|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Dziura między nogami:[
Witam!
Mam pewien problem i nie wiem jaki patent na niego znaleźć! Jeżeli był już taki wątek to bardzo przepraszam, najwyraźniej nie uważnie szukałam! Otóż mam dżinsiki, bardzo je lubie i wogóle są dla mnie naj...ale po paru tygodniach noszenia pękły między nogami:/ tzn. jakieś 10cm od kroku. Wygląda to tak jakby się poprzecierały i pękły...zresztą sama niewiem:P I teraz nie wiem co robić! Chciałam zeszyć na maszynie ale wtedy zaczęłyby się brzydko marszczyć...więc to odpada. Myslałam, że może cos naszyć?! Tylko za bardzo niewiem co... Ostatnio w gazecie widziałam taka propozycję: Ze starych dźinsów wyciąć tylnie kieszenie i naszyć na spodnie. Tylko że tam te kieszenie były na "zewnętrznej"stronie. Mogłabym tak zrobić naszywając takie kieszenie "między nogi"? Oczywiście wtedy naszyc troszkę większe żeby było je widać.. Można się pokazać z taką "bajerą" na dżinsach? ( dodam że dżinsy są postrzępione na kolanach, koloru granatowego) Dziękuje z góry za pomoc i rady! Pozdro ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dziura między nogami:[
Przetarcia od środka to troche cięzkie są do ukrycia... i sama nie wiem jak można to fajnie zatuszowac, zeby wyglądało to ciekawie... moim zdaniem kieszeń międzu nogami, to nie fajnie będzie wyglądała.... moze jakies kwiatuszki zrobione na szydełku.... mozna wtedy tez na zewnętrzną strone przyszyć... ale mysle ze nie rozwiąże to problemu i tak...... zwłaszcza jesli ma ktoś skłonność do ocierania spodni po wewnętrznej stronie...
Nie wiem co ci poradzić, moze zanieś do krawcowej, ona precyzyjnie wstawi jakies łatki czy coś, czasami nie będzie nic widać, ze były pekniete , a koszt takiej naprawy nie bedzie duży...... szkoda zniszczyc nowe spodnie przy nieudanych kombinacjach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
♥
|
ja tez radze isc do krawcowej ona bedzie potrafiła cos z tym zrobic aby jak najmniej było widac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Sądzę, że czegokolwiek nie naszyjesz na tę dziurę, będzie wyglądało groteskowo. To nie jest miejsce na dekoracje.
Nie wiem czy dobrze wyobrażam sobie Twój problem, ale spróbuję coś poradzić. Może trafię. Na Twoim miejscu spróbowałabym naszyć łatę z podobnego dżinsu, ale na lewej stronie spodni - we wnętrzu. Tak żeby podszyć tę dziurę jak najbardziej niewidocznie. Piszesz, że materiał będzie się marszczył, gdy pojedziesz maszyną. Nieprawda - trzeba tylko dobrze uprzednio przyfastrygować łatkę. Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
hmm, sądze że jeżeli nie masz wystarczających umiejetności to oddaj spodnie do krawcowej. to nie bedzie kosztowało wiele a efekt bedzie zadowalający. pocieszajace jest to ze w takim miejscu dziura i co za tym idzie łatanie czy cera nie sa tak widoczne jak np. na pośladku
![]() ja nie mam doświadczeń z krawcowymi, bo moje spodnie przecieraja sie tylko na dole nogawek, ale moja Qmpela miała na pośladku w dresie (czarnym) wieeelka dziure od gwoździa, i krawcowa zacerowała to tak ślicznie, że w ogóle nie widać, teraz Qmpela nawet na aerobik w nim chodzi, nie musiała go zostawiać na "po domu" ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Hm ...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
witam
tez mam taki problem ze spodniami, kiedys naszylam tam własnie kieszenie i wygladalo beznadziejenie wiec tylko po domu juz moglam chodzic, wic nieradze! ale moze naszyc jakis pasek od samego kroku do dołu, a nawet takie same moznaby naszyc po zewnetrznej stronie, pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Cześć
ja proponuję Ci kupić nici w kolorze spodni i w miejscu dziury podłożyć od spodu kawałek dżinsu w kolorze spodni i przyszyć po wierzchu gęstym ściegiem zygzakowym(maszynowym) tak żeby przeszyć miejsce w którym jest rozerwane.Póżniej poobcinać łatkę wokół szycia aby się nie wywijały brzegi. Robiłam tak i wygląda nieżle jeśli są dobrze dobrane nici.Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
ja tez proponuje kupic ci nici w tym samy kolorze i np pod spod podzszyj łatke i po drugiej stronie zrób tak samo a zeby było oryginalnie mozesz taka sama fastryge zrobic na dole z bokiu i na srodku nogawki
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.