyć, że ta praca idelana, gdzieś tam na nas czeka. I nie poddawać się! Dwa lata jestem bezrobotna, bez prawa do zaisłku (już) i róznie bywało. Ale wierzyc trzeba, że będzie lepiej. Powodzenia!!
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ajj no bardzo wierze
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jadja napisał(a):
> Dziękuję za rady! Wiedziałam, że zawsze mogę na Wizażanki liczyć ![]() W takim razie trzymam za Ciebie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Jak było na rozmowie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Na tej wczorajszej, no cóz.. trening przed dzisiejszą
![]() ![]() Ta ważniejsza rozmowa jeszcze przede mną. Wszystko przygotowane, a ja się relaksuję ![]() Dziękuję Wam pięknie za ciepłe słowa!! ![]() ![]() ![]() Jutro napiszę jak mi poszło ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Rozmowa o pracę, jak się ubrać ...
stary wątek ale odświeżam
![]() w moim przypadku w grę na dół wchodzą jedynie moje białe w kant spodnie, problemem pozostaje góra, kompletnie nie wiem co założyć, biała koszula odpada na pewno, bo nie będę przecież ubrana cała na biało ![]() poradźcie coś drogi Wizażanki co można założyć do białych spodni.... pozdrawiam acha zapomniałam mam też różowy żakiet ale w takim zestawie będę wyglądać pewnie "za słodko" jak na rozmowę o pracę, chociaż może.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
up up up
nikt nie pomoże...??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie białe spodnie zupełnie odpadają. Chyba że starałabyś się o pracę w dyskotece
![]() Naprawdę nie masz czegoś elegantszego, bardziej klasycznego? Jeśli nie masz, a nie chcesz kupować, może mogłabyś coś lepszego np. pożyczyć od jakiejś koleżanki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem pewnie mnie zabijecie jak to powiem ale mysle ze jeansy (byle proste)+eleganckie buty + biala bluzka+ żakiet czarny + jakis elegancki dodatrek typu korale , bransoletka i jakas piekna apaszka, szal to bardzo elegancki zestaw i mysle ze nadaje sie na rozmowe o prace ...
tylko mnie nie zabijcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() a nad dzinsami moze powinnam sie zastanowic...tylko jakoś mi sie nie widzi dół dzins a góra czarno biała... ![]() ale dzieki za odpowiedzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.