|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Zabrzeńskie Panny Mlode - Witajcie.Tak przeglądałam forum, aż postanowiłam założyć tenże wątek. Miło by było poformować i powymieniać się informacjami na temat naszych przygotowań w naszym Zabrzu. Jak sądzicie Ja mam ślub wyznaczony na 11.11.2010 r., w św. Jana Chrzciciela ? . Przygotowania idą powolutku, w tym sala wynajęta, fotograf i orkiestra również .Moze któraś z was będzie znała kosmetyczkę i Fryzjera która chodzi po domu.??? Będę bardzo wdzięczna. No bo mam problem z znalezieniem takiej osoby.
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zabrzenskie Panny Mlode - Witajcie.
o jak miło
chętnie się dołączę jeśli można jaką masz sale i foto jeśli można wiedzieć bo my jeszcze nic załątwione nie mamy pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
no no.. dopiero teraz dowiedziałam się że potterka jest z Zabrza... ślepa jestem jak nic
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
![]() jak miło, że ktoś pomyślał o zabrzankach my planujemy na 17.09.2011 jeszcze nie mamy nic, rozglądamy się za salą. Co sądzicie o Restauracji Gościnnej w Gliwicach? Wie ktoś coś może? Na necie nie umiem znaleźć niestety żadnych komentarzy ![]() pozdrawiam
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
a byłaś może w tej gościnnej? też się nad nią zastanawiamy ale jeszcze tam nie dotarliśmy
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Zapraszam wszystkie kobitki chętne
Oto link do strony z mojej sali (jest po remoncie) Ale jeszcze nowych zdjęć nie dali http://www.beskid.zabrze.pl/componen...page/Itemid,1/ A fotograf jest okolice Cefrufa w Zabrzu (tam gdzie urząd pracy) na tej głównej ulicy zapomniałam ulice. Jak znajdę umowe to napisze
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
hm..
to jako ze ja tez z Zabrza sie podziele moimi obserwacjami itd..wiec jesli chodzi o Zabrze - nic specjalnego nie ma wg mnie.. chyba ze Kasztany ale to bierze kazdy i wcale fajnie nie jest ![]() restauracja SILVIA na granicy Gliwic z Zabrzem - ladna ale malo miejsc a(zalezy ile masz miec gosci) - i srednia okolica ![]() lecimy dalej - ja zapuszczalam sie w strone Katowic wiec: Nikiszowiec - baaardzo ladnie, okolica to park zabytki - jest klimatycznie dojazd taka ladna sciezka - mi podobalo sie bardzo, fajna obsluga, jedzenia duzo wg tego co mi mowiono - jeden minus duza sala taka ciemna wiec duzo trzeba dac na wystroj. Rozana dolina - srednio mi sie podoba Hotel Diament Katowice - warty uwagi hm... w Tarnowskich Gorach jest fajna sala Skarabeusz choc takie to typowo weslene.Ja wesele robie w hotelu Angelo i mam nadzieje bedzie idealnie - wystroj jak dla mnie cudowny, nowoczesny ! nie taki typowo weselny.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
LadyWhisper a to masz jeszcze prawie 15 mc do wesela.
Kurde na Gliwicach eis nie znam ani tego gościńca wiec ni nie pomogę
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
a Pania fotograf moge polecić
choc jest z Katowic bardzo fajne podejscie, robi swietne zdjecia i nie sa takie oklepane
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
ja jak pisałam wyżej to fotografa mam juz zamówionego
![]() A zna która z was fryzjera i kosmetyczkę(od makijażu) zęby do domu przyszła????? I zeby za drogo nie brali ?
Bądz taką co SERCE ma, Badz taką co MIŁOSC zna,Badz taka co ŁZY rozumie,Badz taka co KOCHAC umie!!! 90 ; 78; 77; 76; 75 ![]() http://s4.suwaczek.com/20101111571123.png Edytowane przez Kuncia1986 Czas edycji: 2010-06-21 o 12:43 |
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
ooo a moglybyscie polecic jakas w miare tania a kompetentna florystke??? chodzi mi o wystroj sali
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
ja z wystrojem sali nie będę miała problemu bo moja sala jest już przystosowana do przyjęć weselnych
Choć tylko pozostaje wystrój kościoła ale podobno moja fotografka sie tym zajmuje tylko musze do niej pojechać i pogadać co i jak ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- To ja ide poszukac tej umowy od fotografa jak znajde to napisze adres
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety z M. wyjeżdżamy w środę na ponad 2 miesiące do pracy i oglądanie sal itd spada na moją siostrę tylko się boję trochę, bo ona to tylko sale ***** uznaje :/ a nam zależy żeby było tanio i wesoło, a nie wykwitnie i wszyscy naburmuszeni :P co do tej Gościnnej to pytałam gościa mailowo i mi odpisał, menu co jest na stronie aktualne + 700zł wynajem sali. Myślę, że to i tak chyba najlepsza oferta na którą trafiliśmy w tej chwili. szkoda, że nie mamy czasu tam pojechać ![]() kuncia no mamy trochę czasu, tylko mówię, ponad 2 mies nas tu w ogóle nie będzie, więc potem zostaje rok. Ale ja wychodzę z założenia, że jak się chce, to wszystko idzie załatwić nawet na 3mies przed weselem ![]() i niestety nie orientowałam się jeszcze nic, bo pomysł wyprawiania wesela za rok wpadł nam do głów hm...2tyg temu? :P pierwotnie miał być czerwiec 2012, ale nas jakoś natchnęło i że jesteśmy w stanie uzbierać, więc się zaczęło
