|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Nowy tusz-rimel-
Pojawil sie nowy tusz z rimela,niewiem czy on jest dostepny juz w polsce ale mozna go kupic na allegro.Nabylam go dzis
![]() ![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=21531 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy tusz-rimel-
Ciekawa jestem tego tuszu
![]() Ale postanowiłam już kupić Hypnose, który przez ostatnie pół roku zdradzałam z innymi tuszami w poszukiwaniu ideału.... I ze skruchą do niego wracam. Jednak jestem ciekawa opinii. Za 17zł to naprawdę warto kupić ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
dzis go kupilam, jutro wyprobuje
![]() wlasnie tego grzebyka jestem ciekawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
we Wloszech tez jest
ja jednak jeszcze raz kupialam Maybelline Star Stylist |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
dopiero jutro???
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jakos ne ufam tuszom Rimmella...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiedziałam nawet, że jest taki tusz, a kosmetyków Rimmel mam dużo. Pewnie, jak będzie dostępny w sklepie, to go kupię z czystej ciekawości. Myślę jednak, że do malowania na szybko, to nie będzie się nadawał. Te różne, kolejne udziwnienia w tuszach wymagają jednak precyzji i trzeba dokładnie tuszować rzęsy, żeby był efekt.
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
nie słyszałam o tym tuszu. ale chętnie poznam opinie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja po historii z Magnif'eyes.. i po tym jak wylamaly mi sie wszystkie zabki po tygodniu zrazilam sie do tuszy rimmela.. nigdy wiecej!!
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja też jakoś do tuszy Rimmel nie jestem przekonana
![]() Miałam raz ten pogrubiający Volume coś tam w wersji extra czarnej i istna smoła z niego była, po początkowym zachwycie zrobił się gęsty, sklejał i wogóle, wolę już z tej samej półki Maybelline a najbardziej uwielbiam L`Oreal-owskiego Telescopica ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dobra
Jest 1sze wrazenie. Ale najpierw wstep - kosmetyki Rimmel calkiem lubie, tusze maja nawet, nawet. Teraz co zauwazylam stosujac ten : konsystencja ok, nie za gesta ale tez sie nie leje. Wygoda stosowania - moj pierwszy grzebyk ale nawet ok, rzedow tych zabkow chyba 3, dosyc sztywne. Efekt - k.... absolutnie taki sam jak kazdym innym tuszem tylko, ze zajelo mi to przynajmniej 2 razy dluzej ![]() Wydluza rzesy owszem, ale ja lubie wyraznie pogrubione wiec porobily sie owadzie nozki, Jak ktos lubi delikatny makijaz, z rzesami jedynie pociagnietymi tuszem i wydluzonymi to moze kupic. Ja wole miec kompleksowe pogrubiane z wydluzaniem. Skomczy sie ten i sie skonczy nasza znajomosc ![]() Na szcescie mam w obwodzie nowiutki Double Extension L'oreala wiec z tym sie meczyc nie bede zbyt czesto chyba, ze zwyciezy u mnie masochizm. Dziekuje! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
ja oiniemam taka sama,tusz ladnie wydluza,pogrubia ale efekt jest delikatny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Hekate, dzięki za ten opis. Ja tez lubie mocne podkreślenie rzęs, więc wszystkie "natural look" odpadają.
