![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Rozdawanie ulotek!
Hej.
Czy któraś z Wizażanek wie, ile ulotek można rozdać w godzinę stojąc gdzieś na ulicy i rozdając je ludziom? Czy da rade, rozdać 250 w godzinkę?? Czy ludzie chętnie biora ulotki czy raczej omijają Cię szerkim łukiem?? Chciałabym się podjąc tej pracy i zarobic troszke pieniązków, ale nie wiem, czy to sie opłaca. Pozdrawiam wszystkich rozdawaczy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozdawanie ulotek!
Myślę że przede wszystkim zalezy to od miasta i miejsca w ktorym stoisz. Ja chętnie biore ulotki odkąd wiem że moje koleżanki w ten sposób dorabiały - i wiem że Ci ludzie chcą zarobić..
Poza tym zalezy od twojego uroku osobistego ![]() Ale myślę że w godzię dałoby rozdać... maksymalnie gdzieś 1 ulotka na 30 sekund..czyli jakieś 120 ulotek na godzinę w szczycie. No chyba że mieszkasz w takim mieście, że tłumy się pchają do rozdawaczy ulotek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
nioop ulotki zabardzo sie nie opłacaja
hehehe wyrzuc z 100 ulotek do kosza i juz bedziesz miala 4 grosze razy 100 ![]() ![]() hihih niooo wiesz przewaznie płaca za godzine...he hehe dawaj ludzia po dwie ulotki takie same....bedziesz miala ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
--> isiaczek
Do kosza wyrzucic nie moge, bo pilnuja. Ale o rozdawaniu po dwie naraz juz myslałam. W kazdym razie , najwazniejsze dla mnie jest to, ile dam rade rozdac na godzine (tak pojedynczo) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja sie wypowiem jako osoba, ktorej daja ulotki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja też za bardzo nie lubię takich natrętnych rozdawaczy ,zwykle nie biorę ulotek ,ale czasem jak jest mi żal tej biednej osóbki ,to wezmę ..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
mnie też tacy natrętni wkurzają
![]() ale jak ktoś stoi i normalnie rozdaje to chętnie biorę (zawsze to dla tej osoby jedna ulotka mniej) a za chwilkę i tak wyrzucam ją do kosza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Nie lubię wpychaczy ulotek, omijam ich albo móiwę: nie, dziękuję i nie biorę. Nie lubię szukać koszy - a ulotki mi niepotrzebne - z zasady nie interesuje mnie, kto i co chce mi sprzedać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
zazwyczaj biore ulotki a jak ide ulica to na każdej innej zawsze ktoś stoi z tymi samymi co inni ale tez biore wiem że chcą troszke zarobić a to miłe jak się zarobi swoje własne pieniążki...ale również nie lubie jak ktoś chce dac mi ulotke a widzi że mam zajęte ręce...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ja biorę ulotki, a nóż widelec może coś ciekawego dają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
To bardzo miło, że bierzecie te ulotki. Przeciez mozna wziac i wyrzucic w najblizszym koszu, a osoba rozdająca zarobi. Tylko że to jets bardzo nieekologiczne - tyle papieru sie marnuje. No ale to juz inna sprawa.
Czy jest może jakas Wizażanka, która rozdawała w ten sposób ulotki i mogłaby powiedzieć, ile da rade rozdac w godzinke?? Bardzo prosze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
U mnie pod uczelnią zawsze są całe tabuny rozdawaczy ulotek.Zazwyczaj biorę, bo współczuje tym, którzy je rozdają.Jak ja bym kiedyś zaczęła w ten sposób pracować to też bym chciała żeby ludzie brali
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to jedna z najgorszych prac jakie można wykonywać.
Niecierpię ulotek i ludzi którzy je rozdają omijam, a jeśli się nie da ominąc to i tak nie biorę ulotki.
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
nioo ja jak ide w centrum katowic to dostaje szalu kiedz przechodze 1 ulica naliczylam 35 ulotek!!
koszmar nie biore od ludzi zadnych ulotek chzba ze karneciki z mcdonalda |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja biorę czasem ulotki, ale najbardziej wkurzają mnie ci, którzy wpychają ulotki za wycieraczkę w samochodzie
![]() Raz byłam z TŻ w centrum handlowym, wsiadamy do auta a tu gościu podchodzi i wpycha nam ulotkę za wycieraczkę, patrzymy a tam co? ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
a ja zawsze biore ulotki. korona mi z glowy nie spadnie, a przynajmniej skroce komus czas pracy. z reszta wczuwam sie w polozenie takiej osoby
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Ja biorę ulotki z czystej "przyzwoitości", mimo że nie interesuje mnie ich treść. Dla mnie to żaden wysiłek, a przynajmniej pomogę w jakiś sposób pozbyć się tego rozdawaczom. Wiadomo przecież, że nie stoją na ulicy z ulotkami dla przyjemności.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze biore ulotki, bo wiem co to znaczy je rozdawac. Na dodatek kiedys muaialm nie tylko rozdawac ale informowac ludzi o otwarciu nowej biedronki
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
ja zawsze biorę ulotki, bo nic mi się nie stanie od tego, a wiem że komuś pomogę. a i lepiej nie wyrzucac w pierwszym lepszym koszu, bo bardzo często sprawdzają i potem ktoś może mieć przez to problemy. 4 gr za ulotkę to mało, jak ja nosiłam (tyle ze po klatkach schodowych) to dostawałam 10 gr od sztuki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Hmm z tego co ja wiem to dostaje się 4 zł za godzine stania
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
kaska5 może poszukaj korzystniejszej oferty dla Ciebie, bo w ten sposób na pewno sie nie opłaca. Wiem, że moja koleżanka rozdaje ulotki pewnego banku (bez reklamy) i dostaje 4,20/h, ale musisz przepracować 40h w tygodniu (rozkłada sobie godziny dowolnie).
