Zm±drza³am - moje refleksje. - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz siê biochemi± kosmetyczn±? Chcesz poznaæ dzia³anie poszczególnych sk³adników zawartych w kosmetykach oraz ich wp³yw na zdrowie. Do³±cz do nas.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2006-08-01, 18:21   #1
fuksjaa
U¿ytkownik ma klikn±æ w link aktywuj±cy (mail)

Wiadomo¶ci: 13 317
Thumbs up

Zm±drza³am - moje refleksje.

Wprawdzie nie udzielam siê czêsto na biochemii, ale czytam regularnie. Nigdzie nie dowiedzia³am siê tyle na temat swojej skóry co tutaj. Nawet u po¿al siê Bo¿e, dermatologów.

Moja skóra wreszcie zaczyna siê normalizowac, a by³a w takim stanie, ¿e teraz siê za g³owê ³apiê jak o tym wszystkim pomy¶lê

Dostrzeg³am te¿ zbawienne dzia³anie filtrów i przekona³am siê do nich w 100%. Przecie¿ opaleniznê mo¿na uzyskac dziêki u¿ywaniu samoopalaczy i balsamów br±zuj±cych, a zniszczonej i uszkodzonej skóry nikt mi nie zwróci Skoñczy³am pierwsze opakowanie Antka DP +50 i teraz kiedy szukam kolejnego godnego nastêpcy u¿ywam sprayu SunOzon 30spf.

Kolejnym etapem s± kwasy. Wprawdzie jestem dopiero na pocz±tku tej drogi, ale ju¿ widzê pozytywne zmiany. U¿ywam naprzemiennie Effaclaru K i Acne Dermu - drugi o niebo lepszy, ale oba dzia³aj± bardzo dobrze.

Pomimo tego, ¿e kosmetyki apteczne s± drogie, ale w gruncie rzeczy to ¶wietna inwestycja i paradoksalnie oszczêdnosc - przynajmniej dla mnie, tr±dzikowca

Po co zak³adam ten w±tek?
Po to, ¿eby podziêkowac tym, którzy dzielnie wpajaj± do g³owy takie m±dro¶ci zwyk³ym, szarym i przeciêtnym ludziom.

Dobrze, ¿e jeste¶cie
fuksjaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-01, 18:32   #2
Thalia2006
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 234
Dot.: Zm±drza³am - moje refleksje.

Ja kiedy¶ pamiêtam,¿e nie mog³am wyj¶æ bez podk³adu czy pudru na ulicê, i zamiast od¿ywiaæ regenerowaæ skórê nak³ada³am tylko na mordkê kolorowe kosmetyki ..a bez makija¿u skóra nieraz wygl±da³a na zmêczon±,mia³a niezdrowy koloryt.. A od jakiego¶ czasu zaczê³am kupowaæ ró¿ne maseczki, (¶wietna jest wyg³adzaj±ca i zwezaj±ca pory z Lirene i z tej samej firmy maseczka intensywnie nawil¿aj±ca, i z Dax Perfecta- maseczka regeneruj±ca, dobre s± te¿ maseczki ze s³odkich migda³ów z Daxa ) i jest o wiele lepiej, ju¿ nie muszê siê wstydziæ wyj¶æ na ulicê bez podk³adu a cera jest zdrowsza
Stary 2006-08-01, 18:38   #3
fuksjaa

Ja w³a¶nie czajê siê na t± zwê¿aj±c± pory Lirene i jak±¶ dobr± nawil¿aj±c±
Stary 2006-08-01, 19:46   #4
Thalia2006
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 234

Ta zwezaj±ca pory jest ¶wietna, po niej skóra jest taka g³adziutka , najpierw robiê peeling,potem t± maseczkê,a jak ju¿ j± zmyjê to jak±¶ od¿ywcz± albo nawil¿aj±c± i s± efekty a ta regeneruj±ca maseczka z Daxa Perfecty te¿ nawil¿a, od razu jak siê j± na³o¿y czuje siê,¿e skóra jest te¿ bardziej napiêta, zawiera sok aloesowy itd,mo¿na j±1-2 razy w tyg stosowaæ, a t± intensywnie nawil¿aj±ca nadaje siê do codziennego stosowania, zawiera wosk z oliwek, hialuronian sodu, wyci±g z Imperata cylindrica i glicerynê.
Stary 2006-08-01, 20:05   #5
Dalissime'80
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 207