Czego obecnie używasz? Mnie się konczy YS Effet Faux Cils i kusi mnie aby spróbować czegoś innego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
ja tez lubie tusze ktore pokreslaja oko,mocno zalezy mi na wydluzeniu i pogrubieniu,a coz tuszem z rimmela narazie niemoge tego osiagnac,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Mi sie konczy Masterpiece Max i dzisiaj albo jutro ide po 2000 Calorie bo to moj ukochany tusz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Moim takim tuszem nr one o efekt to DiorShow - normalnie mam firany, dwie marstwy i pieknie. Ale... jak wydawac mam co miesiac za tusz po 20 funtow to troche mi sie nie oplaca (bo po miechu tusz mi traci wlasciwosci i zasycha - ordynarnie schnie)
Inny, tanszy rownie satusfakcjonujacy to wlasnie Double Extension L'oreala Teraz wrocilam do korzeni i Volume Express Maybelline uzywalam, bardzo lubie, szczegolnie curved Brush, jest dlugo swiezy i nie robi mi owadzich nozek na rzesach. A i efekt mozna uzyskac zadowalajacy. (tzn wlasnie wyrzucilam bo juz sie skonczyl) Ja z natury rzesy mam przecietny, ani mega dlugie, ani mega grube... I o ile dlugos nie spedza mi snu z powiek to lubie je miec pogrubione. A frustruje mnie jesli pogrubienie rowna sie efektowi sklejenia. Gdyby ten Rimmel nie robil tych owadzich nozek to w sumie uszedlby na taki dzienny look. Wieczorowo nie ma szans. edit : MF 2000 Calorie tez lubie, Efekt mi sie podoba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Hecate. Diorshowa jeszcze nie przerabiałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja już postanowiłam i nic mnie na pewno od tego nie odwiedzie- kupuję Lancome Hypnose, ale nie w perfumerii bo w Polsce te tusze są tragiczne (próbowałam i dziękuję za więcej), kupowane za granicą są jakieś inne
![]() Na szczęście znalazłam pewną dziewczynę na allegro, która sprzedaje sprowadzane kosmetyki (ORYGINALNE) i od niej właśnie kupuję..... Powinnam w tym tygodniu dostać przesyłkę.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Dla mnie tez tez tusz z rimmela,tylko i wylacznie na dzien.Chyba wroce do maybelling maja niedrogie i fajne tusze.Mam teraz do wydania tusz z rimella i bonszur(jak to sie pisze)
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc pozostaje allegro (bo nie warto kupować dużej ilości podczas wyjazdu- te tusze mają dość krótką świeżość) albo zagraniczne strony z kosmetykami. Już jedna wizażanka pisała o podobnym przypadku ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie tusz rimmela ten czarno-czerwony pogrubiający jest rewelacyjny, nie zamienie go na zaden inny.Hypnose uzywalam i musialam nałozyc 5 warst zeby uzyskac ten efekt co rimmelem, a lancome jest 4 razy drozszy.
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Oj już kilka razy próbowałam zamienić Hypnose na inny tusz i niestety żaden nie dorównuje mu: efektem, trwałością, braku grudek i osypywania, ślicznymi gładkimi rzęsami (to ostatnie akurat potrafi jeszcze Chanel Inimitable ale za to nie pogrubia).
Może wypróbuję tego Rimmela, cena jest bardzo atrakcyjna..... ale coś w tym jest że mimo wszystko zawsze wracam do Lancome ![]()
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na kolana nie padniesz ale i pewnie nie dostaniesz szalu. Ja opanowalam grzebyk w tym nowym i dalej uwazam, ze efekt jak kazdy tylko nieco dluzej musze machac. Ale juz nie mam owadzich noo, poprzestaje na 2-3 warstwach. Jeden plus 'grzebykow', mianowicie mozna podjechac do nasagy rzes nie wsadzajac sobie szczoty w oko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() O już wcześniej pisałaś, że nie daje spektakularnego efektu.
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czarno czerwony ma taka 'zwykla' szczote, typowy tusz z braku laku. Poprawny, Ten nowy jest czarno-rozowy i ma ten grzebien, z dwojga zlego wybralabym nastepnym razem czerwono-czarny ![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=15925 (to ten starszy) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam na Hypnose, dzisiaj powinien być ale znając pocztę będzie jutro ![]() Hecate jaki jest Twój tuszowy ulubieniec, którego kochasz nad życie? ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja taka dziewka tuszowa jestem ![]() Ciagle zdradzam, poszukuje nowe, testuje... Wyzej wypisalam te do ktorych powracam by znow zdradzic je z innymi, nowymi. Wszelakie tylko wydluzajace omijam, mam za cienkie rzesy i zbyt duze upodobanie do makijazu mocnego by mnie zadowolily ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
a to śmiesznie:P bo ja myslalam ze po 1 uzyciu hypnose od razu go wywale:P w sumie zalezy od upodobania.. tam samo virtuose?chyba tak sie pisze nie powalił mnie na kolana.. jeszcze gorszy niz hypnose
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.