|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
różowe cienie
Cześć
Jakiemu typowi urody pasuje pomalowanie się różowymi cieniami i z jakimi kolorami można łączyć chłodny róż? Dodam tylko, że jestem blondynką o zielonych oczach. Z góry dziękuję za poradę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Re: różowe cienie
Chłodne róże pasują do chłodnych typów urody ( książkowe lato i zima ); Natomiast zawsze możesz je łączyć z szarościami, stalowym grafitem, czernią. Jeżeli chcesz je nieco ożywić połącz je delikatnie z pomarańczowym lub brzoskwiniowym kolorkiem.
Ekstrawagancki makijaż oczu otrzymasz łącząc np.: chłodny intensywny róż z czystą butelkową zielenią ( jako eyeliner lub kredka) lub fioletem. Pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img] AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
O jejku!!! Agnieszko w jaki sposób połączyć róż i pomarańcz to takie ciekawe a zupelnie tego nie widzę [img]icons/icon9.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Np malując powiekę (ruchomą część) cieniem różowym (w delikatnym odcieniu) na środku - nad źrenicą, tuż nad rzęsami namalować pomarańczową kropkę [img]icons/icon7.gif[/img]
Albo pociągnąć powiekę delikatnym (ciepłym odcieniem pomarańczy), a następnie wymodelować ją różem zaczynając od zewnętrznej części oka. Moim zdaniem efekt jest na prawdę ciekawy i do wykonania nie tylko "na wieczór". Miłego eksperymentowania [img]icons/icon10.gif[/img] aneta
![]() |
#5 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Tutaj masz kilka przykladow bardzo ciekawych makijazy z uzyciem ostrych barw: rozu i pomaranczy.
Tak jak jest na zdj3 zamiast rozowego i fioletu mozesz zamienic fiolet na pomaranczowy kolor. I te makijaze nie musza byc tak ostre. Mozesz spokojnie uzyc delikatniejszych odcieni i otrzymasz bardziej stonowany makijaz [img]icons/icon7.gif[/img] Dobrej zabawy [img]icons/icon10.gif[/img]
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dot.: różowe cienie
odkopuje wątek, może doradziłybyście jakies ciekawe cienie w kolorze średniego i ciemnego różu? moga być pojedyncze czy podwóje, bardziej chodzi mi o delikatnie perłowy, satynowy efekt, do codziennego makijażu
wolałabym raczej nie Ingloty, Sensique czy Avony ![]() może macie jakies propozycje?
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
To może z Joko?
Tam jest dużo różowych odcieni albo bell, pierre Rene.
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Z pojedynczych cieni burżujka Pastel Lumiere też jest kilka ładnych różowych.
Na allegro znalazłam taki: http://www.allegro.pl/item121668062_...innocent_.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.