To ja te¿ podpinam siê pod w±tek z podziêkowaniami dla Was dziewczyny
Co ja wyprawia³am ze sob± i swoj± twarz± to mi siê s³abo robi

Dalissime'80 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-01, 21:26   #6
obca
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 454
Smile Dot.: Zm±drza³am - moje refleksje.

trochê zazdroszczê tak mi³ych rezultatów

ja od kilku lat staram siê wprowadzaæ te proste zasady pielêgnacji ale ci±gle nie ma du¿ych efektów

oczywi¶cie widzê cudowne dzia³anie filtrów na skórê, ale problemy jak by³y tak s±..niektóre pewnie nie do usuniêcie..na inne mam nadziejê znajdê w koñcu idealny..kwasik
obca jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-01, 21:36   #7
fuksjaa

mo¿e takie rezultaty s±, bo u¿ywam tego wszystkiego od kilku miesiêcy dopiero?

moja pielêgnacja twarzy na dzieñ dzisiejszy wygl±da tak:
* demakija¿: mleczko Podstawa Pielêgnacji Garnier - nie zapycha mnie
* mycie twarzy: ¿el TinTin Ziaja (bez SLSów) albo mys³o siarkowe Barwy
* tonizowanie: tonik dynamizuj±cy PP Garniera albo ogórkowy Ziaji
* filterek: wcze¶niej Antek DP +50, teraz spray SunOzon 30spf
* na noc: Effaclar K na przemian z Acne Dermem, pó¼n± jesieni± jak skoñczê te dwa to zaczynam Glyco A
* 2 razy w tygodniu: peeling + maseczka zale¿nie od potrzeb

Wcze¶niej strasznie masakrowa³am moj± skórê. Nie dziwiê siê, ¿e tak mi siê odp³aci³a Teraz j± normalizujê i przepraszam

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2006-08-01, 22:16   #8
alnilam
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 43

ja uzwam kwasow (Effaclar Differin) od prawie 4 lat a filtrow to hhohoho ...mam cere bez przebarwien ladna jednolita ale ostatnio przekona³am sie ze zbyt wysoki filtr moze szkodzic!! Dyskutowa³am o tym z dermatolog - 50tki sa dobre na plaze do pracy na co dzien nawet w lecie lepiej jest nosic nizszy filtr np 25 ale nalozyc go 2-3 razy. daje to w sumie lepsza ochrone (25 chroni krocej nie mniej - od SPF 15 filtr chroni w 95% podzcas gdy nawet 100tka nie daje 100%) ni¿ raz nalozony t³usty, ciezki albo alkoholowy bloker. Wiem ze wiele dziewczyn, filtromaniaczek sie ze man niezgodzi ale mam bam bardzo fotoczu³a skora, uzywam filtrow od paru lat i po prostu wiem co dla cery jest lepsze. 3 lata non stop z 50tka wykonczyly moja cere teraz jest ciut lepiej.
alnilam jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-01, 22:31   #9
anah
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 689

Alnilam obawiam siê, ¿e wiele osób niestety nie mo¿e sobie pozwolic ze wzglêdów czasowych na smarowanie siê kremem 3 razy dziennie, chociaz wiele dziewczyn reaplikuje filtry w ci±gu dnia. ja osobi¶cie sobie tego nie wyobra¿am. Jak szkodzi Ci wysoki filtr?
anah jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-01, 23:05   #10
Dalissime'80
Raczkowanie

Alnilam pisa³a wcze¶niej o utracie jêdrno¶ci. Ale na jakiej zasadzie mog³oby siê to staæ?
Stary 2006-08-01, 23:17   #11
In_ThE_ShAdOwS
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 907

Ale filtr o mniejszym SPF, daje mniejsz± ochronê przed promieniami UVA, które s± szkodliwsze od UVB.
In_ThE_ShAdOwS jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-02, 09:39   #12
marianna
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 933

