|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
szpilki
jak korzystac ze szpilek, prosze o odp. robic loopik jak na drciku czy jak z linka przy pomocy kulki zaciskowej???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: szpilki
Szpilki do wyrobu bizuterii sa wykonane z drucika. Tak wiec po nawleczeniu koralika/koralikow odcinamy niepotrzebna czesc (jesli istnieje) zostawiajac okolo 7 mm na loopik. Zakanczamy loopikiem dzieki ktoremu mozemy doczepic do elementu bizu lub do bigla.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ech, jestem zmeczona.
Sa trzy zasady poruszania sie po internecie/forach dyskusyjnych. A wiec: Mam pytanie/problem 1. Odwiedzam forum o tematyce ktora mnie interesuje, uzywam wyszukiwarki, szukam watkow na podobne tematy. Szukam odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie/problem. Znajduje odpowiedz, jestem happy. 2. Znajduje watki na interesujacy mnie problem, ale nie ma w nich konkretnej odpowiedzi na moje pytamnie, lub zadne z zaproponowanych rozwiazan nie rozwiazuje mojego problemu. Zadaje pytanie precyzyjniej, w oparciu o to co juz wiem z wczesniejszych wypowiedzi. Odkopanie watku nie jest grzechem. 3. Mam naprawde niespotykane pytanie/problem, albo nie wiem jak go nazwac (zupelny brak wiedzy na temat, nieznajomosc terminologii pomocnej przy wyszukiwaniu). Zakladam nowy watek, wyjasniam, ze nie udlao mi sie nic znalezc, albo nie wiem jak okreslic problem. Dziekuje za przekierowanie do watkow o tematyce pasujacej wg forumowiczow do pytania i tam w razie problemow ponawiam krok 2. Jeszcze bardziej dziekuje za wytlumaczenie w zalozonym watku ![]() That's all. Nie jest trudne, i do tej pory, zyjac wg tej zasady zalozylam 3 watki na wizazu... 2 z wlasnymi pracami i 3 gdzie wkleilam wlasne wykopane z netu materialy. Moze bym inaczej zareagowala, jesli nie toczyla by sie na wierzchu dyskusja o doborze szpilek, ich plusach i minusach.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
bardzo dziekuje za odpowiedz balam sie ze zostane zbluzgana zae ponawiam temat ktory byl juz walkowany a jestem nowa i jeszcze sie nie orientuje w tym forum tak dobrze bizu wciaga juz mam zamowienie chociaz zrobilam dla siebie tylko jedna pare kolczykow nie patrze na to jak na zarobekale hobby jest swietne zawsze kochalam bizu ale sie martwilam ze mnie nie stac teraz mogekupic materialy i zamiast placic za jedna pare moge miec ich 10 a poniewaz duzo dziewczyn zamieszcza swoje prace w necie moge podpatrzec jak one t robia
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
a jednak zostalam zbluzgana
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie zostalas zbluzgana. Napisalam, ze jestem zmeczona. Jak bym miala ochote Cie zbluzgac to bym nie pisala tyle
![]() ![]() ![]() I nie napisalam, ze czyms zlym jest napisac pytanie. Ale umiejetnosc samodzielnego wyszukiwania informacji jest rzecza jeszcze cenniejsza. I podalam prosty przepis na to. Bo w sumie nie wiem czy jest takie pytanie, na ktore tu nie padla juz odpowiedz (mowie ogolnie o www) ![]() Ostatnio wydawalo mi sie ze bede miala problem ze znalezieniem info dotyczacego odtwarzacza mp3. Naprawde taka pierdoła, a mi spac nie dawala. I sie okazalo ze to powszechniejszy problem i znalezienie odp bylo drobnostka ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A i jeszcze jedno. Stosuj interpunkcje, przy dluzszych wypowiedziach takie posty staja sie nieczytelne.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Obiecuję stosować się do zasad interpunkcji, to przez pośpiech tak napisałam.
Do Paranoja: Maturę zdałam bez problemu, a teraz studiuję.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie, w wirtual reality duzo osob zapomina o tym, a to przeszkadza innym w zrozumieniu wypowiedzi. A potem sa pretensje bo ktos przeinaczyl wypowidz, nie doczytal
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.