|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
angielski dla kelnerki
z mojego stażu nic nie wyszło więc rozważam inną propozycje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: angielski dla kelnerki
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dzięki, to może podacie dziewczyny jakieś przydatne zwroty, bo zabardzo nic niemoge znaleść,zresztą niechodzi mi tu o książkowe tylko takie praktyczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
hihi obowiązkowo trzeba znac wszystkie tłumaczenia dań i prawidlowo je wymawiac a tego dość dużo jest.Chyba że chodzi o prace w barze to bedzie łatwiej.Albo kup sobie ksiązeczke ze słownikiem polsko-ang.Sa bardzo różne poukładane tematycznie, napewno znajdziesz taką w wiekszym markecie.Napisze ci pare zwrotów czesto używanych przez kelnerów:
1.Good morning miss.Can I help you??Did you have a reservation?? (dzień dobry pani.W czym mogę służyć?Czy ma pani rezerwację??) 2.This is the menu..when you decide what do you choose,please call me (Oto karta dań.Kiedy pani coś wybierze,prosze mnie wezwać.) 3.Would you like to look at the menu?(Czy chciałby Pan spojrzec na menu?) 4.May I take your order,please?(Czy moge przyjąc już Pana zamówienie?chodzi o to czy pan juz sie zdecydował ![]() 5.Would you like something to drink?(Czy zechciałby Pan cos do picia?) 6.What kind of beer would you like? (Jakie piwo Pan sobie życzy?) Takie przykładowe mam nadzieje ze cos ci sie przyda z tego.. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:40.