Cytat:
Napisane przez In_ThE_ShAdOwS
Ale filtr o mniejszym SPF, daje mniejsz± ochronê przed promieniami UVA, które s± szkodliwsze od UVB.
O w³a¶nie! Zawsze ten argument mi przychodzi do g³owy jak s³yszê tekst o 95% ochronie uvb przy filtrze 25 - zgadza siê to jest niezaprzeczalny fakt - ale co z UVA?
Przecie¿ to g³ówne o ochronê przed UVA chodzi w tej ca³ej "zabawie"
a w tym przypadku niestety(?) sensowna wysoko¶æ ochrony przeciw UVA zaczyna siê dopiero przy filtrach SPF w granicach "50"
Stary 2006-08-02, 11:03   #13
In_ThE_ShAdOwS
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 907

Tak to UVA powoduje wiêksze zniszczenia na skórze i to w wiêkszej mierze on przyczynia sie do powstawania raka skóry. Sama uzywa³abym SPF 25, gdyby mia³y wysoka ochorne przed UVA
In_ThE_ShAdOwS jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-02, 11:04   #14
green_tea
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 489

Cytat:
Napisane przez Dalissime'80
To ja te¿ podpinam siê pod w±tek z podziêkowaniami dla Was dziewczyny
Co ja wyprawia³am ze sob± i swoj± twarz± to mi siê s³abo robi

Ja te¿ chylê czo³o w podziêce.

Kiedy¶ mój makija¿ wygl±da³ nastêpuj±co: krem nawil¿aj±cy, po wch³oniêciu podk³ad, korektor i kilogram pudru, którego w ci±gu dnia jeszcze dok³ada³am.

Teraz: Antirougeurs Avene na naczynka, pó¼niej filtr, na to skrobia z Hauschk± i na koniec ziemia egipska. Efekt: wczoraj kolega z pracy powiedzia³ mi, ¿e jego dziewczyna te¿ siê nie maluje. U¶miechnê³am siê tylko i pomy¶la³am: cz³owieku, gdyby¶ wiedzia³ co ja mam na twarzy...

Moja skóra zaczê³a byæ g³adka, mi³a w dotyku, ja¶nieje blaskiem, a naczynka bledn± powolutku.

Filtry maj± zbawienne dzia³anie na moj± wra¿liw±, przesuszon± skórê. I na psychikê te¿ wp³ywaj± pozytywnie.
Mój T¯ przewraca tylko oczami, gdy widzi jak dok³adam kolejn± tubkê na pó³kê w ³azience. Ale gdy tylko jakakolwiek rozmowa z kimkolwiek zejdzie na temat kremów lub s³oñca z dum± opowiada, ¿e ja bez 50+ nie pokazujê siê ¶wiatu. U¶mia³am siê przednio, jak ostatnio jakiemu¶ swojemu kontrahentowi mówi³, ¿e dostêpne filtry 60 s± wyprodukowane ju¿ jaki¶ czas temu, bo teraz najwy¿szym dopuszczalnym przez UE oznaczeniem filtra jest 50+
Stary 2006-08-02, 11:11   #15
Gothic_Daisy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 485

A ja Was podziwiam, jak wy macie czas na nak³adanie tego wszystkiego na twarz
Ja czêsto nawet zapominam na³o¿yæ jakikolwiek krem na noc, bo padam na pysk bo ca³ym dniu pracy.
Ale inna sprawa, ¿e raczej na swoj± cerê nie narzekam i nigdy jej nie katowa³am tonami podk³adów ani pudrów
Stary 2006-08-02, 11:19   #16
fuksjaa

Cytat:
Napisane przez Gothic_Daisy
A ja Was podziwiam, jak wy macie czas na nak³adanie tego wszystkiego na twarz
Ja czêsto nawet zapominam na³o¿yæ jakikolwiek krem na noc, bo padam na pysk bo ca³ym dniu pracy.
Ale inna sprawa, ¿e raczej na swoj± cerê nie narzekam i nigdy jej nie katowa³am tonami podk³adów ani pudrów
Ja mam obsesjê Nie zasnê je¶li nie mam na³o¿onego kremu na noc
A ju¿ zupe³nie nie wyobra¿am sobie dnia bez kremu na dzieñ ....
Stary 2006-08-02, 11:19   #17
justa79
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 023
GG do justa79

