|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak zrobić takie spodnie???Pomocy!!!!
Chcę mieć takie spodnie, ale nie wie jak zrobić te dziury
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak zrobić takie spodnie???Pomocy!!!!
Mi to wygląda, na wycięty kawałek materiału ze spodni - w kształcie takiego niskiego prostokąta. (a żem powiedziała
![]() I powiciągane nitki na brzegach. Powinno być dobrze, ja mam podobne spodnie ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
mysle że lepiej po prostu zrobić przecięcie poziome, później wyciągnąć kilka nitek poziomych, a pozostałe zabezpieczyć ściegiem - nicią w nieodznaczającym sie kolorze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzięki anakonda ale ja juz tak próbowałam i mi jakieś beznadziejne dziury wyszły bez takich ładnych niteczek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
spróbuj "wyczuć" jedną nitkę poziomą i delikatnie, najlepiej czyms ostrym i precyzyjnym (skalpel,nożk do tapet, nozyczki do paznokci?) przecinac po kolei pionowe niteczki nad tą nitką na taka mniej więcej szerokość jak chcesz miec dziurę... potem delikatnie powyciągaj poziome nitki. Pionowe możesz też przeszyc na wierzchu - zrobiłyby się wtedy na brzegach dziury takie frędzelki - oczywiście możesz je podciąć żeby nie były zbyt długie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
martuko dzięki bardzooo!!!Spróbuje jak ty mówisz ale z wyczuciem to u mnie cienko oj cienko!!Ale spróbuje!!Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Przetarcia najlepiej wyglądają zrobione pumeksem... Ale jest sporo roboty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
moze Ci nei wyszly te dziury bo spodnie sa z LICRA ja tez tak mialam a wczoraj przedziurawilam spodnie gzie jest sam jeans i jest ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Mi przez przypadek udalo sie kiedys zrobic takie przetarcia tylko troszke mniejsze, tzn nie chcialam az takich szerokich dziur. a mianowicie włożyłam spodnie do wanny, lekko skropilam prysznicem, potem to juz mokre byly, ale wzielam pumeks tylko bialy bo jakis kolorowy moze zafarbowac i zaczelam trzeć od góry do dołu tylko tak mocno i energicznie i z powrotem, to że spodnie byly lekko mokre spowodowalo ze nogawka ta pod spodem zaczeła sie tak jakby marszczyć (fałdować) i ta górna częśc nogawki którą wycierałam, na tym zarszczeniu (fałdce) zaczela sie bardziej przecierac i podłuższej chwili przetarła całkiem aż powychodziły te nitki takie wzdłuz. to tak jak ja robiłam, ale bylam zadowolona bo niewyglądalo to jak przecięte nożyczkami tylko jak nowe-stare dzinsy
![]() Staralam sie wam to wytlumaczyc ale niewiem czy wszyscy zrozumieją. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.