|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
żona
|
![]() Odmrożone kolana??
Mam czasem na nogach tzn, na udach fioletowe plamy, a kolana są całe fioletowe, ale nie zawsze tak jest...
Myslicie ze to moze byc odmrożenie nóg? w zimie nigdy pod spodnie nie wkładałam rajstop, bo poprostu nie lubie ![]() Czy moze to jest wina złego krążenia?? Wiecie moze jak temu zaradzic? niezbyt ładnie wyglądają takie nogi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odmrożone kolana??
Jeśli skóra jest gładka (nie łuszczy się, nie ma malutkich pęknięć czy takich jakby zadrapań), to raczej kwestia krążenia. Pomoże aktywny tryb życia, regularnie uprawiany sport i jak najmniej godzin na siedząco.
A jeśli na powierzchni skóry coś wyczuwasz pod palcami (nawet, jak nie widać), to możliwe, że odmrożenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
żona
|
![]()
Nic nie odczuwam pod palcami... wiec moze to jednak to krązenie... a ruszam sie czesto, bardzo czesto mimo wszystko wiem ze mam złe krązenie bo wiecznie mam zimne rece i stopy nawet w lecie przy 30 stopniach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
żona
|
![]()
Ja tez smaruje balsamem brązującym ale po jakims czasie te plamki od nowa wychodzą... Szlak mnie trafia na ich widok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Hej jestem pewna że to tzw." Sinica siatkowana" spowodowana odmrożeniem.
" Wystepuje i pogarsza sie pod wpływem zimna", tak? Czytałam "kosmetyke lekarska" Ireny Rudowskiej. Pisze, że pomoże lampa solux z czerwona żarówką i kąpiele naprzemienne. Ja mam taki problem na dłoniach, policzkach i nosie tylko wszystko jest sine , bez widocznych żyłek. Zapisałam się do kosmetyczki, ale ona twierdzi że mam cere naczynkową. Absurd!
![]() |
#7 |
żona
|
tak, tak to jest powodowane zimnem... teraz jak jest lato nie mam tego ani plamek na udach... ale czasem wieczorem jak sie ochładza a jestem w krotkich spodenkach to znowu mam 'sine' nogi... po wakacjach pojde z tym do dermatologa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
Radzę Ci nie zwlekać z wizytą, bo im dłużej to sie bedzie ciągnąć, tym gorzej to wyleczyć. Ja tez mam cos takiego na nogach, w ogóle to mam pełno odmrożeń, bo cała rodzina ma do tego skłonność
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.