|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Kosmetyki z Dermiki... Czy na pewno skuteczne??
Ostatnio slyszalam o kosmetykach firmy Dermika... Mam dosc wymagajaca cere( mieszana), ktora dodatkowo zdobia piekne ropne wypryski ;/ Czy ktos moze uzywal te kosmetyki?? Co mozecie mi polecic z tej firmy?? Z gory dziekuje;*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki z Dermiki... Czy na pewno skuteczne??
dobor odpowiednich kosmetykow to indywidualna sprawa kazdej z nas, trzeba szukac i probowac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Moja cera jest zdecydowanie wymagająca!! Używałam różnych kosmetyków Dermiki, ale jakoś nie mogę się do nich przekonać, szczególnie do kremów, maseczki były O.K.!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Z Dermiki mogę polecić Ci peeling enzymatyczny z glinką. Jest super delikatny a jednoczesnie zalecany do cer tłustych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Miałam kosmetyki z lini Variete, nie powodują wyprysków i (jak dla mnie) są dość dobre.Najbardziej chwale sobie krem nawilżający z tej serii
![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja kiedys uzywalam krem z tej serii, i musze przyznac ze calkiem dobre. Szczegolnie do cery suchej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
dla mnie bez porownania jest lepszy eris z serii lirene...ceny podobne ale ja na moja cere lepiej dzialaja od dermiki
![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Uzyam dermiki lipidea i jest SUPER, wręcz cudny. Lepszy niż kremy payot.......przynajmniej dla mnie, na moą suchą skórę.
Nawet moja przyjaciolka, po dłuższej przerwie w spotkaniach, powiedziałą do mnie, ale masz ładną cerę.......więc widac że to działa. Nie wiem jakie są kosmetyki z serii do cer tłustych, ale może warto zaryzykować, moja znajoma zaryzykowała i kupila normaderm Vichy i wcale nie widzi różnicy w stosowaniu tego drogiego kremu a tych tańszych. Dermika to srodkowa półka cenowa, ale z moich doświadczen sprawdziła się całkiiem nieżle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Ja Dermiki nie lubie. Miałam tonik mat-b i kicha , krem mat-b tez kicha i nawilzający i wszystko kicha:/mam cere mieszana/tłusta
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Zależy dla kogo i na co trafisz. Zimą miałam przesuszoną cerę i duże problemy z nawilżeniem. Kupiłam Meritum krem półtłusty. Uratował mi buzię, ale jest tak gęsty że aż szok, więc stosowałam go na noc. Naprawdę pomógł.
Na dzień kupiłam nawilzający Preventi - cienizna, żal tej kasy i zauważyłam krostki na brodzie - uczulenie. Nie jestem pewna po którym z tych kremów. Wniosek jest taki - jeśli jesteś wrażliwcem to nie bierz Dermiki. Do tej pory nie moge się do końca pozbyć tego uczulenia. Krótko mówiąc dla mnie dermika jest przereklamowana. Ale warto wziąć próbki, bo Meritum nie jest złe, tylko to uczulenie... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ja również polecam krem Mat-B. Najlepiej napisz do nich prosbę o próbki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.