|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
wierzycie w ...takie rzeczy?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wierzycie w ...takie rzeczy??
Ja się boję takich niepokojących zjawisk. Nie wierzę co prawda, żeby obraz powodował czyjąś śmierc itd. Ale może namieszać nam w psychice jeśli będziemy się nad tym zbyt mocno zastanawiać.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
smiechu warte
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Hmm coś w tym może być to tak jak z tymi zdjęciami, na których widać duchy ...
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
az mi sie smutno zrobiło jak zobaczyłam tego chłopczyka na drugim zdjeciu
![]()
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Sama nie wiem, mam nadzieje, że jutro jeszcze wróce na wizaż
![]() Ale tak na serio to może coś w tym jest?? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
nie wierzę i nigdy nie wierzyłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ten pierwszy obraz"Hands Resist Him" jest dla mnie troche przerazający nie lubie takich
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Lubię takie historie czytać ale nie neguję ich autentyczności jak również nie potwierdzam.
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Czy ja w to wierzę?... Hm, nie wierzę, że obraz może powodować koszmary, bo ma jakąś magiczną moc, ale można to całkiem łatwo wyjaśnić z punktu widzenia psychologicznego
![]() Obraz pierwszy faktycznie jest przerażający, niepokojący, więc jak takie coś można trzymać w pokoju? Długo wpatrując się w obraz powodujemy zapisanie go w pamięci i przez to śni nam się w nocy. Jak można np. narażać 4,5 letnie dziecko na patrzenie na coś takiego? Przecież psychika dziecka jest delikatna, ja kiedy byłam mała bałam się niektórych odcinków scooby doo, a co dopiero ten obraz. Nie widzę w tym nic dziwnego, że potem dziecku się śniło, że chłopiec wychodzi z obrazu. Po prostu oddziaływuje to na naszą psychikę... jeśli jesteśmy na to podatni. A ja na przykład jestem i bałabym się tego obrazu idąc spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
zeczywiście ten pierwszy obraz może przerażać, naprawdę bałabym się go trzymać w domu, tak jak niektóre dzieła Boznańskiej...
Za to ten drugi jest piękny, te wlosy są tak realne, ile jeszcze lat będe musiała ćwiczyć, żeby tak potrafić? O ile wogole kiedykolwiek dojdę do takiego poziomu (włosy to dla mnie masakra). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Hmm no cóż ja Egorcystę widziałam mając 9 lat i jakoś nadal jestem normalna
![]() nadal podtrzymuję, że coś w tym może być ... nie neguję na pewno.
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
sama nie wiem co tym myśleć... ale wydaje mi sie jak stwierdzono już wczesniej że w takich rzeczach może coś byc
![]()
Gdyby została Ci tylko jedna godzina życia, i mógłbyś zadzwonić tylko do jednej osoby, lub tylko z jedna osoba mógłbyś spędzić tą godzinę, do kogo byś zadzwonił? z kim byś spędził ten czas? I dlaczego jeszcze zwlekasz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
eh sama już nie wiem. W sumie nie da się wszystkiego wytłumaczyć logicznie, ale czasem trzeba się o to postarać.... sama kiedyś miałam pewną sytuację, której wyjaśnienie nie jest możliwe..
W każdym razie wolę w to nie wierzyć ![]() malijka - różnica między 4,5 a 9 letnim dzieckiem jest jednak spora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe co z Ivellios.
![]() To co nam nieznane, wcale jeszcze nie musi być nadprzyrodzone. Też zdarza mi się mieć dziwne "stany ducha" po zetknięciu się z czymś... Nie uważam tego jednak za paranormalne (co nie znaczy, że nie dopuszczam możliwości istnienia takich zjawisk). Nasza psychika to bardo głęboka dziura, na szczęście dla nas - nie dano nam do niej pełnego dostępu ![]() ed: Co do prawdziwości zdarzeń wokół tych obrazów...za mało wiem, by coś powiedzieć. Teoria krążącej (wokół przedmiotu) energii...z tym mi się to kojarzy.
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2006-11-20 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.