Cytat:
Napisane przez alnilam
ja uzwam kwasow (Effaclar Differin) od prawie 4 lat a filtrow to hhohoho ...mam cere bez przebarwien ladna jednolita ale ostatnio przekona³am sie ze zbyt wysoki filtr moze szkodzic!! Dyskutowa³am o tym z dermatolog - 50tki sa dobre na plaze do pracy na co dzien nawet w lecie lepiej jest nosic nizszy filtr np 25 ale nalozyc go 2-3 razy. daje to w sumie lepsza ochrone (25 chroni krocej nie mniej - od SPF 15 filtr chroni w 95% podzcas gdy nawet 100tka nie daje 100%) ni¿ raz nalozony t³usty, ciezki albo alkoholowy bloker.
to zapytaj pani± dermatolog, jak ten lekki krem z SPF 15 chroni przed UVA a jak ten ciê¿ki, t³usty "bloker" (nie u¿ywamy ju¿ tego okre¶lenia). poza tym, nie mam mo¿liwo¶ci, aby codziennie w pracy 3 razy zmywaæ makija¿ i nak³adaæ go od nowa. do domu wracam wieczorem.

Klikaj codziennie:
http://www.zmilosciserc.pl/donate.php
http://www.pajacyk.pl
http://www.polskieserce.pl

Nie udzielam indywidualnych porad poza forum!
justa79 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-02, 11:30   #18
julietta13
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

Witaj ,
Nie wiem co dzia³o siê z Twoj± skór±, ale wiem z autopsji, ¿e to co z³ego dzieje siê w nas to wychodzi niestety na zewn±trz. Ja jestem strasznym nadwrazliwcem i mia³am problemy ze skóra, gdy nawarstwi³y sie problemy w moim ¿yciu.Teraz jest ok, ale przezy³am koszmar i nie pomaga³yl leki,pomog³o co¶ innego.
julietta13 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-02, 11:31   #19
Smok
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 324
GG do Smok

Cytat:
Napisane przez Thalia2006
Ta zwezaj±ca pory jest ¶wietna, po niej skóra jest taka g³adziutka , najpierw robiê peeling,potem t± maseczkê,a jak ju¿ j± zmyjê to jak±¶ od¿ywcz± albo nawil¿aj±c± i s± efekty a ta regeneruj±ca maseczka z Daxa Perfecty te¿ nawil¿a, od razu jak siê j± na³o¿y czuje siê,¿e skóra jest te¿ bardziej napiêta, zawiera sok aloesowy itd,mo¿na j±1-2 razy w tyg stosowaæ, a t± intensywnie nawil¿aj±ca nadaje siê do codziennego stosowania, zawiera wosk z oliwek, hialuronian sodu, wyci±g z Imperata cylindrica i glicerynê.

Ja te¿ kiedy¶ by³am maniaczk± maseczek, najpierw piling, potem glinka, glinka wysusza, wiêc trzeba by³o k³a¶æ potem maseczkê od¿ywcz±. Efekt ³adny, ale krótkotrwa³y. Na d³u¿sz± metê zbyt szkodliwy, bo wiêkszo¶æ masek nawil¿aj±cych po prostu zatyka pory.
Basia Kwiatkowska przekonywa³a, ¿e maseczki nawil¿aj±ce niczym siê w dzia³aniu nie ró¿ni± od kremu nawil¿aj±cego, wiêc s± w pielêgnacji zbêdne. Poza tym maziaj±c siê kilkoma maseczkami w tygodniu, trudno jest stosowaæ program minimalizmu kosmetycznego.
Z glink± przy kwasach te¿ bym nie przesadza³a, bo glinka przesusza naskórek, w zwi±ku z tym wymaga u¿ycia jakiego¶ nawil¿acza, ja np. na wiêkszo¶æ kremów nawil¿aj±cych reagujê wypryskami i kó³ko siê zamyka.
Smok jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-02, 11:35   #20
Smok
Wtajemniczenie

GG do Smok

Cytat:
Napisane przez fuksjaa
Ja mam obsesjê Nie zasnê je¶li nie mam na³o¿onego kremu na noc
A ju¿ zupe³nie nie wyobra¿am sobie dnia bez kremu na dzieñ ....

Teraz w upa³y zmieni³am kremy na p³yny, jako nawil¿acze hrydrolaty i toniki, kwasy te¿ w p³ynie, jest o niebo lepiej.

Dr Hauschka np. nie zaleca stosowania kremów na noc co noc, bo to upo¶ledza zdolno¶ci regeneracyjne skóry.
Stary 2006-08-02, 12:49   #21
fuksjaa

Cytat:
Napisane przez Smok
Teraz w upa³y zmieni³am kremy na p³yny, jako nawil¿acze hrydrolaty i toniki, kwasy te¿ w p³ynie, jest o niebo lepiej.

