|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() MAkijaż na ślub-nie mój ;)
Witam
![]() 26 sierpnia idę na ślub kolegi. Kupiłam sobie czarną sukienkę, srebrna biżuterię ,srebre buciki. Mam jedynie problem z makijażem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: MAkijaż na ślub-nie mój ;)
buuuu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
możesz pokusić się o makijaż przydymiony ( w czerni, szarościach lub z dodatkiem fioletu) albo klasyczny czyli czarna kreska i czerwone usta (w tym wypadku raczej chłodna czerwień). O modelowaniu oczu i twarzy napiszę później, nie mam w pracy zdjęć i rysunków. Masz może większe zbliżenie oka i ujęcie twarzy na wprost?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Przydymiony - jak najbardziej. Ale pokusiłabym się o jakieś naturalne beże i brązy.
![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
zrobilam zdjecie buśki i oczka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Tak, tak... przydymiony byłby najlepszym rozwiazaniem. Nie bawiłabym się nawet w żadne fiolety. Prędzej użyłabym ntyranych kolorków(czyt. brązy, beże..)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
okrutnica jakaś... |
przydymiony wykonany z czerni i chłodnego ciemnego brązu-raczej matowy lub satynowy (ewentualnie ciemny kolor lekko połyskujący, jasny cień pod brwiami matowy). Ciemny kolor nałóż na ruchomą powiekę aż do załamania powieki i rozetrzyj do góry by zniwelować opadającą powiekę, zaakcentuj tez nim dół.
Na wewn. stronie dolnej powieki widziałabym białą kredką by powiększyć dość małe oczy. Pod brwaimi unikaj jasnych i błyszczących kolorów (zwłaszcza kładzionych większą powierzchnią). Twarz wymodeluj bronzerem-boki czoła i miejsce u nasady włosów by je optycznie zmniezyć i skrócić, boki twary i czubek brody. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z Agabil-dobry ma pomysł i bardzo ładne zdjątko "po".
![]() Sama pozazdrościlam zdolności i ja też mam dwie propozycje. Myslalaś o fiolecie: oto proszę. (nie jestem za bardzo za) Ja zdecydowałabym się na niebiesko-turkusowy: podbije kolor oczu i ładnie niebieski wygląda w połączeniu ze srebrem(srebrne dodatki w ubiorze) Usta maznęłabym błyszczykiem-doda to lekkości twarzy: do fioletu:blyszczyk w odcieniu chłodnym:beż (bez drobinek)Do turkusu:błyszczyk bezbarwny lekko różowy- pomarancz-tylko żeby zabarwić usta. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
wwooooooooooooooooooooooo oooooooooooooww
![]() dziękuję za te fotki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
tak , ten przydymiony Agi najlepszy ale anew też fajnie połączyła kolorki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.