|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 | |
Zakorzenienie
|
Piłeś-nie jedź,bo możesz stracić samochód...
Czy wiecie,że od niedawna jest w Polsce stosowana praktyka-zabieranie auta pijanym kierowcom?
http://media.wp.pl/kat,14591,wid,8459186,wiadomosc.html Cytat:
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piłeś-nie jedź,bo możesz stracić samochód...
Nie wiem, czy na takich cokolwiek zadziała, ale przynajmniej przez jakiś czas będzie odrobinkę bezpieczniej (dopóki takiemu nie oddadzą samochodu, albo nie zorganizuje innego). Ogólnie dobra praktyka, chciałabym, żeby okazała się skuteczna...
Godzinę temu w radiu słyszałam, że w Zabrzu pijany kierowca wjechał w załogę karetki, która udzielała pomocy komuś leżącemu na chodniku. Lekarz i reszta załogi są w bardzo ciężkim stanie, urazy głowy i kręgosłupa. Oczywiście kierowcy nic się nie stało... Swoją drogą dlaczego zwykle winny wychodzi z takich sytuacji bez szwanku, a wszyscy inni są poszkodowani? :| |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
ehh wg mnie to nie jest zly pomysl. moze chociaz straty materialne ocuca niemadrych kierowcow.
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja bym powiedziala tak -piles nie jedz-bo kogos zabijesz.A osobiscie zabieralabym i samochod i prawko i wsadzila do wiezienia.Jezdzenie w takim stanie to dla mnie skrajny debilizm!!!!!
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
W sumie gdyby rzeczywiście było tak,jak pisze w tym artykule,że grzywna mogłaby być zbliżona do wartości samochodu(w przypadku tych droższych) to może niejednego by to otrzeźwiło.W końcu wydatek niebagatelny.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Jestem ZA i popieram, ale uważam, że to nie wystarczy. Recydywistom kara więzienia, bez cackania się.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak to sie dzieje ale co tyfdzien coraz wieksz eliczby pijanych kierowców podaja w mediach ,mam wrazenie ze im wiecej sie o tym trabi tym wiecej pijaków jezdzi.
moim zdaniem powinny odbierac auto i prawo jazdy na conajmniej 5 lat ,moze to otrzezwiloby niektorych ,trudno. od razu ulice bylyby luzniejsze ,parkingi puste i brak wypadków. nie mam litosci dla pijanych siadajacych za kólko,nawet jesli wypil jedno piwo. taki czlowiek to dla mnie podczlowiek i nie zasluguje na zadne prawa czlowieka. wszysyc ktorzy wsiedli z akólko powinni zostac leczeni na wlasny osobisty koszt ,plus pokrycie kosztów wyjazdu policji ,leczenei ofiar,itd. plus odpracowanie winy w szpitalu ,hospicjum, podawanie kaczek i sprzatanie. nie ma litosci i nie ma usprawiedliwienia dla nich. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Mądry pomysł
![]()
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Popieram
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Wg mnie grzywna czy zabranie samochodu niewiele pomogą - jak kogoś stać na drogi samochód to stać go na zapłacenie kaucji czy kupienie drugiego auta.
Moim zdaniem dotkliwszą karą byłoby dożywotnie zabranie prawa jazdy, przynajmniej byłaby gwarancja, że taki bezmózgowiec nie spowoduje nigdy więcej żadnego wypadku.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Zawsze jakaś metoda, ja uwarzam że jest dobra. Ojciec mojego kolegi nieraz jeździł po pijanemu i jak by mu tak zabrali autko to może by jakieś rezultaty przyniosło tym bardziej, że piszą iż wykupienie auta z policyjnego parkingu może się równać nawet z wartością samochodu, więc jesli by zapłacił za swój samochód parenaście tysięcy złotych to następnym razem może by pomyślał.
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast jeśli chodzi o dożywotnie nawet zabranie prawa jazdy -to nie wiem,czy by to zdało egzamin.W końcu jest tylu kierowców,którzy siadają za kółko pomimo,że prawa jazdy nie mają-albo jeszcze nie zrobili,albo zostało im zabrane przez policję.Więkkszą przeszkodą byłby brak samochodu niż prawka ,bo bez auta daleko się nie zajedzie ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Jestem ZA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Na TVN24 podali dzisiaj, że od początku weekendu policja zatrzymała 2862 pijanych kierowców
![]() ![]() Ludzka głupota nie ma granic ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.