Jaki kolor kredki do oczu? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Makijaż - pytania do wizażystki

Notka

Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-08-06, 19:35   #1
Kinia Kim
Raczkowanie

GG do Kinia Kim Wyślij wiadomość przez MSN do Kinia Kim
Exclamation

Jaki kolor kredki do oczu?

zamierzam sobie kupić kredkę do oczu ale nie mogę zdecydowac sie co do kolorów ;/ jestem brunetką o brazowych oczach,zazwyczaj bralam podstawowa czarna i robilam dosc mocne kreski pod oczami (wdg.mamy wygladalo to jak wamp i za mocno momentami).Chcialabym sie dowiedziec jakie pasowalyby do mojego koloru oczu.

a to moje propozycje:
1. Czarne
2. Jasny róż
3. Zielone
4. Jasny złoty
5. Jasny czerwony
6. Białe
7. Jasne fioletowe
8. Brązowe firmy Ados
9. Fioletowe ciemne
10. Czerwone ciemne
11. Niebieskie jasne
12. Niebieskie ciemne
13. Różowe ciemne
14. Złote ciemne
15. Brązowe firmy Etual

z góry bardzo serdecznie dziękuję za poradę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kredki.jpg (57,2 KB, 49 załadowań)

I luv u 4 ever.....and always 2 the end....i cant live with out ya.....
Kinia Kim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-06, 19:42   #2
Sweet Babe
Raczkowanie

Dot.: jaki kolor kredki do oczu?

jak dla mnie do brązowych oczek pasuja takie kolory jak róż fiolet zielen oraz odcienie złota i brązu jezeli lubisz mocniejszy makijaz polecam najbardziej brązy rozcierane cieniem ala przydymiony makijaz podkreslaja oczy ale w subtelniejszy sposob niz "wamp" pozdrawiam
I am sure of
See I
I'm your lady
Always baby
And I love you now and ever

Sweet Babe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-06, 20:56   #3
Kinia Kim
Raczkowanie

GG do Kinia Kim Wyślij wiadomość przez MSN do Kinia Kim
Dot.: jaki kolor kredki do oczu?

Cytat:
Napisane przez Sweet Babe
jak dla mnie do brązowych oczek pasuja takie kolory jak róż fiolet zielen oraz odcienie złota i brązu jezeli lubisz mocniejszy makijaz polecam najbardziej brązy rozcierane cieniem ala przydymiony makijaz podkreslaja oczy ale w subtelniejszy sposob niz "wamp" pozdrawiam
myślałam o numerze 13,15 i 1 ,nie brałam pod uwagę złotego bo osobiście nie lubię tego koloru.Szczerze Ci powiem iż nigdy nie malowałam się na inny niż czarny dlatego różowy byłby dla mnie nowością,takie kolory wogóle się nosi? Oo
dziekuje Ci bardzo serdecznie za odpowiedz.Zaintrygowało mnie to rozcieranie cieniem,musi to być jakiś specjalny?jak to się robi ? ^^"
wiem,wiem jestem ciemna ^^" ale rzadko sie maluję.

I luv u 4 ever.....and always 2 the end....i cant live with out ya.....
Kinia Kim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-07, 11:21   #4
Emilia1
Zakorzenienie

Dot.: Jaki kolor kredki do oczu?

na pewno czarny , brąż, złoto też ładnie będzie Ci pewnie wyglądać, no i musisz popróbować jak inne kolory Ci pasują bo nie jest wcale powiedzial\ne ze różowy niebyłby dla Ciebie. ja jestem maniaczką różowego i mam więksoz\ść ciuchów w tym kolorze, noo i w kakijażu kocham róż. a z rozcieraniem kreski jest tak, ze rysujesz kreskę i albo podobnym kolorystycznie cieniem malujesz na niej i powiekę lub innym kolorem i jak dobrze rozetrzesz kolory będą się przenikać płynnie. mozesz pomalować najpierw cieniami potem kredka i będzie ona badziej widoczna
Emilia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-07, 11:46   #5
Sweet Babe
Raczkowanie

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=86321 podaje wątek o przydymionych makijazach tam powinnas znalezc odpowiedz na wszystko zreszta aniolek chyba dobrze napisala o co chodzi tez byl jeden wątek o makijazu ktory podnosi kąciki oczu tam jedna z dziewczyn super pokazala jak krok po kroku rozmazywac cien tez tak teraz mysle ze mozesz nawet stosowac czarna kredke i rozcierac wlasnie grafitowym cieniem napewno delikatniej wyglada a wyrazisty makijaz zachowany i racja musisz poprobowac z kolorami ja np tez mam ciemne oczy i teoretycznie zielen i fiolet mi pasuje ale okropnie sie czuje w tych kolorach wiec glownie chodzi o to zebys dobrze sie czula pozdrawiam;*
I am sure of
See I
I'm your lady
Always baby
And I love you now and ever

Sweet Babe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-07, 21:34   #6
anew
Raczkowanie

Do ciemnych oczu pasuje niemal każdy kolor. Ślicznie wyglądają szczególnie te mocno nasycone. Ale te delikatne również będą przepiaknie wyglądać.
Poniżej zamieściłam kilka fotek z makijażem dla oczu brąz.
Nie moge teraz znaleźć, ale wiem, że jest gdzieś wątek o mailjażu do oczu brąz. Jak dobrze poszukasz, to z pewnością go znajdziesz
Powodzenia
anew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości