|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Co robię nie tak??Makijaż nietrwały!!!
Używam moim zdaniem dość dobrych kosmetyków, a mimo to mój makijaż wytrzymuje tylko kilka godzin
N atwarz nakładam -krem bioderma sensibio ar -filtry vichy - bazę rozświetlającą revlon - fluid colorstay revlon - mykończenie pudrem matujacą burżujką mimo to mój makijaż wytrzymue tylko kilka godzin a potem wyglądam jak bez podkładu-wychodzą przebarwienia itp co mam robić?/jak temu zaradzic?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co robię nie tak??Makijaż nietrwały!!!
Byc może masz tłustą cerę, albo za dużo tego, krem potem rozświetlacz...
Moze zainwestuj w puder kryjący (taki z wyzszej pólki)bo jak puder (a juz szczegolnie w kremie) to warto inwestowac ![]() Przed zrobieniem makijażu, przemyj twarz mleczkiem kosmetycznym bo zdarza sie ze żele/mydla za bardzo matowia skórę a w konsekwencji skóra przetłuszcza się, a po kilku godzinach bużka świeci się jakbyś nałożyla oliwkę ![]() Wyprobuj puder w kremie kryjący, ewntualnie korektor kosmetyczny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Sprobuj tylko z filtrem podkladem i pudrem wykanczajacym makijaz(transparentny lub sypki).Tez zgadzam sie z dziewczynami ze moze za duzo tych kosmetykow na raz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
są jeszcze utrwalacze makijażu. może to Ci pomoże. poczytaj o nich na KWC
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderatorka z pazurem
|
Ja kupilam ostatnio podklad z loreala matujacy, jest rewelacyjny, mialam wczesniej ten sam co ty z revlonu i tez nie bylam zadowolona tymbardziej ze zostawial maske na twarzy a po kilku godzinach byly latki. Ten z loreala wytrzymal cale wesele i....splyw kajakowy
![]() p.s. tez mam strasznie tlusta cere |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.