|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Problem ze wzrokiem- białe plamy?
Cześć dziewczyny,
nie za bardzo wiem gdzie umieścić to pytanie, bo w sumie żaden dział niezbyt pasuje. Mojemu TŻ nasilił się problem z wzrokiem- tj. widzi białe, jasne plamy. Nie pojawiają się zawsze w tym samym miejscu i nie na obu oczach w tym samym czasie (raczej naprzemiennie). Nasila się przy komputerze i jak jest jasno. Oczywiście jak najszybciej planujemy iść z tym do lekarza, chcieliśmy tylko wcześniej uzyskac jakąś podpowiedź czym to może byc spowodowane. Ma ktoś może jakiś pomysł? Z góry dzięki za odpowiedź ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem ze wzrokiem- białe plamy?
Jeżeli to przy mruganiu może być to zmęczenie lub niedobór jakiejś witaminy.
Ja po tylu latach odkryłam, że moja czarna plamka w polu widzenia przy mruganiu... to cień mikro-pieprzyka. Gdybym wiedziała to 2 lata temu zaoszczędziłabym sobie stresu, a tak... niepotrzebnie odkładałam na później. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
sublime, o matko, nawet nie wiedziałam, że coś takiego można zauważyc:O
panna mati_ , wybierzemy się do lekarza jak najszybciej, nie wiedziałam, że taki objaw może iść do paru, ale w takim razie postaramy się zdiagnozować to jak najszybciej. Dziękuję za odpowiedzi ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Hikaru - ja byłam u 3 lekarzy i miałam 3 osobne badania komputerowe,
wszystkie 3 wykryły, że mam "martwy punkt" w wizji. Badanie polegało na tym, że miałam opartą głowę o jakieś coś na kształt mikroskopu i tam na czarnej "tablicy" podświetlało punkty. Kiedy widziałam punkt, musiałam określić w którym kwadracie się znajduje. Pierwszych dwóch lekarzy stwierdziło, że taka moja uroda i muszę się przyzwyczaić, że jednego punktu nie widzę, trzeci dopiero powiedział, że mam mikropieprzyka na oku i on rzuca cień ![]() Kto by pomyślał!? ![]() Nie martw się na zapas, ale pogoń mena jak najszybciej do lekarza, bo z oczami nie ma żartów. Czasami to coś od krwi, czasami od mózgu, a czasami zwykłe zmęczenie i niedobór witamin. Daj znać jak się wyjaśni. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.