|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
ile czasu na to wszystko?
hej postanowiliśmy (tzn ja i moja druga połówka) pobrać się. Zaczelismy interesowac sie tymi wszystkimi formalnosciami jakie trzeba załatwić w kosciele i okazało sie ze date rezerwuje sie na poł roku wczesniej( co jest w sumie oczywiste) a inne formalnosc nalezy załatwic conajmniej na 2 miesiace przed planowana data , a nauki przedmałzenskie trwaja od 8 do 10 tygodni.Sytuacja nas zmusiła załatwic to w miare predko(bedziemy miec dzidziusia) i chcielibysmy wyrobic sie na pazdziernik ale nie wiem czy to nie marzenia. mam pytane jak długo Wy załatwialiscie takie sprawy( chodzi tylko o zalatwienie slubu w kosciele bo wesela ani przyjecia nie planujemy) i czy nauki przedmałzenskie mozna pominać? ............a mozna sie pobrac w listopadzie czy nie jest to odpowiedni miesiac na slub?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: ile czasu na to wszystko?
Nauki mozna pominac o ile w szkole sredniej na religii mieliscie tzw naku przedmalzenskiej i macie wystawione swiadectwo ze uczestliscie w nich i wtedy by Wam zostalio tylko tzw poradnictwo rodzinne,tego niestety nie da sie ominac.Ale mysle ze nawet jesli nie macie tych nauk to musicie sie rozejrzec w innych kjosciolach bo kazda parafia inaczej organizuje te nauki.W jednej trawaja one 5 tygodni a w innej tylko jeden weekend iles godzin.Co do miesiaca to moim zdaniem listopad jest rownie pieknym miesiacem jesli chodzi o slub mimo ze nie ma tej slynnej literki "r"Ale przeciez to nie o to chodzi,ja uwazam ze skoro sie kochacie to miesiac nie gra roli i ja bym wolala zrobic miesiac pozniej a ze spokojem
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.