![]() Ja ulotki...czasem biorę, czasem nie. Zależy od mojego humoru. Jak idę zła przez miasto, a tu mi jakiś z ulotką podchodzi, to bym najlepiej jeszcze strzeliła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
nigdy nie lubiłam brać ulotek do takiego zdarzenia sprzed roku...centrum warszawy było - niemiłosiernie gorąco, i szły dwie dziewczyny z ulotkami ubrane w taki amerykański mundurek(nie wiem czy dobrze tłumacze, ale długie, grube i czarne) i jak szłam z koleżanką chciały dać nam ulotki, olałyśmy je, a jak przeszłam usłyszałam taki podłamany głosik "prszę, my już padamy" i aż się wróciłam po te ulotki
![]() ![]()
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Ja zawsze biorę ulotki czasem pare na raz korona z głowy nie spadnie
![]() ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
U mnie raczej nie rozdają
![]()
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
zawsze biorę- sama o mały włos nie rozdawałam. 10 zł za godzinę to chyba jakiś żart, mój kolega dostaje 4zl, inny dostawał za ilość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no raczej nie żart ![]() Sama się zdziwiłam jak mi to koleżanka zaporoponowała (jej kuzynka wyjechała i nie miała z kim rozdawać ...roznosi się we 2-ie), onba roznosi ulotki tej myjni od ponad 3 lat ja od paru miesięcy. Miałysmy szczeście trafić na taka dobra fuchę, szef jest niesawmowicie w porządku, jedyny mankament to że trzeba chodzić w długich spodniach w lato ![]() ![]() aaa jakiś czas temu widziałam tez oferte w takim lumpeksie ( dochód przeznaczony jest dla Afryki)- roznosi sie ich ulotki 2,500 sztuk za 150 zł
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio stalam na promoci i rozdawalam ulotki, ale to bylo w budynku a nie na ulicy, poza tym te ulotki byly skierowne do konkretnej grupyu ludzi a ci akurat chetnie brali. Bylo nawet tak, ze muusialam podebrac pare razy od kolezanki, bo mi zabraklo. Stalam dwa dni i nie dosc, ze stalam w sumie 7 h, to jeszcze dostalam firmowa koszulke, lizaki, to jeszcze zarobilam 70 zl, bylam w szoku, bo liczylismy z dziewczyna na 42 gora. A szefostwo tez bylo super, bo czesto pozwalalo nam usiasc i odpoczac
![]() ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja rozdaję ulotki w Katowicach. Trafiłam niestety na bardzo zlą firmę. płacą 4zł/h ale wymagania mają niesamowite
![]() ![]() ![]() A ludzie naprawdę potrafią być okropni, zwłaszcza Ci starsi... Teksty typu: "lepiej żebyście nic nie robili niż śmiecili", "p*** wasze wakacje" - (to po tym jak powiedzieliśmy pewnemu starszemu Panu że zbieramy na wakacje) często się zdarzają. Niektórzy to nawet "nie dziękuję" nie potrafią powiedzieć... Albo wyjeżdzają na nas że śmiecimy i na nas naskarżą... Po 5 godzinach nie mam nawet sił dojść do domu a kręgosłup to mi gardłem wychodzi no ale cóż, jeśli chcę zarobić to muszę pracować ![]()
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
nie rozdawałam nigdy ulotek,ale znam osoby które w ten sposób sobie dorabiały w wakacje i powiem tak, że jeśli masz możliwość znalezienia sobie innej pracy to nie podejmuj się tej. Nie opłaca się, stawki są generalnie niskie, nie każdy bierze taką ulotkę, a Ty musisz stać, niezależnie od tego czy ciepło czy zmino. Ludzie czasami są bardzo niesympatyczni, niekiedy opryskliwi musiałabyś być wytrzymała na takie coś
![]() ![]() Właściwie dużo też zależy od miejsca gdzie stoisz, jeżeli jest to miejsce gdzieś w centrum, gdzie przechodzi mnóstwo osób, to będziesz rozdawać mnóstwo ulotek, jeśli mniej uczęszczane to niestety będziesz tylko stała... Moi znajomi idąc do pracy wyrzucali ulotki do koszów na śmieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.