|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Torebka farbuje - pomocy!!
Kupiłam sobie niedawno brązową sztruksową torebkę, dosyć dużą. Jest super, dokladnie takiej szukałam, jednak po kilku dniach pojawił się problem. Zauważyłam, że torebka farbuje! Nie mogę założyć jej do jasnej bluzki bo miejsca na ramieniu, na plecach i na rogu na dole będą miały takie czerwonawe plamy! I nie tylko bluzki - spodnie tez
![]() Pomocy! Może znacie jakieś sposoby, żeby przestała farbowac?? Proszę o rady ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Torebka farbuje - pomocy!!
up! up! up!
proszę o pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
jedyne co mi przychodzi go głowy to namoczyć ją w wodzie z octem, tak się robi w przypadku farowanych ubrań, żeby potem kolor nie puszczał. Nie wiem co jeszcze można zrobić... Jeśli chodzi o proporcje to nie pamiętam dokładnie, ale to było chyba 0,5 szklanki na ilość wody jaką potrzbujesz do kompletnego zanurzenia torby, czynność należy powtórzyć kilkukrotnie. Przy większości tkanin to skutkuje, ale nie gwaranruję, ze w Twoim przypadku pomoże.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Dzięki zuzzanna. Moczyłam ją w occie, ale z tego co mówisz wzięłam za mało, no i tylko raz. Będę próbować, dzięki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.