|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Rosnace cos obok plytki :P
Moje pytanie a raczej prosba dotyczy tego co zrobic z tym czyms (bo nie potrafie tego nazwac) rosnacym obok/wzdluz plytki.. Nie jest to twarde jak paznokiec ale twardsze niz skorka.. i rosnie razem z paznokciem ale nie chce sie jakos z nim 'zrosnac'.. co z tym zrobic? wypilowac czy zostawic? ponizej zalaczam rys i zdjecie ktore choc troche rozjasnia o co mi chodzi..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rosnace cos obok plytki :P
Mogłaby któraś odpowiedziec bo tez jestem baardzo ciekawa nie wiem czy dobrze robie (jesli tak to prosze wyprowadzic mnie z błedu) ale ja to najpierw obcinaczem przycinam a potem cieniutkim pilniczkem ładnie wyrównuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
slabo widac na zalaczonym zdjeciu ale podejrzewam ze moze to byc cos w rodzaju zrogowacialego naskorka, moze to taka twrdsza skorka (choc nie koniecznie) Jesli bedzie to, to -nie polecam pilowania!Moze sprubuj to zmiekczyc i usunac cążkami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Własnie tak robie no a moje paznokcie to wygladaja tak:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Spróbuj zetrzeć to pumeksem kosmetycznym. Też miałam takie coś. Jeśli jednak nie chcesz spróbować tego to idź do apteki i poproś o coś do brodawek okołopaznokciowych. Przerabiałam to przez rok...
Pozdrawiam ;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
sylwia90 to nie sa zadne brodawki! nie potrafie tego dobrze wytlumaczyc a na zdjeciu to niestety ni jak nie wychodzi.. moze ktos wie o co chodzi i ma na to jakis sposob?
Ps. pomalowalam to cos pisakiem.. moze teraz bedzie to przejrzysciej wygladac ![]() Edytowane przez blondi1234 Czas edycji: 2006-08-14 o 19:50 Powód: foto |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Paula do tablicy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Hmmm, chodzi tu z pewnością o to, że mięciutka część pazniokcia, ta która styka się ze skórą odeszła/oderwała się od samej płytki. Tez tak czasem mam.
![]() W zadnym wypadku nie należy tego wyrywać, i myśle ze wycinanie zbyt głębokie wycinanie tez nie da rezultatów. Nie należy wyrywać, bo prowadzi to do zapalenia (czyli ropka, i inne przyjemności), a nawet do zejścia płytki (wiem z własnego doświadczenia). A poza tym po wyrwaniu cholernie boli ![]() Myśle ze delikatne spiłowanie pomoże, a to "rozwarstwienie" nie będzie się pogłębiać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
tez myslalam o spilowaniu tylko ze to bedzie odrastac, bo juz sprawdzilam na jednym pazurku.. zastanawia mnie tylko czy to ciagle pilowanie nie wplynie jakos negatywnie na paznokcie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Po prostu nic tam nie widzę !! Paznokieć jak paznokieć i tyle ![]() Zadnych anomalii ![]() A jak długo "to masz" ? Czy boli ? Czy jakos "ewoluuje"? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Paula to mnie nie boli ani nic.. to wyglada jakby z boku obok paznokcia wyrastala taka cienka ale twarda skorka ktora rosnie wzdloz paznokcia obok niego.. lekko do niego przylega ale tak jakby nie chce sie z nim 'zrosnac' .. robilam juz setki ujec aparatem ale nie da sie tego zlapac...dodam ze nigdy nie piluje paznokci po bokach.. moze tak jak dziewczyny wystarczy rach ciach cienkim pilniczkiem ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Jesli to skórka to po prostu wytnij ją nożyczkami u nasady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.