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
No to przed siostra wielkie wyzwanie
ja tam nie mam siostry wiec musiałam sama za sala chodzić No ale daleko nie chodziøam tylko praktycznie sale mam pod blokiem i kocioł tak samo wiec wszędzie blisko
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja sąsiadka Zabrza
bo Ruda Sląska prawie Zaborze wiec chyba mogę się przyłączyć ![]() i tego roczna PM 2010
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
według mnie to od pary młodej wszystko zalezy i to im powinna sie sala podobać a nie gościom
goście sa tylko od tego zęby sie bawić i sie najeść ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- ultraradiola no jasne ze sie możesz przyłączyć O to twoje wesele za ni cale 2 mc. ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- ultraradiola jak sie do tego klubu zapisc PM ??
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
My bierzemy ślub w Zabrzu w św. Józefie bo Tż stąd jest wesele mamy w Paniówkach
|
|
|
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
dottta ale co z tego wiem to zawsze sie bierze ślub tam gdzie Panna młoda mieszka
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
nie zawsze
ja biorę u TŻ w kosciele.
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślub możesz wziąć gdzie Ci się podoba tylko jeśli to nie jest Wasza parafia (Twoja lub Tż) to trzeba mieć pozwolenie/licencję. dokładnie, nie ma takiego obowiązku wśród moich znajomych wręcz nikt nie bierze ślubu w swojej parafii tylko tam gdzie im się podoba Edytowane przez dottta Czas edycji: 2010-06-21 o 17:20 |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o restaurację Gościnną w Gliwicach, to po obejrzeniu zdjęć w internecie też się nad nią zastanawialiśmy, ale jak ją zobaczyłam na żywo... Wygląda przeokropnie z zewnątrz, klimat w ogóle niesprzyjający uroczystemu przyjęciu, do tego przy bardzo ruchliwej drodze (Rybnicka). Ceny może i dość atrakcyjne, ale prezentuje się kiepsko.
Ja jestem pośrednio zabrzańską PM, ponieważ za jakiś czas do Zabrza się przeprowadzę
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my bierzemy ślub tam gdzie będzie nam się podobało tzn. mamy już upatrzony mały drewniany kościółek
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
dottta nie no bo tak zawsze sie gadało ze wesele musi byc tak gdzie mieszka panna młoda w jej parafii
A tu nie musi Musze okukac ta restauracje na necie jak to jet ta co ja myślę to juz ja kiedyś widziałam na necie (kumpela tam o prace dzwoniła )JennyAniolek Ja biorę ślub w mojej parafii na zdjęciach to ta restauracja ładnie sie prezentuje ale w realu to nie mogę powiedzieć bo jej nigdy nie widziałam
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
no i mnie też, bo ja w ciemno bym ją brała ;(
ale moja siostra może coś pokombinuje, dałam jej już wskazówki i w ogóle, więc wie o co ma się pytać itd a ja pojutrze jadę a wolałabym sobie zostać i na spokojnie poszukać czegoś ![]() powiedzcie mi, bierzmowanie można brać w parafii innej niż ta przydzielona do miejsca zameldowania? Bo do tamtego kościoła musiałabym dojeżdżać prawie 40min, a tutaj mam praktycznie pod nosem.....
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2010-06-21 o 20:12 |
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
mówimy o tej restauracj? kurde na foto z góry nie wygląda najgorzej
Edytowane przez potterka Czas edycji: 2010-06-21 o 21:36 |
|
|
|
|
#29 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Możesz podać gdzie tego fotografa w Katowicach szukać? Co do restauracji - trafiłam na stronach www na lokal 4 Pory Roku w Rudzie Śląskiej. Klimatycznym miejscem dla mnie jest Wiśniowy Sad w Tarnowskich, ale nie wiem czy robią imprezy weselne. |
|
|
|
|
|
#30 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wiekszosc dziewczyn 2011 slubuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
slub bierzesz gdzie chcesz nawet w Krakowie ![]() Dotta na jaka w koncu sale sie zdecydowalas
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

?
.

chętnie się dołączę jeśli można
pozdrawiam 

bo Ruda Sląska prawie Zaborze 

Ślub możesz wziąć gdzie Ci się podoba