|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak odchudzic faceta gdy tesciowa go karmi?
Witam Was, mam duzy!!!! problem
Moj chlopak ma nadwage, nie jest otyły, ale nadwage ma. Troche to nieciekwie wyglada z kilku powodow:
Kazda dieta wymaga wlasnego gotowania, na co on sobie pozwolic nie moze. czy ktos zna moze jakas specjalna diete, gdzie wliczone jest w miare normalne jedzenie i do tego cwiczenia i to wszytsko tak dostosowane, zeby bylo to dla mezczyzny, a nie kobiety? Ja juz wysiadam, mecze sie poltora roku kiedys schudl, ale tylko dlatego ze sie glodzil. Teraz juz 2 raz tego zrobic nie chce, poza tm poprzednio oi tak szybko wrocil do poprzedniej wagi chce zeby zrzucil 10-15 kg i mial ladne miesnie a nie tluszczyk da sie cos poradzic? |
|
|
|
|
#2 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak odchudzic faceta gdy tesciowa go karmi?
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Przede wszystkim, to ON musi chcieć schudnąć.
Jak będzie miał motywację to wszystko jakoś pójdzie. A Ty mu możesz tylko pomagać i wspierać. Np. - podziałać na niego a przede wszystkim na teściową argumentem, że przy astmie otyłość i brak ćwiczeń tylko pogarszają jego stan (sama jestem astmatyczką )- dobrać mu odpowiednią dietę, włączyć w to teściową, bo to ona będzie mu gotowała - podziałać na jego ambicję, na pewno ma wysportowanych, zdrowo odżywiających się kolegów, kilka Twoich westchnień, jak świetnie wyglądają i TŻ sam poleci po dietę ![]() Patrząc na Twój wpis nasunęła mi się myśl, że dobra dla niego byłaby dieta Atkinsa, dużo mięsa powinno odpowiadać facetowi, ewentualnie kapuściana, gotowanie zupy nie byłoby problemem a ilość, jaką mógłby jeść jest dowolna... Ale przede wszystkim rozmawiaj z nim o tym, on musi czuć potrzebę odmiany, musisz mu to uświadomić, ale wszystko z miłością, żeby nie poczuł, że chcesz go zmienić, nie kochasz go, nie akceptujesz... |
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
rozmawiam z nim czesto, wzdycham tez czesto, mowie ze fajnie jakby tak wygladal etc.
A z ta tesciowa to jest tak, ze ona za punkt honoru obrala sobie dobrze i duzo zywic rodzinke i zostawienie na talerzu czegokolwiek oznacza u nie jwielka obraze majestatu. na mnie tez sie obrazila, bo kielbaski nei zjadlam (nie jadam kielbas ani parowek) Chlopak chce sie odchudzic, ale wnioskuje, ze on widzi tylko jedno rozwiazanie - glodzic sie, a tego on sie oi, bo podobno osttanio bylo mu trudno I wiesz co Agolek, masz po czesci racje, jego otylosc to dla mnie problem. Dziwinie sie czuje przy facecie ktory zaczyna miec wieksze piersi niz ja |
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Rozumiem Cię, Sweet_nuka, dziwnie być z kimś, kogo nie uważa się za atrakcyjnego i nikt nie ma do Ciebie pretensji o to. Moim zdaniem trudno będzie Ci coś zmienić w jego odżywianiu, nawykach, sylwetce a przede wszystkim w dość szkodliwych dla jego zdrowia relacjach z matką. Więc musisz się zastanowić, czy chcesz walczyć z tym (co wg mnie będzie walką z wiatrakami) zaakceptujesz jego wygląd czy wasze drogi się rozejdą.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.

)