Dr Hauschka np. nie zaleca stosowania kremów na noc co noc, bo to upo¶ledza zdolno¶ci regeneracyjne skóry.
Ale ja na noc u¿ywam kwasów
Obecnie Effaclaru K i Acne Dermu.
Stary 2006-08-02, 12:54   #22
Smok
Wtajemniczenie

GG do Smok

Je¶li kwasy, to ok.

Ja obecnie tylko kwas w p³ynie tolerujê.
Stary 2006-08-02, 13:29   #23
Elsa...
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 166

Witam,
Wiza¿ czytam od dawna, ale piszê od bardzo niedawna (wczesniej straszny brak czasu...wiecie jak to jest..) W±tki o kwasach, filtrach i retinoidach s± chyba najciekawsze bo tu nie ma "¶ciemy", ale aktualny stan wiedzy...i rzetelno¶æ.
Ja filtruje siê ju¿ od dawna...choæ pod wp³ywem wiza¿u teraz regularnie...ale te¿ siê tymi "t³u¶ciochami" mêczê....my¶lê jednak, ¿e warto. To cudownie, ¿e siê t± wiedz± dzielicie!!!...bo pokutuje tyle g³upoty na ten temat...
Z kwasów to Acne-Derm i ulubiona NeoStrata Bionic rewelacyjna na naczynka...a mia³am z tym ogromny problem (nie tylko zaczerwienienie, ale widoczne ¿y³ki na skrzyde³kach nosa zw³aszcza...laser przynosi³ mierne rezultaty..) teraz praktycznie nic ju¿ nie widaæ...Bionic + filtry to jest dla mnie TO. Chcia³abym jeszcze BHA spróbowaæ ale z tym w Polsce trudno...bo zaskórniki to te¿ moje utrapienie. Teraz mieszkam w Szwecji i jestem w szoku tu wszyscy "spaleni" chodz± w a "Apotek" tylko vichy i to max 30
Co ja pocznê jak mi siê zapasy skoñcz±
Mo¿e w Sztokholmie jest lepiej bo ja mieszkam w Linkoping.
Elsa... jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-02, 13:29   #24
fuksjaa

Kwas w p³ynie? Czyli jaki?
Stary 2006-08-02, 13:35   #25
Dalissime'80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fuksjaa
Kwas w p³ynie? Czyli jaki?
Tonik Lysanel, chyba Clinique ma tez jaki¶.
Stary 2006-08-02, 13:39   #26
Smok
Wtajemniczenie

GG do Smok

Lysanel - SVR
Clarifying Lotion - Clinique
tonik Dermedic do cery t³ustej
tonik Effaclar
tonik z octem
Stary 2006-08-02, 14:21   #27
Erato
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 343

Liquid Paula's Choice

Erato jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-02, 14:50   #28
fuksjaa

Dziêkujê ...
Stary 2006-08-02, 16:14   #29
Marzenag1
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 23

Witam! Ja te¿ zm±drza³am!!! Czytam Wiza¿ od 8 miesiêcy i jest to mój pierwszy post. Czytam ale nie bardzo mam czas na udzielanie sie na nim...niestety.
Podstawy mojej pielêgnacji skóry mieszanej, ze sk³onno¶ci± do zmian tr±dzikowych i pêkaj±cych naczynek to: Effaclar, acne derm maseczka asp. i peeling ananasowy i oczywi¶cie filtry. Raz, dwa razy w tygodniu Vichy thermal fix. Z braku czasu mo¿e nie jestem tak konsekwentna jak powinnam ale widze jak moja skóra siê zmienia, poprawia, a w chwilach kryzysowych (wysyp tzw. gul podskórnych, czy poprostu pogorszenie stanu skóry) wiem jak z nia postêpowaæ i czym potraktowaæ.

Ucze sie rozumiec swoja skórê i chyba sie dogadujemy...

A to wszystko dziêki biochemii i Wam drogie forumowiczki

Pozdrawiam!!!
Marzenag1 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-02, 17:35   #30
anah
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 689

Marzenag1 witam serdecznie te¿ jestem od niedawna na biochemii.
anah jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.