|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
witam:) dietka
Witam wszystkich, jestem pierwszy raz na forum
![]() ![]() ![]() Może macie jakieś rady, co jeść, co nie, które produkty z czym łączyć? ![]() Wiem, że takie tematy już są, ale nie opisywałam w nich przecież mojego własnego problemu ![]() Otóż, mam 158 cm wzrostu, ważę 56/57 kg. Mam spore boczki, wiszący brzuch i obwisłe uda. Nie mam genetycznych skłonności do tycia, jestem zdrowa. Wiem, że błąd leży w tym jak się odżywiam. Jem dużo chipsów, smażonych ziemniaków a przede wszystkim ogromną kolację. Tak wiem że to największy grzech. Jestem praktycznie nieaktywna fizycznie. Bardzo bym chciała zmienić swoje życie, pomóżcie kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: witam:) dietka
witaj
![]() Co mogę poradzić: pij dużo wody, jedz wiecej owocow i warzyw, nie jedz słodyczy - zamiast nich możesz jeść słodkie owoce, mnie to wystarcza, od paru miesięcy nie jem słodyczy, zapycham się owockami ![]() Polecam Ci również rano po wstaniu poćwiczyć. Ja tak robię i mi pomaga, przyspiesza przemianę materii. Ja się rozciagam (do szpagatu) no i ogolnie taka jakby rozgrzewka. Życzę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Złe te Twoje rady.
Właśnie powinno się łączyć białko z węglami ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
myślę,że najlepsza radą było by skorzystać z wyszukiwarki, było kilka podobnych tematów , poza tym zasda nr 1 ŻP i WR i efekt murowany
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
posilki co 2-3 godziny
nie laczyc wegli z tluszczami wykluczyc biale pieczywo a zastapic razowym, orkiszowym, etc. wykluczyc napoje kolorowe, soki owocowe, napoje gazowane-zastapic je herbata zieona ewentualnie czerwona lub woda mineralna niegazowana dostarczac NNKT w postaci np. orzechow i najwazniejsze nie jedzenie po 18 to mit! kolacja powinna byc bialkowa(serek wiejski, jajko w roznej postaci), 2 godziny przed snem. owoce jemy do godziny 16 z racji tego ze zawieraja troche wegli to by bylo na tyle z mojej strony, mam nadzieje ze troszke pomoglam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
♥
|
poczytaj wątki podwieszone https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694 i https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668
malgo dlaczego nie łączyc ![]()
Edytowane przez anniaa Czas edycji: 2010-09-15 o 07:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.