ciasto bez pieczenia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-30, 12:16   #1
gonia834
Przyczajenie

ciasto bez pieczenia

czy ma ktos jakies proste i fajne przepisy na ciasta bez pieczenia? szukam czegos do robienia na szybko i bez piekarnika
gonia834 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 13:18   #2
gragub
Wtajemniczenie

GG do gragub
Dot.: ciasto bez pieczenia

Znalazłam

Rafaello - pyszne ciasto bez pieczenia

Składniki
2 duże paczki (koniecznie!!!!!)Super Krakersów LAJKONIK
200 g wiórek kokosowych
1 opakowanie cukru waniliowego
1/2 l mleka
250 g masła roślinnego
3/4 szklanki cukru
2 żółtka
2 płaskie łyżki mąki pszennej
2 czubate łyżki budyniu kokosowego lub waniliowego

1. Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym i 1/2 szklanki cukru. Dodać mąkę, budyń i 1/2 szklanki mleka. Wszystko razem zmiksować.
2. Pozostałe mleko zagotować z resztą cukru, dodać przygotowaną masę. Gotować do konsystencji budyniu. Wystudzić.
3. Zmiksować masło, stopniowo dodawać wystudzony budyń. Dodać 3/4 porcji wiórek kokosowych i wymieszać.
4. Następnie na dnie formy ułożyć krakersy, na nie wyłożyć 1/3 porcji masy, na to znów krakersy, następną porcję masy, znów krakersy i ostatnią warstwę tworzy masa. Wierch posypać resztą wiórek kokosowych i wstawić do lodówki na 3 godziny.
5. NIE MA PRAWA SIĘ NIE UDAĆ Trzeba tylko pamiętać, aby były to Super Krakersy LAJKONIK, bo inne za bardzo wchłaniają wilgoć i placek robi sie "papkowaty".
gragub jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 13:46   #3
Krotochwila
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

na szybko i bez pieczenia to ja robię sernik na zimno
jest bardzo prosty w przygotowaniu, potrzeba paczkę sernika na zimno dr oetkera, paczkę biszkopcików na spód, jakieś owoce w puszce ja preferuję brzoskwinie i galaretkę, do przygotowanej masy w/g przepisu na opakowaniu dodaję pokrojone w kostkę brzoskwinki, przekładam masę do tortownicy i wkładam do lodówy, jak galaretka zacznie tężeć układam pokrojone w łódeczki brzoskwinki na wierzchu i zalewam galaretką i z powrotem do lodówki za godzinę, dwie mamy gotowy pyszny deser
Krotochwila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 14:15   #4
gonia834
Przyczajenie

dzięki dziewczyny dziś będę próbowała
gonia834 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 17:51   #5
ona2008
Rozeznanie

Ambasador
musialabym szukac przepisu w kuchni ale jest go duzo na necie np tu http://gotowanie.onet.pl/14485,ksiazka_przepis.html , z tym ze ja nie robie spodu(mozna kupic) bo i bez niego jest ok jak jest w lodowce i na kupnych biszkoptacha co do bakali to daje to co mam i malo rzeczy dokupuje^^ taki oszukany ambasador robie z tym ze jest to raczej drogie ciasto(ja robilam na urodziny)

podczytuje: http://slawek34.blog.onet.pl/ i http://dwojako.blog.onet.pl/
od 15.02.09:bez chipsow,alkoholu(poza piwem),cwicze na stepie,dbam o cere, //bez kawy od 12.03.09
ona2008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-02, 19:15   #6
gaga87
Zakorzenienie

wyszukiwarka swietnie smakuje :P

Sa watki z takimi przepisami, np. na Rafaello na krakersach, 3-Bita, Snickersa, kaprys studencki, sernik na zimno.
Poszukaj.
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 21:45   #7
Snaefridur
Raczkowanie

Na zimno robię 'ptasie mleczko'.Ubija się śnieżkę z mlekiem,robi galaretkę owocową i gdy ta zacznie już gęstnieć miesza się ją ze śnieżką i wlewa do formy.Można zrobić kilka warstw,wymieszać z owocami,zrobić spod z biszkoptow(choć ja osobiście nie robię).
Stary 2009-03-25, 23:47   #8
joaa12
Rozeznanie

Ja dzisiaj zrobiłam ciasto bez pieczenie i narazie stoi sobie w lodówce. Zobaczę jutro jaki będzie efekt i wrzucę przepisik i zdjęcia jak się uda

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Ja dzisiaj zrobiłam ciasto bez pieczenia i narazie stoi sobie w lodówce. Zobaczę jutro jaki będzie efekt i wrzucę przepisik i zdjęcia jak się uda
joaa12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-26, 11:12   #9
ZuziaFruzia
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

A ja wczoraj zrobiłam serniczek na zimno ten oetkera. Biszkopty nasączyłam syropem od mandarynek z puszki, poukładałam na tortownicy, na to masa sernikowa z rodzynkami, mandarynki i 2 smaki galaretki agrestowy i poziomkowy. Pyszny wyszedł, taki delikatny w smaku. Szybko się go robi a efekt zaskakujący Jak już będą świeże owoce latem to będę go robić często z różnymi owocami i galaretkami.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Sernik_na_zimno.jpg (12,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg foto 035.jpg (18,4 KB, 61 załadowań)
ZuziaFruzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-03, 19:46   #10
aaniolekk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Snaefridur Pokaż wiadomość
Na zimno robię 'ptasie mleczko'.Ubija się śnieżkę z mlekiem,robi galaretkę owocową i gdy ta zacznie już gęstnieć miesza się ją ze śnieżką i wlewa do formy.Można zrobić kilka warstw,wymieszać z owocami,zrobić spod z biszkoptow(choć ja osobiście nie robię).

moja mama zawsze robiła z mleczkiem skondensowanym. nie miałam pojecia, że to może być też z bita śmietaną musze spróbować.
a mam pytanie...co jeśli galaretkę zmiksuje z mlekiem? zwykłym 2%.
bedzie to zjadliwe? i czy w ogóle zatęgnie taka mieszanka ;p

'Ironia kiedy płacząc przez niego,
tylko do Niego chciałabym się przytulić...'

`Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu.
Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?`
27.12.10 <3
aaniolekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości