|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Problemowa skóra pod nosem :-/
Moim ogromnym problemem zwłaszcza latem jest skóra pod noskiem
![]() Raz próbuje nawilżać buzie, żeby skóra mi nie schodziła to znowu pojawia się więcej wyprysków, kiedy chce je usunąć np. pocierając wacikiem nasączonym spirytusem salicylowym lub maścią lasarą niektóre znikają ale w zamian skóra schodzi w większej ilości ![]() Normalnie taka walka z wiatrakami ![]() Mam cere normalna, wrazliwą, skłonną do przesuszen pod tym nieszczesnym nosem i na policzkach, cokolwiek w nią nie wklepie zawsze jest „tam” czerwona, i podrażniona. Czy któras z Was drogie wizażanki miała taki problem i potrafi mi doradzic co powinnam uzywać zależy mi na zasugerowaniu odpowiedniego podkładu matującego, który nie zatykałby gruczołów łojowych i dobrze zakrywał zaczerwienia+krostki (trudno mi taki znaleźć), domowych receptur itp. Będę wam naprawde bardzo wdzięczna. Podam kosmetyki, które od dłuższego czasu stosuje na buzie może pomoże to w zidentyfikowaniu takiego, który mi zagraza *Perfecta (cera wrazliwa)-mleczko 3 w 1 dla alergików skłonnych do atopowego zapalenia skóry-dobrze nawilża *Spirytus salicynowy-wysusza intruzów, ale skóra więcej schodzi *Ziaja krem dla cery suchej i wrażliwej z olejem adwokado-nawilza *Zwykłe Nivea-idealnie pozbywam się suchości, ale za to witaja mnie nie proszeni goście *Podkład matujący Lovely z rossmana- pomaga mi w matowaniu, ale podejrzewam go o zatykanie gruczołów łojowych *Puder brązujący Lavertu-ziemia słoneczna- zadnych zastrzeżeń Dziewczyny dziekuje za wszelkie słowa, porady to dla mnie naprawde bardzo krępujaca sprawa. ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Problemowa skóra pod nosem :-/
Ja mam cosik podobnego tzn pod nosem zawsze czerwona skóra i poelno takich malutkich grudek, syfkow wogole to nie wiem jak to zazwac, ale od jakiegos czasu na noc smaruje skore mlekiem i mascia ichtiolowa, a od czasu do czasu na sam nos klade maseczke z aspiryny no i nos mam jak najbardziej czysty tylko niestety zaczerwienienie nie zchodzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
m.a.r.t.a, proponuję zastąpić mydło żelem do twarzy, bo mydła na ogół wysuszają skórę.
Pozdrówka ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
żeby przyspieszyc ziarninowanie tych pryszczyków mozesz kupić sobie z apteki maść ichtiolową czy też tormentiol. z mydła normalnego zrezygnuj jak poprzedniczki piszą, możesz zastapić je np siarkowym mydlem , ale koniecznie tonizuj skórę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]()
martaaach, *aniula*, aniolekandrzeja1 dziekuje Wam za każdą radę
![]() dziekuje ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
natłuszczenia, dodatkowej ilosci lipidów potrzebuja cery bardzo suche czy też odwodnione. a nie jesteś uczulona na nic?jest czwerwona a zmiany nie swędzą ani nie pieką lub coś w tym stylu?wyczytałam ze uzywasz kremu niwea czy ziaja, a te pryszczyki mogą byc właśnie wynikiem zle dobranego kremu , zaczopowania ujsc gruczołoow łojowych . sproobooj nawilzać lekkimi kremami, jeśli bedzie się tworzyc mniej lub wcale to od kremu pełnego zapychaczy prawdopodobnie było.zaczerwienienie jest od pryszczy, czy może od wycierania nosa husteczką?
co do kamuflowania , to zielony korektor , potem podkład. fajnie kryją kosmetyki LRP. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
czerwona jest od tego, że ciągle usuwam sobie złuszczającą skóre, a także po wypaleniu alkoholem salicynowym pozostaja czerwone plamki po wypryskach, zwariować mozna, dziekuje jeszcza raz
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
![]()
Po bardzo długich poszukiwaniach wynalazłam na KWC kosmetyk który ma zastąpić mycie buzi woda i mydłem czyli A.T.W hypoalergiczny żel do mycia i demakijazu kosztuje około 10 zł, jest tylko jeden problem bo nie moge znaleźć dokładnie w jakich sklepach jest dostepny, wszystko wskazuje na to, że napewno (ale czy tylko?
![]() Z góry bardzo dziekuje ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
tez to mam!!..znacyz juz nie.stosowalam tonik graniera i kremn czysta skora..te zaczerwienienia troszke zeszly i te krotki tez, ale za to pzrez te kosmetyki zaczely wychodizc mi pryszcze wiec je odstawilam...robilam tlyko oklady z kapusty. i etraz nie mam nic. zaczerwien tez nie..ale kurde co to takego jesta?;/
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
zrezygnuj z tak agresywnego alkoholu na rzecz masci ichtiolowej czy tormentiolu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ostatecznie co postanowiłam to zakupic własnie :
-A.T.W hypoalergiczny żel do mycia i demakijaży , -Sudocrem "Forest Tosara"-krem antyseptyczny dla dzieci i dorosłycy z problemami skórnymi oraz -Acnofan, dzisiaj biegiem do sklepu pedze i kupie co sie da, dziękuje za rady i napisze jak z moja buzią.... ![]() P.S i bede sie powstrzymywała od zrywania skórek ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.